23 iunie 2016

Milkshake de fructe

Retete Milkshake De Fructe – Reteta Shake Cu Fructe Si Lapte La Blender


milkshake reteta, bauturi, shake cu fructe si lapte, retete, mix de fructe, dieta, sanatate, cura,

     O bautura simpla si gustoasa poti prepara imediat la blender. Nu ai timp s-au nu mai sti ce sa prepari la micul dejun, pune intr-un blender lapte si fructe, indulceste cu putina miere, mixeaza totul timp de 30 secunde si ai pregatit foarte simplu si usor un mic dejun sanatos, o bautura energizanta plina de vitamine care o sa observi ca tine si de foame. 
retete cu fructe, preparate din fructe, retete culinare,


Cum facem un milkshake de fructe. Reteta este pentru 2 persoane, adica 2 pahare de 250ml. Spalam 2 caise si 2 piersici bine coapte si le taiem bucati, apoi le punem in blender fara samburi. Putem folosi la fel de bine si alte fructe (mere, ciresi, kiwi, etc), sau fructele noastre preferate. Mai adaugam o banana coapta care o sa dea un gust bun si este si foarte hranitoare, punem 250ml lapte fiert si racit si 1 lingura de miere de albine naturala. Mixam totul timp de 30 secunde sau pana la consistenta dorita si servim bautura imediat. Pentru un gust bun sau daca dorim o bautura racoritoare laptele trebuie sa fie rece, sau pui cateva cuburi de gheata. Daca nu vrei miere o poti inlocui cu cateva cuburi de ciocolata
fructe la blender, retete la blender, preparare shake cu fructe si lapte,

fructe si lapte la blender, preparare milkshake cu fructe, retete culinare,

bautura energizanta, shake cu fructe si lapte, dieta, cura, regim, sanatate, alimentatie,

milkshake, shake, bauturi, nutritie, naturist, alimentatie, sanatate, milkshake de pepene galben, retete culinare,

milkshake de fructe, mix de fructe, bautura, desert, sanatate, dieta, cura, regim, energie, retete culinare, sport,

milkshake, shake, bautura, sanatate, nutritie, retete, milkshake de fructe, retete culinare, bauturi, regim, cura, dieta,

milkshake, shake, bauturi, nutritie, naturist, alimentatie, sanatate, milkshake de fructe, retete culinare,

milkshake, shake, milkshake de fructe, shake cu fructe si lapte, retete, bauturi, sanatate, nutritie, bautura de fructe, retete culinare, desert,

shake, milkshake de fructe, bauturi, sanatate, diete, cure, alimentatie, retete culinare,

milkshake, sanatate, mic dejun, bautura, dieta, cura, regim, fructe cu lapte la blender, retete culinare,

19 iunie 2016

Prajitura Semiluna cu nuca si cacao

Retete Prajitura Semiluna Cu Nuci Si Cacao Preparata Acasa


prajituri, dulciuri, deserturi, retete, semiluna cu nuca, prajitura semiluna cu nuci si cacao, prajituri de casa, retete culinare, prajituri usoare,

  O prajitura pufoasa, buna si gustoasa cu nuci si cacao este prajitura Semiluna cu un plus de cacao fata de cea clasica pe care o mancam in copilarie, dar la fel de delicioasa. Este un desert simplu si foarte usor de preparat. 
Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua, 225g zahar, 225ml ulei, 280g faina, 20g cacao, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 200g miez de nuca maruntit, coaja rasa de la 1 lamaie
retete cu oua nuci zahar cacao lamaie si ulei, cu ce se face prajitura semiluna, retete culinare,

Cum facem prajitura semiluna de casa. Daca faci pentru prima data aceasta prajitura simpla citeste mai intai si aici cum se face prajitura semiluna cu nuca simpla fara cacao. Separam intai ouale albus de galbenus, apoi batem galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand isi maresc volumul iar zaharul este topit si arata ca o crema consistenta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si adaugam apoi restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se formeaza o bezea tare si lucioasa. 
Peste crema de galbenusuri adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat amestecam faina cu praful de copt si adaugam treptat peste galbenusuri pana cand se incorporeaza complet. Peste aceasta compozitie adaugam usor albusurile batute spuma si le amestecam cu grija astfel incat compozitia sa ramana aerata. 
cum facem prajitura semiluna, cum facem prajituri de casa, retete, retete culinare, reteta,

Cand este gata scoatem cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao pe care am dizolvat-o inainte in putin lapte, in restul compozitiei adaugam o parte din nucile maruntite si amestecam usor. 
preparare compozitie prajitura semiluna, cum facem prajitura semiluna cu nuca, retete prajituri de casa, retete culinare,

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu putin unt si presarata cu pesmet turnam compozitia de prajitura, o nivelam usor si turnam deasupra compozitia cu cacao sub forma de bastonase sau cercuri, dupa care cu ajutorul unei scobitori facem niste arabescuri. La sfarsit presaram deasupra restul de nuci maruntite. 
cum facem prajitura semiluna cu nuca si cacao, retete prajituri, preparare prajituri, retete culinare,

preparare prajitura semiluna, cum se face prajitura semiluna de casa, retete culinare prajituri de casa,

cum se face prajitura semiluna, preparare prajitura semiluna, retete culinare,

Coacem tava in cuptorul preincalzit la foc potrivit (160 grade la inceput apoi 200 grade) timp de 20-30 minute, pana cand prajitura este gata si trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca dupa care o scoatem intreaga din tava pe un fund si incepem sa o portionam cu un cerc de patiserie sub forma specifica de semiluna.
  Prajitura Semiluna cu nuci si cacao este o prajitura pufoasa, dulce si aromata cu nuci din belsug care se mananca cu multa placere si merge foarte bine cu o cafea, cappuccino sau lapte care ne aminteste cu drag de gustul copilariei
POFTA BUNA! 
retete prajitura semiluna preparata acasa, dulciuri, deserturi, prajituri, retete culinare,

prajituri, retete prajituri, deserturi, dulciuri, retete culinare, reteta prajitura, prajitura semiluna reteta originala,

retete prajituri, deserturi, dulciuri, prajitura semiluna cu nuci si cacao, retete culinare,

prajituri, prajitura semiluna cu nuca si cacao de casa, retete, dulciuri, deserturi, retete culinare,

18 iunie 2016

Milkshake proteic

bautura proteica, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete, sport, bauturi,

     O bautura proteica si energizanta cu un gust placut se poate prepara din lapte, oua, cereale, miere si cateva fructe dupa preferinta. Se mai poate adauga dupa gust scortisoara, ciocolata, unt de arahide, cacao si iaurt, iar ouale se pot pune intregi sau doar albusurile, aici depinde de regimul fiecaruia in parte. Dintre fructele bune pentru un shake proteic sunt in primul rand bananele, apoi mai putem adauga si alte fructe cum ar fi caise, piersici, struguri, pepene galben, kivi, etc. Cerealele au fibre iar mierea naturala e foarte buna. Ouale se folosesc doar proaspete si de preferat cele de tara sau cumparate din magazine care garanteaza calitatea, se pot folosi si oua de prepelita care contin foarte putin colesterol. 
retete cu lapte fructe si oua de prepelita, sanatate, dieta, retete,

     Cum facem un milkshake proteic bun. Incalzim foarte putin un pahar de lapte si punem in el la inmuiat 1-2 linguri cereale de ovaz, in 10 minute cerealele vor fi bine hidratate. Intr-un blender punem o banana taiata felii si 2 caise sau orice alte fructe ne plac, spargem 3-5 oua de prepelita, punem cerealele cu tot cu lapte, indulcim cu miere si mixam totul timp de 1 minut. Daca vrem un milkshake rece atunci adaugam si 2 cuburi de gheata inainte de mixare. Dintr-o cana de lapte ies 2 cani de bautura proteica, iar ingredientele si concentratia de proteine se calculeaza dupa nevoile dorite. 
fructe cu lapte la blender, retete, alimentatie, nutritie, regim, cura, dieta, sport, sanatate,

bautura proteica, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete,

Trebuie sa tinem cont ca:  
-1 ou de gaina are intre 5g si 8g proteina, depinde de marimea lui, numai albusul contine 3-4g proteina iar galbenusul contine 2-3g proteina. Galbenusul contine colesterol. 
-1 ou de prepelita are intre 10g si 12g proteina, depinde de marimea lui. Galbenusul contine foarte putin colesterol, deci il poti consuma intreg fara probleme. Mai multe despre oua de prepelita si cura cu oua de prepelita poti citi si aici
-250ml lapte de vaca are in jur de 7g proteine si contine cei 9 aminoacizi esentiali. Un litru de lapte contine 30g proteine, 48g carbohidrati, 15g grasimi. 
-1 banana mare contine in jur de 2g proteine si 36g carbohidrati

milkshake proteic, bautura proteica, sport, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete,

bautura proteica, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, sport, retete,

milkshake proteic, shake proteic, alimentatie, dieta, sanatate, nutritie, retete, sport,

17 iunie 2016

Ciuperci la borcan pentru iarna

Retete Ciuperci Conservate La Borcan In Saramura Pentru Iarna


retete ciuperci conservate in saramura pentru iarna,

     Pentru ca ne plac foarte mult ciupercile le putem conserva la borcan pentru iarna, fiind foarte bune si gustoase chiar si pe timpul iernii. Pentru aceasta avem nevoie de 1000g ciuperci champignon, 1 litru apa, 1 lingura sare, 1 lingura de otet
Alegem ciuperci mici sau mari dupa preferinta, ciupercile mici le vom pune intregi in borcan, iar cele mari le punem taiate pe jumatate sau felii. Curatam ciupercile de coaja fara sa le rupem piciorusul si taiem partea de piciorus care a stat in pamant. Spalam foarte bine ciupercile in mai multe ape. Intre timp punem apa cu sare sa fiarba si cand a dat in clocot adaugam ciupercile pe care le lasam timp de 10 minute sa fiarba pana cand se vor inmuia.
Cand sunt gata le scoatem intr-un castron si le lasam putin sa se raceasca. Dupa ce s-au racit le taiem in doua, sau cum dorim. Pregatim borcane mici sau mari si incepem sa asezam in ele ciupercile cat mai apropiate pentru a incapea cat mai bine. Dupa ce am asezat ciupercile in borcane punem cate o lingura de otet in fiecare borcan si turnam deasupra saramura calda in care au fiert ciupercile pana cand se umple borcanele. Inchidem bine borcanele cu capace si le fierbem in apa 10 minute dupa care le scoatem si le lasam pana a doua zi acoperite cu un prosop, cand le putem depozita in camara pentru iarna
Ciuperci la borcan pentru iarna, bune si gustoase, o reteta de ciuperci conservate potrivite pentru o tocanita de ciuperci, ciulama sau pizza gatite pe timpul iernii, la fel de bune ca cele proaspete. 
POFTA BUNA! 
ciuperci la borcan, ciuperci conservate, ciuperci pentru iarna, ciuperci la borcan in saramura, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete, retete culinare, conserve,

ciuperci la borcan, ciuperci pentru iarna, ciuperci la borcan in saramura, retete cu ciuperci, preparate din ciuperci, retete, retete culinare, conserve,

14 iunie 2016

Milkshake de banane si caise

Retete Milkshake Cu Banane Si Caise – Reteta Shake De Banane Cu Caise


milkshake, shake, milkshake de casa, milkshake de banane, milkshake de fructe, bautura energizanta, retete, retete culinare, sanatate, regim, cura, dieta, bauturi energizante,

     O reteta simpla de bautura energizanta cu fructe, o bautura naturala, racoroasa si plina de vitamine, gustoasa si aromata, se poate prepara din lapte, banane, caise si miere de albine. Daca este consumata vara se pot adauga si cateva cuburi de gheata, iar daca vrem sa-i dam si un plus de fibre putem adauga 1 lingura fulgi de ovaz tinuti inainte 10 minute in apa sau lapte caldut. 
retete cu lapte si fructe, retete cu banane si caise, ingrediente milkshake,

Dar cum facem un milkshake de casa gustos. Pentru 2 portii, adica 2 pahare de 300ml, avem nevoie de 300ml lapte, 1 banana mare bine coapta sau 2 banane mai mici, 4 caise normale bine coapte, 1 lingurita miere de albine poliflora dupa gust daca vrei un plus de glucideBautura este destul de dulce si fara miere, dar cand te gandesti cate proprietati are mierea de albine este pacat sa nu pui macar putina. 
banane si caise la blender, fructe cu lapte la blender, preparare milkshake, retete,

milkshake, shake, milkshake de casa, milkshake de banane, milkshake de fructe, bautura energizanta, retete, retete culinare, sanatate, regim, cura, dieta, bauturi energizante,

Intr-un blender punem banana curatata de coaja si caisele fara samburi, toate taiate bucatele, adaugam cantitatea de lapte si miere naturala dupa gust daca ne place un shake mai dulce, mixam totul timp de 30 secunde si il turnam in pahare. Il consumam imediat fiind delicios si foarte sanatos. Daca esti la regim sau ti cura de slabire, sau pur si simplu vrei sa consumi ceva sanatos, incearca acest milkshake de fructe, o bautura naturala benefica pentru sanatate
milkshake, shake, milkshake de casa, milkshake de banane, milkshake de fructe, bautura energizanta, retete, retete culinare, sanatate, regim, cura, dieta, bauturi energizante,

shake, milkshake de casa, milkshake de banane, milkshake de fructe, bautura energizanta, retete, retete culinare, sanatate, regim, cura, dieta, bauturi energizante,

11 iunie 2016

Pizza cu aluat pufos

Retete Pizza De Casa Cu De Toate Cu Aluat Fraged Si Pufos


retete pizza de casa cu de toate,

     Chiar si acasa putem pregati o pizza delicioasa cu blat fraged, pufos usor crocant pe care putem pune tot ce ne place mai mult. Pentru a prepara 2 pizza cu diametrul de 25cm avem nevoie pentru blat de 300g faina, 25g drojdie proaspata, 100ml apa calduta, 1 lingurita zahar, ½ lingurita sare, 1 lingura lapte, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura rozmarin uscat. Deasupra vom pune keckup de casa, 6 ciuperci champignon proaspete, 12 masline negre, 100g kaizer, costita, bacon sau salam uscat, 1 ardei gras verde, 3 rosii, 50g branza telemea, 50g cascaval
retete umplutura pizza de casa cu de toate,

Incepem intai pregatirea blatului punand intr-un castron faina. Separat punem drojdia faramitata cu putin zahar si peste ea punem lapte caldut si o dizolvam. Dupa ce s-a dizolvat o punem in mijlocul fainii intr-o gropita pe care apoi o acoperim cu faina. Acoperim cu un prosop 5 minute pana cand drojdia creste. Dupa ce a crescut o amestecam si adaugam apa calduta, sarea, uleiul si rozmarinul. Framantam bine aluatul pana cand acesta devine elastic, potrivit de moale si nu se mai lipeste de maini. Il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca 30 minute pana cand isi dubleaza volumul. 
retete aluat pizza de casa,

Intre timp curatam ciupercile de coaja intregi si ardeiul de cotor. Maslinele le vom curata de samburi si le vom taia bucatele. Ciupecile le vom taia feliute subtiri, la fel si ardeiul se poate taia intreg, rotund sau taiat in doua. Branza o vom rade pe razatoarea mare iar cascavalul pe razatoarea mica. Rosiile le vom taia feliute subtiri. 
Cat timp pregatim umplutura pentru pizza punem la fiert intr-un ibric o cana cu apa pentru ketchup, adaugam 2 linguri pasta de tomate, 1 lingurita sare, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ boia de ardei dulce si o foaie de dafin. Amestecam bine compozitia si fierbem la boc mic cateva minute sau pana se leaga compozitia. 
Impartim aluatul in doua, formam 2 bile pe care le vom intinde de dimensiunea tavilor. Ungem tavile cu putin unt sau margarina si asezam blatul in ele. Ungem cu putin ketckup pe toata suprafata si presaram branza. 
cum facem pizza de casa, retete pizza,

Peste branza asezam ardeiul, maslinele, ciupercile si kaizerul. Punem deasupra cascaval ras si ornam pizza cu feliute de rosii dupa care coacem pizza in cuptorul incins la 250 grade aproximativ 15 minute. 
retete pizza de casa cu de toate preparare,

Cand pizza s-a rumenit usor, cascavalul si rosiile sunt facute se scoate din cuptor, se taie si se serveste fierbinte cu keckup de casaPizza cu aluat pufos este delicioasa, buna si aromata pe care o mananci imediat cu multa placere alaturi de cei dragi. 
POFTA BUNA! 
retete pizza de casa,

retete pizza de casa cu aluat pufos,

retete pizza de casa cu blat subtire si pufos,

retete pizza de casa,

retete pizza de casa,

pizza de casa, retete pizza, retete culinare,