O mancare de weekend gustoasa si sanatoasa alaturi de familie si prieteni este friptura de curcan la gratar, o pulpa de curcan marinata cel putin 5 ore apoi fripta la gratar sau grill atat cat trebuie incat sa ramana suculenta si servita cu diverse salate sau muraturi. Cum se face un gratar de curcan urmareste reteta mea care sigur o sa-ti satisfaca pofta de gratar.
Ingrediente
- 1 pulpa de curcan mare peste 1kg
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri vin alb
- 1 lingurita rozmarin
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita anason
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 2 lingurite piper boabe mozaic
- 1 ardei iute rosu
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 2 catei de usturoi
- 2 felii ghimbir
- 1 lingurita mustar dijonez
Mod de preparare
Toate condimentele se pun intr-un
mojar si se freaca bine dupa care pulberea obtinuta se rastoarna intr-un
castron unde se amesteca cu ulei, vin, mustar si feliute de usturoi, ghimbir si
ciusca iute.
Pulpa de curcan se cresteaza de
2-3 ori pe ambele parti pana la os si se unge bine cu tot mixul de condimente preparat, apoi se
baga intr-o punga de plastic si se pastreaza la rece minim 5 ore sau pana a doua zi. Pulpa o poti pune intreaga sau transata in bucati de carne grosute ca pentru gratar, eu o sa pun pulpa superioara intreaga.
Daca o sa folosim un grill de
bucatarie atunci pulpa de curcan marinata se frige intai la tigaie timp de 20-25 minute in functie de marimea ei. Se pune intr-o tigaie cu capac cu 1 lingura ulei si se stropeste cu 100ml vin apoi se inabuse 10 minute pe o
parte dupa care se intoarce 10 minute si pe cealalta parte.
Dupa acest timp se pune direct pe grillul incins unde se rumeneste frumos pe ambele parti.
Dupa acest timp se pune direct pe grillul incins unde se rumeneste frumos pe ambele parti.
Daca suntem la curte si o sa
folosim un gratar atunci este mai simplu, se pune carnea direct pe gratarul
incins si se lasa sa se faca in voie acoperita cu capac la foc moderat timp de 40
minute pe o parte si inca 40 minute pe cealalta parte si aici depinde de marimea
bucatii de carne.
Pofta Buna!