Un
preparat rapid gata in doar 30 minute este reteta de pui cu sos de ciuperci
gatit foarte usor la tigaie, o mancare gustoasa cu piept de pui si un sos de
ciuperci cu smantana delicios. Eu o sa folosesc ciuperci champignon brune, iar sosul n-o sa iasa chiar atat de alb ca atunci daca foloseam ciuperci albe, dar gustul nu se discuta, incearca reteta mea si o sa te convingi.
Ingrediente
- ½ piept de pui
- 500g ciuperci champignon
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura de unt
- 2 linguri de faina
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingurita de sare
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 50g parmezan
- 100ml vin alb demisec
- 100ml smantana pentru gatit
- 100ml supa sau apa
- patrunjel proaspat pentru servit
Mod
de preparare
Pieptul
de pui se feliaza ca pentru snitele, se condimenteaza cu sare si piper macinat
si se pastreaza la rece timp de 15 minute cat timp se pregatesc celelalte ingrediente. Ciupercile se spala si se taie felii, ceapa si usturoiul se curata si se toaca
marunt, parmezanul se da pe razatoarea fina.
Se incinge o tigaie si se adauga untul si uleiul de masline, se pun feliile de piept de pui trecute mai intai prin faina si se rumenesc pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie.
In tigaia incinsa se pune ceapa si usturoiul si se soteaza timp de 5 minute, apoi se adauga ciupercile si se gatesc si ele timp de 5 minute, se stropesc cu vin si se mai lasa inca 2 minute.
Se pune supa de legume sau carne sau pur si simplu apa, se incorporeaza smantana apoi branza rasa, se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe timp de 2 minute, pana cand sosul se leaga apoi se pun bucatile de pui prajit si se mai lasa inca 1 minut pe foc.