Retete Culinare Din Bucataria Greceasca Reteta Salata Cu Legume Si Branza Traditionala Din Grecia
O salata de vara racoroasa si
tare gustoasa preparata foarte simplu din ingrediente proaspete, legume proaspete cu branza si masline
este urmatoarea reteta de salata greceasca. Acest mix mediteranean cu salata
verde si sfecla rosie, branza feta, rosii chery, castraveti, ceapa rosie si
masline, provine din bucataria greceasca si este denumit salata horiatiki
(salata ca la tara), un preparat culinar sanatos care merge gatit foarte usor si
la noi. Cum se face salata greceasca urmareste reteta mea, urmatoarele
ingrediente sunt pentru o portie iar timpul de preparare este foarte rapid.
Ingrediente salata greceasca
-½ salata verde
-¼ sfecla rosie medie
-3 rosii chery
-¼ castravete lung
-1 ceapa rosie mica
-5 masline kalamata
-100g branza feta
-1 lingura ulei de masline
-¼ lingurita sare de mare
-¼ lingurita oregano
-1 lingura zeama de lamaie
Mod de preparare salata greceasca
traditionala
-salata greceasca sau salata
taraneasca cum se numeste la noi se prepara numai din legume proaspete (salata
proaspata),
-un gust bun il da branza feta
dar se poate inlocui si cu branza telemea, la fel se pot inlocui si castravetii lungi cu castraveti cornison sau rosiile chery cu rosii roma,
-cum se procedeaza, salata verde
se curata de cotor, se desfac frunzele si se spala bine sub jet de apa rece,
apoi se rup in bucati,
-castravetele se spala sub jet de
apa rece si se taie rondele, eu l-am lasat cu tot cu coaja,
-ceapa se curata si se taie
julien,
-rosiile se taie pe jumatate,
-sfecla rosie se curata de coaja si
se rade pe razatoare sub forma de betisoare, un gust reusit il dau betisoarele de sfecla,
-maslinele se cumpara fara
samburi taiate rondele sau cele cu samburi se curata de samburi si se taie
felii,
-branza feta care este cea mai
buna in salata greceasca se taie cubulete,
-se amesteca intr-un castron
toate ingredientele in afara de branza care se asaza deasupra salatei,
-inainte sa se puna branza se
asezoneaza dupa gust salata cu ulei de masline, suc de lamaie, sare si oregano,
-se serveste salata simpla sau cu
paine, atat dimineata la mic dejun cat si la pranz ca o mancare de pranz,
reprezentand o mancare greceasca sanatoasa si satioasa, o dieta mediteraneana
foarte cautata si apreciata.