Cum Se Face Friptura De Miel Pentru Masa De Paște
Ingrediente friptura de miel
- 2 pulpe de miel cu coaste (carne de miel cu os)
- 10 fire usturoi proaspat
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 300ml vin alb demisec
- 150ml apa
Mod de preparare friptura de miel la cuptor
In primul rand se alege o carne de miel
tanar si crescut la tara la noi in Romania, mielul sa aiba o greutate maxima de 10-12 kg,
carnea se va face mai repede si va avea un gust adevarat de miel. Carnea de
miel se curata putin de grasimea in exces, se spala si se
lasa putin sa se scurga de apa.
Usturoiul verde cu tot cu frunze se curata si
se spala. Cu un cutit subtire se cresteaza pulpele de miel si se inteapa in 2-3 locuri, se fac mici incizii dintr-o parte a pulpei in cealalta. Carnea de
miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper macinat si boia de ardei dulce, iar in inciziile facute
se baga cate un fir de usturoi. Se unge o tava de cuptor cu putin ulei, se
asaza frumos pulpele de miel, din firele de usturoi ramase se impletesc cateva
coronite de usturoi si se pun printre bucatile de carne.
Se stropeste carnea cu putin
ulei, se adauga o ceasca de apa si una de vin, se acopera tava de friptura cu o
folie de aluminiu sau hartie de copt si se introduce in cuptorul
preincalzit pentru 30 de minute la 220 grade celsius.
Cat timp friptura sta la cuptor se prepara
o garnitura formata dintr-o salata de varza proaspata sau o salata de sezon
compusa din salata verde, ceapa verde, ridichii, ulei de masline, otet de mere, marar si patrunjel proaspat. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor,
se da la o parte folia de aluminiu, se intoarc bucatile din carne de miel si se
adauga restul de vin alb.
Se da la cuptor fara folie de aluminiu inca 30
de minute, pana cand carnea este frumos rumenita si sosul a scazut putin.
Friptura din carne de miel la cuptor, o reteta de friptura
traditionala de Paști foarte gustoasa si deliciosa, o reteta nelipsita dintr-un meniu preparat
pentru masa de Paște, o friptura de miel ca la mama acasa. Alte retete de mancare traditionala, retete cu miel aici, retete de fripturi aici, retete de Paști aici. Pifta Buna!