Ingrediente
- 5 oua
- 200 g de unt
- 200 g de zahar
- 270 g de faina
- 100 g de ciocolata
- 1-2 plic de zahar vanilat
- 1 plic de praf de copt
Mod de preparare
Untul
aflat la temperatura camerei se pune intr-un castron, se adauga zaharul,
zaharul vanilat si se freaca bine. Zaharul poate fi pudra sau tos (zaharul pudra se topeste mult mai usor). Se adauga
apoi pe rand ouale si se mixeaza bine. Faina se cerne si se amesteca cu praful
de copt, apoi se adauga in compozitia obtinuta anterior si se mixeaza pana cand
se incorporeaza bine. Vom obtine o compozitie pentru
briose de consistenta unei smantane
groase care curge.
Pregatim
o forma de briose (forma de prajituri) in care asezam hartiutele speciale pentru briose. Turnam o lingura
cu compozitie de briose in fiecare forma de briose. Rupem ciocolata in
bucati, sau o maruntim dupa preferinta. Asezam cate o bucatica de ciocolata
peste compozitie si apoi mai punem inca o lingura de compozitie deasupra si o ornam cu fulgi
de ciocolata, pentru un aspect frumos. Coacem tava cu briose in cuptorul preincalzit
aproximativ 30 de minute, dupa care scoatem briosele din cuptor si le lasam sa
se raceasca inainte de a le servi.
Briose cu ciocolate, sunt delicioase, fine si pufoase, un desert simplu si gustos, cu un gust rafinat de ciocolata de care
nu te mai saturi.
POFTA
BUNA!