Ce mai mancam simplu si usor in perioada postului. O reteta rapida si sanatoasa pentru
zilele de post este urmatoarea reteta de ciuperci preparate foarte putin la
cuptor servite cu salata de cruditati. O mancare usoara, gustoasa si satioasa, un
preparat bogat in vitamine care o sa-ti placa imediat, iar combinatia o poti diversifica.
Ingrediente
- 250g ciuperci champignon
- morcov
- telina
- varza
- sfecla rosie
- 1 lamaie
- 1 lingurita seminte de susan
- 1 lingura miez de nuca
Mod de preparare
Ciupercile proaspete le spalam
foarte bine sub jet de apa si le asezam intr-o tava de cuptor cu piciorusul in
sus apoi le dam la cuptor pentru 10 minute la 250 grade. In acest timp facem
salata de cruditati.
Alegem cantitati egale de legume
proaspete: morcovi, telina, varza si sfecla rosie. Le curatam si le dam pe
razatoarea mica, punem legumele rase intr-un castron si le stropim cu zeama de lamaie,
apoi adaugam dupa gust seminte de susan si miez de nuca si amestecam usor.
Servim salata de cruditati cu ciuperci tinute foarte putin in cuptor astfel incat sa fie zemoase si cat mai naturale. Alte retete de salate: salata de hrisca, salata de gulii, salata de vinete, salata de castraveti, salata de legume, salata de leurda, salata de pastai, salata de sfecla rosie, salata cu peste afumat, salata de surimi, salata de telina cu pui.
Servim salata de cruditati cu ciuperci tinute foarte putin in cuptor astfel incat sa fie zemoase si cat mai naturale. Alte retete de salate: salata de hrisca, salata de gulii, salata de vinete, salata de castraveti, salata de legume, salata de leurda, salata de pastai, salata de sfecla rosie, salata cu peste afumat, salata de surimi, salata de telina cu pui.
Pofta Buna!