Pate Vegetal De Post Din Soia - Reteta Pate De Casa
Ingrediente:
- 200 g de soia granule
- 3 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- ½ legatura de patrunjel verde
- 1 lingurita de mustar iute
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei
- 100 ml suc de rosii
- 1 l de apa pentru fiert soia
Mod de
preparare:
Ca si un pate de masline sau pate deciuperci, un alt pate de post foarte gustos, hranitor si simplu de preparat este
pateul din soia. Cum se face pateul vegetal din soia de post? Foarte simplu: Ceapa
se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul proaspat se spala si se taie
mic. Soia granule se pune la fiert intr-o craticioara in care se pune o ceapa
taiata marunt, o lingurita de sare, o lingurita de boia de ardei si una de
mustar. Se fierbe soaia la foc mic timp de 20- 30 de minute, apoi se rastoarna
intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de zeama.
Intr-o tigaie sau craticioara se incinge
uleiul si se caleste ceapa. Cand ceapa este calita se adauga soia fiarta si
scursa bine de zeama si se amesteca bine. Dupa 5 minute se adauga sucul de
rosii, verdeata tocata marunt, se amesteca bine compozitia, se condimenteaza
dupa gust cu sare si piper si se opreste focul. Se lasa compozitia de pateu sa se
raceasca putin inainte sa fie mixata.
Cand compozitia este calduta se pune
intr-un blender si se paseaza pana cand devine o pasta. Pentru un gust mai
special se pot amesteca in compozitia de pate de soia bucatele de masline, care
dau un gust mai bun pate-ului de soia.
Se aseaza pate-ul de soia intr-un
castronel si se orneaza dupa preferinta cu feliute de masline sau frunze de patrunjel. Pate de soia, un
aperitiv delicios, gustos si sanatos, consistent si hranitor care se mananca
mai ales in perioada postului.
POFTA BUNA!