Ciorba de burta ardeleneasca

Retete Ciorba De Burta - Reteta Ciorba De Burta Ardeleneasca


ciorbe, ciorba, ciorba de burta, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal,

     O reteta de ciorba perfecta pentru orice ocazie este ciorba de burta, eu o sa prepar special pentru masa de Revelion o reteta de ciorba din Ardeal si anume ciorba de burta ardeleneasca. O sa fac ciorba intr-o oala de 9 litri pentru mai multe persoane, dar si pentru ca imi place sa mai ramana si pentru a doua zi cate o portie care este si mai buna. 
Pentru preparare avem nevoie de 1 kg burta de vita prefiarta, 1 rasol potrivit, 4 picioare de porc, 2 cepe, 1 ardei, 1 cana smantana, 1 capatana de usturoi, otet dupa gust, 3 oua, 2 lingurite de sare, ardei iute pentru servit, 5 l de apa. Ciorba se prepara ca orice ciorba de burta clasica cu unele completari specifice zonei. Unii pun ori rasol ori picioare de porc, eu le pun pe amandoua deoarece fiecare are gustul sau in ciorba. 
ingrediente pentru ciorba de burta ardeleneasca din burta si rasol de vita si picioare de porc dreasa cu smantana otet si usturoi, retete culinare, retete, cum se face ciorba de burta traditionala romaneasca din ardeal,

     Cum facem o ciorba de burta gustoasa de te lingi pe degete? Foarte simplu, in primul rand curatam si spalam foarte bine picioarele de porc si bucata de rasol, le si parlim pe fiecare in parte la flacara de la aragaz chiar daca nu au nimic pe sorici, o sa observam ca o sa aiba un gust mult mai bun parlite. Apoi se pun intr-o oala cu apa suficienta sa fiarba, iar cand incepe sa fiarba se aduna cu o spumiera spuma formata. Zarzavatul se curata si se spala, ceapa se taie mic, morcovii si ardeiul se taie cubulete. Burta se pune intr-o oala cu apa si putin otet si se da 1-2 clocote. Dupa ce am adunat toata spuma formata de carne se adauga zarzavatul si se continua fierberea acoperit pana cand carnea se desface singura de pe oase, apoi se scot bucatile de carne intr-un castron sa se raceasca. 
preparare ciorba de burta ardeleneasca din burta si rasol de vita si picioare de porc dreasa cu smantana otet si usturoi, retete culinare, retete, cum se face ciorba de burta traditionala romaneasca din ardeal, cum facem ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, preparate de porc, preparate de vita, retete cu burta de vita,

Carnea se alege de pe oase si se taie bucatele, apoi se pune in oala cu ciorba, se adauga si burta cu o spumiera, se mai completeaza cu putina apa si se continua fierberea pana cand burta este bine fiarta. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste, se freaca cu putina sare, se adauga si putina apa cat sa devina o pasta. Ouale se bat foarte bine intr-un castron cu un praf de sare si 2 linguri de smantana. Aici ardelenii amesteca smantana cu ouale (doar galbenusuri) si le pun in oala de ciorba alaturi de usturoiul dat pe razatoare, eu daca sunt din Dobrogea imi place mai mult smantana si usturoiul sa le pun separat in farfurie, asa ca in oala de ciorba o sa pun doar ouale cu 2 linguri de smantana amestecate foarte bine inainte si cu cateva polonice de ciorba dupa, ca sa nu se taie. Se potriveste gustul de sare si se opreste focul. 
ciorba de burta, preparare ciorba de burta ardeleneasca din burta si rasol de vita si picioare de porc dreasa cu smantana otet si usturoi, retete culinare, retete, cum se face ciorba de burta traditionala romaneasca din ardeal, cum facem ciorba de burta, retete cu porc, retete cu vita, preparate de porc, preparate de vita, retete cu burta de vita,

Ciorba de burta se serveste fierbinte dreasa dupa gust cu usturoi, smantana si otet, alaturi de un ardei iute. Ciorba de burta ardeleneasca, o reteta de mancare traditionala romaneasca, o reteta din Ardeal gustoasa simplu si usor de preparat, care merge servita cu o palinca sau o tuica fiarta inainte de masa. 
Pofta Buna! 
ciorbe, ciorba, ciorba de burta ardeleneasca, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal,

ciorbe, ciorba, ciorba de burta ardeleneasca, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal,

ciorbe, ciorba, ciorba de burta, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal, ciorba de burta ardeleneasca,

ciorbe, ciorba, ciorba de burta, ciorba de burta cu rasol si picioare de porc, ciorba de revelion, retete culinare, retete de mancare, retete ciorba, reteta ciorba, retete de revelion, preparate de revelion, ciorba traditionala romaneasca, mancare traditionala romaneasca, retete din ardeal, ciorba de burta dreasa cu smantana usturoi si otet, retete, mancare romaneasca din ardeal, meniu, un fel de mancare,