Cum Se Face Suberecul Cu Branza Reteta Suberek De Casa Sau Placinte Prajite
Ingrediente suberec cu branza
- 700g
faina
- 300ml apa
- 300g
branza telemea de oi, branza feta,
- 1
ou (optional)
- ½
lingurita sare
- 250ml ulei pentru prajit
Mod de preparare suberek cu branza
Intr-un vas punem faina, adaugam sare, turnam apa rece si amestecam
bine pana se omogenizaza complet faina, dupa care incepem sa framantam pana
cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Presaram blatul
de lucru cu faina si formam din aluat bile pe care le lasam putin sa se
odihneasca. Intre timp pregatim umplutura din branza. Intr-un castron radem
branza pe razatoare sau o sfaramam cu furculita, dupa care o amestecam cu un ou
batut bine pana cand devine o pasta mai consistenta, daca nu dorim ou nu punem.
Intindem fiecare bila de
aluat cu o vergea pana cand obtinem un cerc de aluat cat mai subtire. Punem o
lingura de umplutura de branza pe jumatate de cerc si o intindem pana aproape
de margini, dupa care indoim cealalta jumatate deasupra celeilate, lipim bine
marginile, si taiem surplusul de aluat cu un cutit special de patiserie.
Punem o tigaie cu ulei la incins si incepem sa prajim suberek-urile pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, le scoatem intr-un vas mai inalt tapetat cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei, le acoperim cu capac si le lasam sa se abureasca 15 minute. Ele se vor aburi si vor deveni mult mai moi si mai pufoase. Se servesc atat fierbinti, cat si dupa ce s-au racit, fiind foarte bune alaturi de un pahar cu iaurt rece, pofta buna!
Punem o tigaie cu ulei la incins si incepem sa prajim suberek-urile pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Dupa ce s-au prajit, le scoatem intr-un vas mai inalt tapetat cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei, le acoperim cu capac si le lasam sa se abureasca 15 minute. Ele se vor aburi si vor deveni mult mai moi si mai pufoase. Se servesc atat fierbinti, cat si dupa ce s-au racit, fiind foarte bune alaturi de un pahar cu iaurt rece, pofta buna!