Ingrediente:
- 1
pachet de foietaj
- 6
ciuperci
- 1
ceapa mare
- 2
linguri de ulei
- ½
lingurita de sare
- ½
lingurita de piper
- ½ lingurita de cimbru
Mod de preparare:
Folosim un aluat de foietaj, se lasa sa se decongeleze, dupa care se desface usor fara sa se rupa si
se taie cu un cutit la dimensiunea dorita. Curatam ceapa si ciupercile dupa
care le spalam bine si taiem ceapa si ciupercile in bucatele mici. Pregatim o
craticioara in care punem uleiul si calim ceapa, amestecand bine. Cand ceapa
s-a calit si este gata, se adauga deasupra ciupercile si se mai lasa pe foc
inca 5 minute pana cand sunt gata si ciupercile. Condimentam dupa gust cu sare, cimbru si piper. Lasam acest continut sa se raceasca inainte de a-l pune in foietaj.
Luam o bucata de foietaj si asezam pe ¾ din suprafata ei ciupercile si ceapa
calite, dupa care rulam foietajul pana cand obtinem o rulada. Taiem rulada in
bucati potrivit de mari si vom obtine astfel pateuri cu ciuperci. Asezam
pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa lasam spatiu
intre ele pentru ca se vor mari in timpul coacerii. Coacem tava in cuptorul
incins timp de 30 de minute pana cand se vor rumeni frumos. Cand sunt gata, le
scoatem din tava pe un platou si le putem servi atat fierbinti cat si dupa ce
s-au racit. Pateuri din foietaj cu ciuperci, o reteta de pateuri foarte gustoasa!
POFTA BUNA!