Reteta Ciuperci Umplute La Cuptor Cu Sos Tzatziki
O reteta de mancare simpla si rapida, sau
un aperitiv si o garnitura gustoasa, se poate prepara din ciuperci umplute preparate la cuptor alaturi de un delicios si racoros sos tzatziki. In primul
rand preparam un sos tzatziki pe care il pastram la rece.
Sosul il facem dintr-o cana de iaurt gras
de casa, un castravete proaspat, 2 catei de usturoi, ½ legatura de marar verde si
sare dupa gust. Castravetele se spala si se rade pe razatoarea mare, mararul proaspat
se spala si se toaca marunt, usturoiul se curata si se zdrobeste. Se amesteca bine
toate ingredientele, se potriveste gustul de sare si se pastreaza sosul la rece
minim o ora ca sa prinda gust. Sosul tatichi este un sos sau dressing preparat din iaurt cu castraveti, usturoi si marar, ideal pentru orice friptura de carne sau garnitura.
Ciupercile se curata si se spala.
Ciupercile se pot umple cu ce ne place (carne tocata, ceapa si usturoi verde, kaizer, etc), eu le-am umplut cu branza si sunca
afumata si nu le-am curatat de picioruse. Avem nevoie de 10 ciuperci
marisoare, 50 g de branza uscata rasa pe razatoarea mica, 50 g de sunculita
afumata taiata feliute, sare si piper dupa gust. Ciupercile se condimenteaza in
interior dupa gust cu sare si piper, apoi se umplu cu un strat de sunculita
afumata si branza rasa deasupra, se asaza frumos unele langa altele intr-o tava
de cuptor si se coc timp de 30 de minute la o temperatura de 250 de grade.
Cand ciupercile sunt gata se scot intr-o
farfurie si se servesc fierbinti cu sos tzatziki deasupra. Se pot consuma
simple fiind destul de consistente sau se pot servi sub forma de garnitura
alaturi de diverse fripturi la cuptor sau la gratar mergand de minune.
Pofta Buna!