3 iulie 2016

Sos de rosii si ardei

Reteta Sos De Rosii Cu Ardei Copti Si Usturoi Preparat La Blender Retete Pentru Fripturi Si Gratare


Sos de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa pentru friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume,

Un sos rapid pentru o friptura sau un gratar de carne si peste se poate prepara la blender din legume coapte si apoi mixate. Legumele coapte au un gust delicios, iar pentru un plus de aroma si iuteala o sa adaugam usturoi si ardei iute. 
Pentru preparare avem nevoie de 3 ardei kapia rosu, 5 rosii bine coapte, 1 ardei iute, 2 catei de usturoi, 1 lingura ulei de masline, ½ lingurita sare, un praf de piper macinat si cimbru dupa gust. 
Din ingredientele de mai sus ies aproximativ 800ml pasta de rosii cu ardei suficienta pentru 4 portii, mai poti adauga in compozitie o ceapa mica, iar consistenta o poti potrivi dupa gustul tau adaugand si putina apa. De preferat ar trebui sa folosim legume de gradina romanesti ca sunt mult mai gustoase si mai sanatoase. 

Cum facem sosul de rosii cu ardei si usturoi. Cum procedam, in primul rand spalam bine legumele si le coacem la gratar, grill sau pe o tabla pusa pe aragaz, sa nu uitam sa punem si un ardei iute care este foarte bun copt. Cand toate legumele sunt bine facute le aburim cateva minute intr-un castron cu capac, apoi le curatam de coaja si cu o furculita le pasam usor indepartand cotorul si semintele. Este foarte simplu, rosia o pasam usor pana aproape de codita pe care o indepartam, ardeii ii taiem fasii indepartand cotorul cu semintele, la fel procedam si cu ciusca iute pe care o putem pune si cu seminte pentru un plus de iuteala daca ne place. 
Eu am in camara rosii si ardei copti la borcan pentru iarna asa ca n-am sa coc alte legume, daca te intereseaza reteta o poti gasi aici. Mai poti citi si aici cum se face sosul direct la gratar. Am pus toate legumele coapte si curatate intr-un blender, am adaugat 2-3 catei de usturoi curatati si taiati feliute, am mai pus putin ulei de masline si celelalte condimente dupa gust si am mixat totul 1-2 minute. 
Preparare sos de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa la blender friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume tomat,

Apoi am gustat sosul si am mai potrivit gustul daca mai este nevoie de sare si iuteala, am picurat putina apa deoarece crema de rosii si ardei copti avea consistenta unui bulion si am mai mixat cateva secunde. 
Crema de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa la blender sos pasta friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume,

Am preparat astfel un sos picant foarte gustos si aromat datorita legumelor coapte, care merge de minune servit alaturi de carne la gratar si peste. Sosul se serveste imediat cat este caldut sau se pastreaza la rece in borcanase inchise cu capac, iar cu cat sosul este mai legat cu atat tine mai mult. 
Este un sos natural, un sos de post, gustos si plin de arome care te imbie sa-l mananci si simplu, se prepara simplu si usor si poti face cu el oricand o surpriza placuta familiei sau invitatilor. Daca cauti o reteta de sosuri si dressinguri incearca aceasta reteta simpla. 
Pofta Buna! 
Pasta de rosii cu ardei capia copti reteta naturala de casa sos pentru friptura gratar grill retete culinare sosuri dressinguri picante legume,

2 iulie 2016

Supa crema de peste

Retete Supa Crema De Peste Dreasa Cu Oua Iaurt Si Zeama De Lamaie


peste, supe creme, retete de peste, preparate din peste, supe, supa de peste, mancaruri cu peste, retete culinare, peste si legume la blender, retete pentru copii,

     O reteta de supa crema gustoasa si foarte aromata este supa crema de peste. Reteta o preparam din peste si cateva legume care merg cu carne de peste alba, totul fiert si apoi mixat la blender, supa dreasa dupa gust cu zeama de lamaie, oua si iaurt sau smantana. 
Pentru prepararea a 4 portii avem nevoie de: 400g peste file, 1 morcov, 1 ceapa, 2 rosii prunisoare mici, 1 telina mica cat pumnul, 2 cartofi normali, 2 galbenusuri de ou, 1 lamaie, 5 linguri iaurt gras, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 1 crenguta patrunjel si telina proapata cu tot cu frunze, 1 foaie de dafin, 7 boabe de piper, 1l de apa. Ingredientele sunt masurate si reteta este verificata si preparata de multe ori, iar daca se respecta totul supa de peste reuseste sigur. 
ingrediente supa crema de peste, legume si condimente pentru supa crema, retete culinare,

peste, cotlete de peste, carne de peste, retete de peste, preparate din peste, cotlet de novac, retete culinare, peste cu carne alba,

Cateva precizari: cantitatea de legume si peste sunt fierte in apa intr-un vas zepter cu capac (deci apa nu scade deloc), daca folosesti alt vas mai adauga putina apa, in loc de file de peste poti folosi si cotlet de peste mare, eu acum am pus 3 cotlete de peste novac si a fost ok, oase au fost foarte putine si mari. Reteta de mancare cu peste si legume se prepara simplu si usor in maxim 35 minute, se serveste calda cu verdeata tocata marunt, iar in supa se pot pune si bucati de peste intregi si crutoane.
     Cum facem supa crema de peste. Curatam toate legumele, le spalam si le taiem bucatele. Le punem intr-un vas cu capac sa fiarba intr-un litru de apa, mai adaugam 1 lingurita de sare, 1 foaie de dafin si cateva boabe de piper negru. Fierbem totul timp de 10 minute, apoi scoatem foaia de dafin si adaugam bucatile de peste. Mai fierbem 15 minute la foc mic ca pestele sa nu se farame, apoi oprim focul. 
preparare supa de peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare,

Soatem bucatile de peste pe o farfurie si le dezosam cu grija sa nu ramana oase. Punem intr-un blender carnea de peste fara oase, 2 galbenusuri de ou, zeama de la o lamaie mare, 2 linguri ulei de masline, 5 linguri iaurt gras si toata zeama cu legumele fierte. Mixam totul timp de 2 minute pana cand obtinem o pasta de peste si legume gustoasa si frumos mirositoare. Daca dai supa la un copil mic trece preparatul inainte printr-o sita. 
peste si legume mixate la blender, retete pentru copii, supe creme, supa de peste cu legume la blender, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

Am obtinut astfel un preparat din peste si legume gustos, sanatos si consistent, o reteta pentru copii mici si mari foarte hranitoare si plina de energie. Daca cauti retete de peste sau supe creme nu rata aceasta reteta cu peste delicioasa. 
Pofta Buna! 
peste, supa crema de peste, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, retete copii,

peste, retete de mancare, retete de peste, mancaruri cu peste, preparate din peste, retete culinare, supe creme,

supa crema de peste, peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, retete de peste, preparate din peste, retete copii,

bauturi, peste si legume la blender, nutritie, sanatate, alimentatie, retete copii, dieta, regim, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

1 iulie 2016

Retete de peste si Preparate din peste

Pregatirea Pestelui Pentru Gatit – Cum Taiem Pestele Si Cum Il Pregatim


peste, meste mare cu carne alba, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, mancaruri cu peste,


novac, peste novac, peste mare cu carnea alba, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,
  Un peste mare este intotdeauna un deliciu culinar, este un peste mai gras si mai gustos, are oasele mai mari si pot fi alese mult mai usor de catre pretentiosi.
Iubitorii de carne de peste pot prepara o multime de feluri de mancare din peste: bors, supa, supa crema, racitura, saramura, plachie, prajit la tigaie, chiftele, la gratar, la cuptor, la aburi, cu paste, fiert, uscat, afumat, marinat, salate, etc.
  Dar cum portionam pestele corect si cum il pregatim pentru diverse preparate din peste. In primul rand cred ca fiecare dintre noi stie ca pestele trebuie sa fie foarte proaspat atunci cand il procuram, trebuie curatat imediat si pus la rece.
Cum procedam, curatam pestele in primul rand de solzi, apoi de intestine si de branhii. Il spalam bine sub jet de apa, il presaram cu putina sare mare grunjoasa atat in interior (si in urechi) cat si la exterior si il pastram la rece fara grija ca se va strica. 


ciorba de peste, peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,
  Bors de peste. Pentru bors folosim de la un peste mare: capul, coada si burta care este foarte gustoasa (partea cu aripioara care atarna). Capul se poate pune intreg sau se portioneaza fiind mult mai gustos. 
Cum pregatim carnea de peste pentru ciorba. Taiem capul pestelui lasand si doua degete de gat, nu-l taiem imediat de langa urechi. Taiem coada si partea care atarna de la burta cu cele doua aripioare. Taiem aripioarele (inotatoarele) atat de la burta cat si de la cap nefiind estetice. Portionam capul in 6 bucati in felul urmator: partea de gat o taiem pana aproape de urechi si apoi o taiem in doua. Cele doua aripioare le taiem cu tot cu carnea din jur pana aproape de gura. Capul ramas il taiem in doua lasand creierul intr-o bucata. 
peste portionat, cap de peste, coada de peste, burta de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

Cum facem borsul de peste. Taiem marunt 1 ceapa, 1 ardei, 1 morcov, 1 rosie si le punem sa fiarba in 500ml apa cu putina sare. Separat punem 2l de bors sa fiarba. Cand legumele sunt fierte adaugam borsul fiert si cand incepe sa fiarba punem bucatile de peste si 1 lingura de orez. Continuam fierberea maxim 10-15 minute ca pestele sa nu se farame. Apoi oprim focul, potrivim gustul de sare, adaugam 2 oua batute bine si leustean verde tocat marunt. Servim ciorba de peste calda cu un ardei iute alaturi. La borsul de peste daca avem sa punem mai multe feluri de peste la fiert el va fi mult mai gustos, dar capetele de crap si somn nu trebuie sa lipseasca de la un bors perfect. . 
ciorba de peste preparare, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare,


cotlete de peste la tigaie, mancaruri cu peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,
  Peste la gratar si prajit. Pentru preparate din peste la gratar sau prajit la tigaie alegem de la un peste mare corpul pestelui pe care il taiem sub forma de cotlete de peste late de 2 cm. Cum procedam, punem pestele pe un fund de bucatarie si cu un cutit bine ascutit il taiem felii (rondele) de la un capat la altul, apoi le presaram cu putina sare si alte condimente dupa gust (piper, cimbru, boia, etc) si le frigem la gratar sau daca le prajim la tigaie le trecem inainte prin malai sau faina. Bucatile de cotlet de peste le servim calde cu mujdei de usturoi si o mamaliguta aburinda. Dar la fel de bine pestele il putem face si intreg neportionat. 
peste, cotlet de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, mancaruri cu peste, pregatirea pestelui pentru gatit,


peste, peste cu legume la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare,
  Saramura de peste. Pentru a prepara o saramura gustoasa neaparat vom folosi un peste gras cum ar fi: scrumbia, somnul, crapul, fitofagul. Pestele se poate pune intreg pe gratar despicandu-l pe spate. Cand il punem pe gratar il tamponam cu un servetel sa nu fie umed si-l ungem cu putin ulei‚ altfel se va lipi si va avea un aspect neplacut. Saramura de crap, de somn sau scrumbie la gratar sunt cele mai renumite.
Cum facem saramura de peste. Simplu si usor o saramura de peste se prepara astfel: pestele se curata, se spala, se condimenteaza cu sare si piper, se unge cu putin ulei si se frige la gratar pe ambele parti pana cand este gata. Se coc pe gratar 2 ardei kapia, 4 rosii, 1 ardei iute, apoi se curata de coaja si se zdrobesc rosiile iar ardeii se taie fasii. In sosul obtinut se adauga 1 pahar de apa, cativa catei de usturoi zdrobiti, sare dupa gust si pestele la gratar. Se tine vasul cu saramura pe foc inca putin pana cand toate ingredientele dau aroma preparatului. Se serveste calda cu o mamaliguta fierbinte si un ardei iute. 


retete peste cu legume la cuptor, chefal, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,
  Peste la cuptor. La cuptor putem prepara pestele intreg asezat pe un pat de legume, umplut cu legume, in crusta de sare, in sos de rosii sau simplu cu felii de lamaie infasurat in hartie de copt sau folie de aluminiu. Un peste bun pentru cuptor este crapul, chefalul, stiuca, etc.
O reteta simpla de peste la cuptor. Curatam pestele, il spalam, il ungem cu ulei si il condimentam peste tot cu sare si piper, apoi il umplem cu legume taiate rondele (ceapa, rosii, ardei, morcov, etc). Il asezam intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei, sub el bagam cateva rondele de morcovi ca sa nu avem surpriza ca pestele sa se lipeasca, il stropim cu putin vin alb, punem 2 catei de usturoi, cateva felii de lamaie si putin patrunjel verde tocat marunt deasupra, acoperim tava cu hartie de copt in primele 30 minute, apoi il intoarcem si il lasam descoperit inca 30 minute. Se serveste cald cu un vin alb alaturi. 


retete salata de icre cu ceapa rosie, aperitive, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste, aperitiv, salate,
  Salata de icre de peste. De la Crapul mai mare obligat vom folosi icrele dar icrele de stiuca le intrec cu mult, bobitele de icre de stiuca fiind mult mai mari si mai gustoase. Icrele se aleg usor din burta pestelui, se curata de camasa in care sunt invelite, se pun intr-un vas, se amesteca cu sare gunjoasa si apoi se depoziteaza in borcane.
Cum facem salata de icre. Intr-un bol inalt pentru blender punem icrele cu putina sare si le desfacem usor cu o lingura de apa. Turnam deasupra putin ulei si cu un mixer vertcal incepem sa mixam de jos pana cand icrele devin consistente, adaugand treptat ulei. Cand icrele au capatat consistenta dorita adaugam putina apa ca sa se albeasca si le acrim cu zeama de lamaie sau sare de lamaie. Mixam impreuna iar la sfarsit le amestecam cu ceapa tocata marunt. Salata de icre se serveste unsa pe feliute de paine prajite fiind foarte gustoase, nelipsite de la orice masa festiva


peste, paste, mancaruri cu peste, retete de paste, retete de peste, preparate din peste, preparate din paste, retete culinare,
  Mancaruri cu peste. Cel mai obisnuit si des peste folosit in pregatirea diferitelor preparate gustoase este Crapul, dar la fel de bine putem folosi: Somn, Fitofag, Novac, sau Caras mai mare care dupa parerea mea este cel mai dulce peste.
Din Crap putem prepara cu mult succes multe preparate cum ar fi: Bors de crap, Plachie de crap, Crap umplut la cuptor, Piftie de crap, Crap pe varza, Frigarui de crap.
Daca la borsul de peste nu trebuie sa lipseasca capul, coada sau partea cu grasime a burtii pestelui, la celelalte preparate vom folosi trunchiul pestelui pe care-l vom taia rondele. La reteta de crap umplut, la cel pe varza sau chiar la plachie nu trebuie sa lipseasca vinul pe care-l adaugam de obicei la sfarsit atunci cand pestele este aproape gata facut. 
Un peste la fel de gustos dar cu oase foarte multe este si Platica care are o carne gustoasa, foarte dulce care inainte de preparare trebuie obligatoriu crestat oblic la 1 cm distanta pentru anihilarea oaselor. Platica se poate prepara ca orice peste, prajit sau in diverse preparate de peste.
La fel de cautat este si pestele slab cum ar fi: Salau si Stiuca, recomandat celor cu regim alimentar si nu numai. Din acestia se pot prepara iarasi o serie de feluri de mancare cum ar fi: Stiuca umpluta, Stiuca rasol, Chiftelute din stiuca sau din Salau, ori Salau pane. Trebuie sa nu uitam ca la aceste preparate sa dezosam pestele si abia apoi sa-l pregatim. Ficateii de Stiuca sunt un deliciu culinar cand ii prajim usor si-i servim cu lamaie si marar verde. 
Cu peste mic cum ar fi sprot si hamsie, pe langa binecunoscuta reteta de hamsie pe scobitoare putem prepara si reteta delicioasa de peste pane simpla sau cu marar. 
peste, retete de peste, preparate din peste, macrou, gratar de peste, retete culinare,

peste, retete de peste, preparate din peste, peste pane, peste prajit, retete culinare,

peste, retete peste, ardei umpluti, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de peste, retete culinare, retete de mancare,

peste, omleta, retete cu peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, omleta preparatedevis,

peste, ciorba de perisoare, retete de peste, ciorbe, preparate din peste, retete culinare,

peste, chefal, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste cu legume,

peste, bors de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, macrou marinat, retete de peste, preparate din peste, aperitive, retete culinare,

peste, mancaruri cu peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare, peste si legume la gratar,

peste, peste la gratar, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, plachie, tocanita, mancare de peste, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, peste cu legume, retete dietetice, peste fiert, retete de peste, preparate din peste, retete culinare,

peste, surimi, fructe de mare, salate, retete de peste, preparate din peste, aperitive, retete culinare,

peste, retete de peste, preparate din peste, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu peste, peste la cuptor, macrou la cuptor, peste gatit,

peste, retete de peste, preparate din peste, retete de mancare, mancaruri cu peste, retete culinare, gratar de peste, peste fript, peste gatit, macrou la gratar,


Link-uri utile, retete peste
Biban 

Caras
Crap 

Chefal

Ciorba - Bors 

Fitofag

Fructe de mare 

Guvizi

Hamsii

Macrou


Platica 


Sardina

Scrumbie

25 iunie 2016

Branza frecata

Retete Pasta De Branza Cu Marar Si Usturoi – Reteta Crema De Branza Aperitiv


crema de branza cu marar, aperitiv, pasta de branza cu marar, retete, retete culinare, aperitive, mix de branza,

     Un aperitiv rapid, aspectos si foarte gustos se poate prepara din branza de vaci si diverse alte feluri de branza, un mix de branza si verdeturi. O reteta de branza frecata, crema de branza sau pasta de branza se prepara in felul urmator. Avem nevoie de 200g branza de vaci grasa, scursa fara zer, 100g branza telemea de vaca, 100g branza de capra, 2 catei de usturoi, 1 legatura de marar proaspat, 1 lingurita unt sau smantana
Intr-un castron punem branza telemea de vaca si branza de capra pe care le zdrobim cu furculita, sau daca dorim sa fie mai usor le putem rade pe razatoarea mica. Amestecam bine mixul de branza si adaugam deasupra branza de vaci, untul sau smantana. Curatam usturoiul de coaja si il radem pe razatoarea mica sau il zdrobim iar mararul il spalam si il tocam marunt. Adaugam toate acestea peste crema de branza si amestecam bine compozitia pana cand obtinem o frumoasa crema de branza cu marar
Crema de branza cu marar si usturoi se poate servi unsa pe felii de paine sau pe bucati de ardei gras ornata cu marar verde si felii de rosii. Branza frecata cu marar si usturoi este un aperitiv minunat cu un gust proaspat si fin de crema de branza, marar si usturoi foarte potrivita mai ales in zilele calduroase de vara. 
POFTA BUNA! 
crema de branza, mix de branza, branza frecata, aperitive, retete, retete culinare,

pasta de branza cu marar, branza frecata, aperitiv, retete, retete culinare, aperitive, crema de branza cu marar,

crema de branza cu marar, aperitiv, branza frecata, mix de branza, retete culinare,

pasta de branza cu marar, branza frecata, mix de branza, branzeturi, retete cu branza, retete culinare,

aperitive, branzeturi, retete cu branza, preparate din branza, branza cu verdeturi si legume, retete culinare, pasta de branza, branza frecata,

clatite umplute, retete clatite umplute cu pasta de branza si gem de capsuni, retete culinare, gustari, deserturi,

24 iunie 2016

Gem de capsuni

Retete Gem De Capsuni De Casa Pentru Iarna – Reteta Gem De Fructe


gem de capsuni reteta, gem de capsuni retete, retete culinare, gem de fructe, gem de casa, gem pentru iarna,

     Un desert delicios din capsuni este si reteta de gem de capsuni care este preparat cu mult mai multe capsuni in comparatie cu dulceata de capsuni care are fruct doar ¼ din cantitatea gemului. Pentru a prepara reteta de gem avem nevoie de 5kg capsuni romanesti, 1kg zahar, 1 lingurita sare de lamaie (optional). Reteta se prepara foarte simplu si usor in aproximativ 2 ore, iar din ingredientele de mai sus ies 5 borcane mari de 800ml.
     Cum facem gem de capsuni. Se curata si se spala sub jet usor de apa capsunile bine coapte si se asaza intr-o cratita un rand de capsuni si unul de zahar pana se termina cantitatile. Se lasa asa o ora, se va forma un sirop consistent. Se amesteca totul usor si se pune cratita pe foc. Se fierbe la foc mic si se amesteca usor in el, scopul fiind ca fructele sa ramana la final cat mai intregi. Totul se fierbe cam 1 ora pana se leaga siropul si se obtine consistenta dorita, in functie de preferinta fiecaruia il putem face mai gros sau mai zemos. De exemplu pentru a-l folosi la clatite gemul trebuie sa fie mai moale ca sa-l putem intinde usor. 
Inainte de a opri focul adaugam 1 lingurita sare de lamaie amestecand usor, am adaugat sare de lamaie deoarece gemul era prea dulce, iar sarea de lamaie o sa-i dea o aroma si o culoare deosebita. Oprim focul si asa fierbinte il punem in borcane foarte curate si bine uscate. Le capsam si le vom tine sub o patura pana se racesc, apoi le depozitam in camara pentru iarna. Cand veti deschide un borcan pregatit astfel veti intalni cel mai aromat gem posibil. 
     Mai multe despre capsuni poti citi si aici, sau daca vrei sa faci si dulceata de capsuni gasesti aici o reteta simpla. Cauti o reteta pentru un desert simplu, aromat si gustos? Ai nevoie doar de o cana de iaurt gras de casa rece, amesteca in el 2-3 lingurite de gem de capsuni, este racoros si delicios de te lingi pe degete. 
gem de capsuni reteta, gemuri, gem de capsuni retete, retete culinare, gem de fructe, gem de casa, gem pentru iarna,

gem de capsuni, retete, deserturi, dulciuri, gem de fructe, gem de casa, gem pentru iarna, gem de capsuni reteta,

gem de capsuni, gem de casa, gem pentru iarna, retete, desert, dulciuri, gem la borcan,

gem de capsuni retete, retete, gem de casa, gem pentru iarna, gem de fructe, desert,