25 august 2016

Zacusca de vinete

Retete Zacusca De Vinete Traditionala Pentru Iarna – Reteta Zacusca De Legume


retete zacusca, zacusca de legume, zacusca pentru iarna, mancare de vinete cu ardei si rosii, retete culinare, retete, retete de mancare, zacusca traditionala, mancaruri cu legume, retete de post, mancaruri de post,

     Cum facem traditionala zacusca de vinete, sau pur si simplu o gustoasa mancare de vinete cu ardei si rosii pe care o putem servi imediat fiind foarte buna si aromata. Reteta de zacusca de legume se prepara foarte simplu, iar pentru 10 borcane de 300g avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 3kg vinete, 3kg ardei kapia, 2kg rosii, 1kg ceapa, 250ml ulei, 2 ardei iuti, 2 lingurite sare, 2 lingurite boia de ardei, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita piper boabe, 2 foi de dafin. Condimentele se pun dupa gust, iar capia se poate inlocui cu gogosari, sau se pot pune combinati in cantitati egale. 
     Cum preparam zacusca. Vinetele se coc direct pe flacara pe aragaz sau gratar, iar ardeii kapia se coc pe o tabla sau intr-o tigaie tot pe foc, pentru ca in felul acesta legumele vor fi mult mai gustoase si vor avea o aroma placuta de fum. Dupa ce am copt legumele curatam vinetele de coaja si cotor, le spalam dupa care le punem intr-o sita sa se scurga de zeama lor amaruie. Curatam ardeii, le scoatem cotorul si semintele si ii spalam foarte putin, ca sa nu pierdem din zeama lor care este dulceaga si foarte buna la gust. 
Intre timp spalam rosiile, le curatam de cotor si apoi le taiem bucati si le mixam la blender pana cand obtinem suc de rosii. Sucul de rosii se ingroase putin pe foc. Tocam cu cutitul ardeii in cubulete iar vinetele le tocam cu un satar de lemn. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si apoi o taiem julien sau o punem intr-un blender. Eu m-am grabit si am ales blenderul si ceapa a iesit maruntita mai fin si mai zemoasa, asa ca eu recomand ca ceapa sa se taie manual julien. 
retete cu vinete ceapa rosii si ardei capia, retete culinare, retete cu legume, preparate din legume,

In ceaunul sau cratita in care vom face zacusca punem ulei si calim ceapa pana se inmoaie si devine sticloasa. Peste ceapa punem ardeii si vinetele, le amestecam impreuna si turnam deasupra sucul de rosii. Punem dupa gust foi de dafin, piper boabe si macinat, boia de ardei dulce sau iute si 3 ciusti iuti despicate in doua si curatate de samburi si lasam zacusca sa fiarba la foc potrivit. 
retete zacusca, reteta zacusca, cum facem zacusca, mancaruri cu legume, retete culinare, preparare mancare de post,

Amestecam din cand in cand si putem sa acoperim cu un capac ca sa nu stropeasca si lasam zacusca sa fiarba timp de 90 minute dupa care o mai potrivim de sare si o punem in cuptor pentru inca 120 minute. La cuptor nu trebuie sa o amestecam foarte des si nici nu mai exista pericolul sa se lipeasca, asa ca o lasam sa mai scada. 
Zacusca este gata cand a mai scazut si nu mai este chiar asa de zemoasa ca la inceput iar uleiul iese deasupra. Scoatem zacusca din cuptor, o lasam putin sa se raceasca timp in care am sterilizat borcanele, dupa care o punem fierbinte in borcane si inchidem bine capacele. Fierbem obligatoriu borcanele in apa 15-20 minute pentru a fi siguri ca vor tine peste iarna, dupa care le scoatem din apa, le acoperim cu un prosop si le lasam asa sa se raceasca pana a doua zi cand le depozitam in camara
     Zacusca, o conserva pentru iarna din legume proaspete si coapte, care este foarte buna in zilelele de iarna sau in timpul posturilor. Zacusca de casa, o mancare de post delicioasa care poate fi servita si ca aperitiv, o reteta traditionala romaneasca fara egal in randul preparatelor din legume pentru iarna. 
Pofta Buna! 
mancare de vinete ardei si rosii, zacusca de legume, zacusca de vinete, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu legume,

zacusca, zacusca de vinete, zacusca de legume, mancare de vinete, retete culinare, mancare de legume, preparate din legume, mancaruri cu legume, retete, retete de post, aperitiv, mancaruri de post,

zacusca iarna, zacusca de legume, zacusca de vinete, mancare cu vinete ardei si rosii, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu legume,

retete zacusca de vinete pentru iarna, reteta zacusca de legume, aperitiv, retete de post, mancariri cu legume, retete culinare, retete de mancare,

retete de mancare, mancaruri cu legume, zacusca de vinete, mancaruri de post, aperitiv, zacusca de legume, retete culinare, preparate din legume,

retete de post, retete de mancare, zacusca de vinete, retete culinare, zacusc ade casa, zacusca, mancaruri de post,

21 august 2016

Omleta simpla si rapida

Reteta Omleta Simpla Cu Branza Si Salata Pentru Un Mic Dejun Reusit Retete Culinare De Casa


Omleta simpla si rapida reteta,

Omleta cu branza si salata de rosii cu castraveti, un fel de mancare simplu si gustos, o reteta rapida pentru un mic dejun simplu dar sanatos si consistent. Reteta este foarte simpla si se prepara in maxim 15 minute, iar ingredientele sunt pentru o portie. Cum facem omleta. Avem nevoie de 2 oua, 50g branza, 25g cascaval, 1 praf de sare si piper macinat, 1 rosie, 1 castravete si 1 lingura ulei de masline. 
Ingrediente omleta reteta,

Cum preparam omleta. In primul rand facem o salata simpla, taiem rosia feliute si castravetele rondele, le asezam intr-un castronel si presaram putina sare de mare si picuram putin ulei de masline peste ele.
Spargem ouale intrun castronel si le amestecam cu un praf de sare si piper, branza si cascavalul le radem pe razatoarea mare sau le taiem cubulete mici. Incingem o tigaie ceramica, picuram putin ulei si rasturnam branza si cascavalul, amestecam iar dupa 10 secunde adaugam si ouale peste toata suprafata. 
Preparare omleta reteta,

Lasam cateva secunde ca oul sa se lege pe o parte, apoi intoarcem si pe cealalta parte ca pe o clatita. Daca nu ne descurcam putem amesteca omleta direct in tigaie sau o taiem bucati si intoarcem fiecare bucata de omleta pe ambele parti. 
Omleta reteta,

Omleta nu se rumeneste prea tare ca se usuca, trebuie sa fie moale, pufoasa si suculenta, sa se simta toate cele 3 gusturi: de oua, branza si cascaval. O omleta adevarata nu trebuie sa fie prea incarcata, trebuie sa i se simta in primul rand gustul de ou. Omleta cu branza, o reteta de mancare cu oua cu branza la tigaie pe care n-o poti refuza, te imbie intai mirosul si apoi o mananci din priviri. Serveste omleta calda cu salata, o felie de paine intermediara proaspata si o ceasca de lapte cu cacao. Pofta Buna, sa aveti o dimineata reusita! 
Omleta cu branza reteta,

Omleta cu branza si salata reteta,

Reteta Mic Dejun,

20 august 2016

Gomboti cu prune

Galuste Cu Prune Reteta Rapida – Retete Gomboti Cu Prune – Deserturi Cu Fructe


gomboti cu prune, gomboți, găluște, deserturi, dulciuri, desert cu fructe, retete, retete culinare, retete cu prune, prajituri,

     Cum sa faci cele mai gustoase galuste cu prune. Un desert minunat care se prepara in special vara si toamna atunci cand apar prunele romanesti. Desertul se prepara foarte simplu si usor, iar din ingredientele urmatoare ies aproximativ 12-15 gomboti, depinde de cat de gros intindem aluatul. 
prune romanesti, fructe, retete cu prune, preparate din prune, deserturi cu prune, retete culinare,

Avem nevoie de 1000g cartofi albi, fainosi care sunt foarte buni pentru piure, 200g faina, 50g gris, 1 ou, 10 prune brumarii, 200g pesmet, 3 linguri ulei, 3 linguri zahar tos. 
retete cu prune cartofi faina gris oua pesmet si zahar, retete culinare, cum facem galuste cu prune sau gomboti,

Spalam bine cartofii si ii fierbem in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Cat timp fierb cartofii punem intr-o tigaie uleiul si pesmetul, amestecam repede pana cand pesmetul se prajeste (2-3 minute). Trebuie sa avem grija pentru ca pesmetul se poate arde foarte usor. Cand pesmetul s-a prajit, oprim aragazul si lasam putin tigaia sa se raceasca, dupa care il amestecam cu zaharul. 
retete pesmet cu zahar pentru galuste cu prune sau gomboti, retete culinare, dulciuri si desrturi de casa preparare,

Prunele le spalam, le crestam putin ca sa le putem scoate samburele. Putem folosi doar jumatate de pruna, sau pruna intreaga. 
Cum facem aluatul de galuste. Dupa ce cartofii au fiert, ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja. Din cartofi facem un piure 
piure, cartofi pasati, piure de cartofi pentru aluatul de galuste sau gomboti cu prune, retete culinare, retete cu cartofi, preparate din cartofi,

peste care adaugam pe rand oul, faina si grisul, iar daca este nevoie picuram si putina apa, astfel incat sa obtinem la final un aluat care se poate modela. 
aluat galuste cu prune, aluat gomboti cu prune, cum se face aluatul pentru galuste cu prune, cartofi pasati cu oua faina si gris preparare, retete culinare,

Daca vrem ca stratul de aluat sa fie mai subtire peste prune atunci se intinde aluatul cu vergeaua pe masa presarata cu faina din care se decupeaza patrate in care se asaza prunele cu putin zahar in interior si apoi se modeaza cate o bila din fiecare patrat. 
Eu am folosit o alta metoda, am rulat pe masa aluatul sub forma unui sul pe care l-am taiat bucatele, dupa care in fiecare bucata am facut o adancitura cu degetul mare in care am pus cate o pruna umpluta cu zahar si apoi am modelat o bila. oricum le-ati face e bine oricum, important e sa fie foarte bine inchise ca sa nu se desfaca in timpul fierberii. Cui ii place aroma de scortisoara poate pune in fiecare pruna zahar cu scortisoara. 
preparare aluat galuste cu prune, preparare aluat gomboti cu prune, aluat cu faina si cartofi preparare, retete culinare,

preparare gomboti cu prune, cum facem galuste cu prune, preparare galuste invelite in aluat din faina gris si cartofi, retete culinare,

Punem o cratita cu apa sa fiarba cu un praf de sare si cand apa fierbe punem cateva galuste si le lasam pana cand se ridica singure deasupra, semn ca sunt fierte, aproximativ 5 minute. Dupa ce s-au fiert le scoatem cu o paleta direct in tigaia cu pesmet si zahar si le rostogolim pana cand sunt tapetate frumos cu pesmet peste tot. 
desert, gomboti cu prune, deserturi, retete prune in aluat, retete culinare, prajituri, retete de casa,

Procedam asemanator cu toate si le asezam intr-un platou. Daca dorim le mai presaram cu putin zahar deasupra. Daca vrei sa prepari si reteta de post citeste si aici
     Galuste cu prune, un desert de vara, simplu, sanatos si foarte gustos, cu pruna zemoasa in interior si invelis sanatos de galusca de cartofi si griș peste care troneaza din belsug pesmet crocant amestecat cu zahar. Galustele se pot servi imediat sau cel mai bine cand s-au mai racit si este bine sa fie consumate cand sunt proaspete si pesmetul este crocant. 
Pofta Buna! 
galuste cu prune, retete prune in aluat, deserturi, dulciuri, prajituri, retete culinare, galusca cu pruna, gomboti cu prune,

galuste cu prune, deserturi cu fructe, dulciuri cu fructe, prajituri cu prune, retete culinare, reteta prune in aluat din faina si cartofi,

gomboți cu prune, desert cu prune, prajitura cu prune, retete cu prune, retete cu fructe, retete culinare, preparate din prune si aluat,

galuste, gomboti, prune, desert, prajitura, retete, reteta simpla si usoara de casa cu fructe, retete culinare, retete cu prune,

galusti cu prune, gomboti cu prune, retete de vara si toamna, deserturi, prajituri, retete culinare, dulciuri, prajituri,

19 august 2016

Lapte de soia de casa

Bautura De Soia – Lapte De Soia – Cum Se Face Laptele De Soia


bautura de soia, lapte vegetal, lapte bio, lapte natural, sanatate, naturist, nutritie, alimentatie, retete culinare, retete, reteta bebelusi si copii,

     Reteta perfecta de lapte de soia natural. Un mod simplu de a prepara lapte vegetal din soia. Pana la urma ce este mai bun si mai sanatos decat un preparat facut de noi acasa? Un preparat mai curat si nu in ultimul rand mult mai economic decat cel din comert. Daca iti place sa sti ce mananci atunci incearca sa-ti faci macar reteta preferata acasa in bucatarie si o sa vezi ca gustul si calitatea difera foarte mult. 
Cum facem lapte de soia. Dupa ce o sa prepari prima data lapte de soia de casa o sa vezi ce diferenta este fata de laptele din magazin, gustul este mult mai bun si nu se compara cu bautura de soia din comert
soia bio, boabe de soia, retete cu soia, preparate din soia, retete culinare, sanatate, nutritie, alimentatie, naturist,

Reteta de lapte de soia se prepara foarte simplu, punem 250g boabe de soia Bio la inmuiat in apa la temperatura camerei timp de 12 ore, sau de seara pana dimineata. 
preparare boabe de soia bio, hidratare soia, retete cu soia, preparate din soia, retete culinare, naturist, nutritie, sanatate,

A doua zi scurgem soia hidratata, o clatim si o punem intr-o craticioara mica cu apa cat s-o acopere sa fiarba timp de 1 minut, apoi o scurgem din nou si o curatam pe cat posibil de coji. Eu si fasolea boabe o curat de coji inainte s-o prepar, de la coji te poti balona si o mancare cu fasole astfel curatata este mult mai usor de digerat si mai bine suportata de catre organism. 
soia bio hidratata si curatata de coji pentru prepararea laptelui de soia, retete culinare, naturist, sanatate,

Cum curatam soia de coji? Foarte simplu, dupa ce am oparit soia timp de 1 minut turnam apa rece peste ea, apoi cu mana o framantam usor iar cojile se vor ridica la suprafata apei. Scurgem apa cu tot cu coji si repetam operatiunea de inca 1-2 ori. 
Dupa ce soia este frumos curatata o punem intr-un blender cu 500ml apa plata si o mixam, mixam compozitia la viteza mica la inceput apoi la viteza mare, mixam pana cand boabele de soia s-au sfaramat si se optine o pasta de soia fina. Soia mixata se pune intr-o oala incapatoare unde se mai adauga 1,5- 2 l apa plata, se pune la fiert si se amesteca periodic deoarece grosata (pulpa, okara) se lipeste de fundul oalei in timpul fierberii. Laptele din soia se fierbe la foc mic spre mediu timp de 20 minute apoi se strecoara printr-o sita deasa. 
lapte de soia, cum facem lapte de soia, cum se face lapte vegetal din soia, retete culinare, sanatate, nutritie, bio, naturist,

Okara nu se arunca, se pastreaza la frigider daca este folosita curand sau se congeleaza, cu ea se pot prepara o multime de preparate sanatoase, de la paine si biscuiti de casa, pana la drob, pate, chiftele, se poate adauga cu succes si in sosuri, salate, supe, etc. 
pulpa soia, soia fiarta si mixata, retete din soia, preparate din soia, retete culinare, sanatate, naturist, nutritie,

Laptele se pastreaza la rece in sticle de sticla si isi pastreaza gustul aproximativ 5 zile. Daca vrei un lapte nutritiv si sanatos pentru tine si pentru copil atunci incearca aceasta reteta sanatoasa. Daca ai intoleranta la lactoza incearca lapte de soia care este mult mai sanatos decat laptele de vaca, capra sau oaie. Daca cauti retete cu soia sau preparate din soia incearca aceasta reteta simpla. In lapte poti pune 1/2 lingurita sare sau dupa gust. 
     Sanatatea este cel mai de pret dar de la Dumnezeu! Mancand sanatos va veti spori bucuria de a trai! 
lapte de soia, bautura de soia, lapte bio, lapte natural, nutritie, naturist, sanatate, frumusete, alimentatie, retete, retete culinare, bauturi,

lapte vegetal din soia, bio, natural, naturist, sanatate, alimentatie, frumusete, bautura de soia, bauturi, sucuri,

lapte de soia, bautura de soia, bebelusi, copii, sanatate, bio, nutritie, naturist, retete culinare, frumusete,

lapte, lapte de soia, bautura de soia, alimentatie sanatoasa, nutritie, naturist, sanatate, retete culinare, bio,

18 august 2016

Supa de salata

Retete De Mancare – Supa De Salata Verde Cu Lapte Si Afumatura


supe, supa de salata verde, supa de salata ardeleneasca, retete de mancare, retete culinare, retete mancaruri,

     O supa de vara tare gustoasa, o supa de sezon delicioasa se prepara foarte simplu si usor in maxim 30 minute din salata verde, lapte, iaurt si carne.
Cum facem supa de salata. Pentru 4 portii avem nevoie de: 2 salate verzi fragede, 400g costita afumata, 2 linguri ulei, 400g iaurt, 500ml lapte, 500ml apa, 2 catei de usturoi, 1 lingura faina, 2 oua, 3 linguri smantana, 1 lamaie mare, 1 legatura marar proaspat, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat. Laptele si apa le poti inlocui cu zer, supa o sa aiba un gust perfect, iar cantitatea de smantana o poti dubla dupa gust si preferinta. 
cu ce facem supa de salata verde, retete cu salata verde oua smantana lapte iaurt costita afumata marar si usturoi, retete culinare,

Cum procedam, pentru inceput pregatim toate ingredientele. Salata o desfacem frunza cu frunza si o spalam sub jet de apa, apoi ori o rupem in bucati sau o taiem de marimea a 2 degete. Afumatura o taiem felii, verdeata si usturoiul le tocam marunt, ouale le saparam albusuri de galbenusuri, din albusuri o sa facem zdrente de ou, iar peste galbenusuri punem faina si smantana si amestecam bine compozitia. 
retete cu salata verde oua smantana lapte iaurt costita afumata marar si usturoi, retete culinare, cu ce facem supa de salata verde,

Cum preparam supa de salata verde cu afumatura si zdrente de ou. Intr-o craticioara incingem putin ulei si punem timp de 2 minute costita afumata la prajit, dupa 2 minute adaugam usturoiul, iar dupa 1 minut iaurtul amestecat bine inainte. Amestecam bine compozitia, adaugam si cantitatea de lapte si apa, condimentam cu sare si piper dupa gust, iar cand supa incepe sa fiarba punem salata verde pe care o lasam sa fiarba 2-3 minute. 
retete supe, reteta supa, cum se face supa de salata ardeleneasca dreasa cu smantana si oua, preparare retete de mancare, retete culinare,

Adaugam zeama de lamaie, dregem supa cu galbenusuri si smantana si amestecam continuu cateva secunde, picuram albusul de ou in supa care fierbe formand zdrentele de ou, iar la final punem mararul tocat marunt si oprim focul. 
Servim supa calda, o mai acrim dupa gust cu otet sau zeama de lamaie. O poti mixa la blender si obtii o delicioasa supa crema de salata verde
Daca cauti retete de supe incearca aceasta reteta de supa ardeleneasca in special vara atunci cand salata este proaspata. 
Pofta Buna! 
retete supe, reteta supa, cum se face supa de salata ardeleneasca dreasa cu smantana si oua, preparare retete de mancare, retete culinare,

supa de salata, retete supe, reteta supa, retete de mancare, supa de salata verde cu lapte, supa de salata verde cu oua, retete culinare,

supa de salata ardeleneasca, supe, supa de salata verde cu lapte si afumatura, retete de mancare, retete culinare,

supa de salata cu iaurt, supe, supa de salata, supa ardeleneasca, retete culinare, retete de mancare,

supa de salata verde, supe, supa, supe creme, retete de mancare, retete culinare, retete mancaruri,

supa de salata, supa de salata verde cu lapte, supe, retete de mancare, retete culinare, reteta supa,