Suberec de post cu soia

Retete Suberec De Post Cu Carne Vegetala


retete patiserie reteta suberek de casa cu soia,

Pentru iubitorii suberecului si al produselor de patiserie, o reteta de suberec preparat de post cu o umplutura de soia, ceapa si condimente. Reteta este foarte simpla si tare gustoasa, iar pentru 10 bucati de suberek avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-pentru aluat suberek: 2 cani faina (500g), ½ lingurita sare, ¾ cana apa. 
-pentru umplutura suberec: 5 linguri soia granule, 4 linguri ulei, 5 cepe, 1 lingurita sare, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita menta uscata, 1 lingurita cimbru macinat

Cum se face umplutura de post pentru suberec de casa. In primul rand se prepara umplutura, jumatate din ceapa taiata marunt se pune la calit intr-o tigaie cu ulei incins iar cand incepe sa sfaraie bine si devine aproape sticloasa se adauga soia granule bine hidratata inainte in apa si foarte bine scursa. 
retete umplutura de post la tigaie pentru suberek de casa,

Se adauga sare si se amesteca cateva minute, scopul fiind ca soia sa inghita toata grasimea si sa se evapore apa ramasa. Se opreste focul, se adauga restul de ceapa si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru, menta si se lasa sa se raceasca. 
retete umplutura de post pentru suberec de casa preparare,

retete umplutura suberek de post cu soia ceapa si condimente,

Cum se face aluatul de suberec. Aluatul de suberec se prepara la fel ca cel de suberec cu carne. Intr-un castron se pune faina, sare si apa calduta dupa care se amesteca bine si se framanta aluatul obtinut pana cand devine maleabil. Se lasa 10 minute intr-un castron sa se odihneasca si apoi se ruleaza sub forma unui sul si se taie in 10 bucati. Din fiecare bucata se face cate o bila care se intinde cu vergeaua sub forma unui cerc. Sau se poate intinde din intreaga coca o foaie subtire si cu un castronel se pot face forme rotunde. 
retete aluat de casa pentru suberek,

retete aluat suberec de casa,

Se asaza pe jumatatea cercului aproape de margine 2 lingurite unplutura de soia si apoi se inchide suberekul cu partea de aluat si se lipesc bine marginile. 
retete preparare suberec de casa cu umplutura de post,

Se procedeaza asemanator cu restul bilelor de aluat si apoi scuturate bine de surplusul de faina se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins pe ambele parti pana cand sunt frumos rumenite. Dupa ce s-au prajit se scot intr-o farfurie pe un servetel, iar cand sunt gata toate se pun intr-o cratita acoperita cu un capac sa se abureasca.
retete tigaie de suberec preparat acasa de post,

retete suberek de casa,

Se servesc fierbinti dar si dupa ce s-au racit. Suberek cu soia un preparat foarte bun si gustos cu un aluat moale si subtire si umplutura sanatoasa din soia pentru zilele de post cand ne e pofta de suberek dar nu din carne. 
Pofta Buna! 
retete suberek de casa preparat de post cu soia ceapa si condimente,

retete suberec de casa preparat de post cu soia ceapa si condimente,