11 octombrie 2016

Placinta cu branza la tigaie

Retete Placinta Rapida Preparata Acasa La Tigaie Cu Branza Sarata


retete, placinta, placinte, placinta cu branza, retete mancare, gustari, placintarie, patiserie, mancaruri cu branza in aluat,

O reteta romaneasca de placinta traditionala este reteta de placinta la tigaie. Placinta preparata la tigaie, sau placinta in tigaie (placinte la tigaie) cum se mai numeste, este o reteta de placinta rapida care se prepara foarte simplu si usor in maxim 45 minute. Cum placintele sunt intotdeauna preferatele noastre fiind foarte bune si gustoase preparate cu diverse umpluturi: branza, carne, varza, mere, dovleac, acestea se prepara mai rapid la tigaie fiind o reteta traditionala din zona Ardealului
Eu o sa fac placinta cu branza, iar pentru a prepara 4 placinte delicioase cu branza la tigaie am nevoie de 300g faina½ cub mic de drojdie, ½ lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei, 100g branza telemea de vaca sau oaie sarata, 200ml apa calduta. 

Cum se face aluatul pentru placinta la tigaie. Intr-un castron punem drojdia faramitata cu putin zahar iar cand aceasta s-a inmuiat turnam peste ea apa calduta, uleiul si sarea dupa care amestecam bine pana cand drojdia s-a dizolvat complet. Adaugam faina si amestecam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini asemanator cu cel de scovergi. Acoperim aluatul cu un servet si-l lasam sa creasca timp de 30 minute la loc calduros. 
coca de casa, coca placinta, aluat placinta, retete, aluaturi, cocaturi, patiserie, brutarie, apa cu gaina si drojdie,

retete cu branza, preparate din branza, branza telemea rasa, retete,

Intre timp radem branza pe razatoarea mare. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin, il rulam si-l impartim in 4 bile de aluat egale. Ungem blatul cu putin ulei si intindem o bila de alaut cam cat o farfurie intinsa, dupa care asezam in centrul ei branza rasa si apoi luam marginile si le lipim in interior pana cand branza este complet acoperita. Intoarcem placinta invers si o mai intindem din nou cu sucitorul pana cand se mai mareste si are aproximativ ½ cm grosime. In final placinta obtinuta trebuie sa fie putin mai mica decat tigaia in care o vom coace. Procedam asemanator si cu celelalte placinte
retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta, patiserie, cofetarie,

retete patiserie, retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta,

placinta cu branza, retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta, retete patiserie,

retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta,

Folosim o tigaie ceramica in care orice preparat iti reuseste fara probleme, nu lipeste si nu arde, o ungem putin cu ulei dupa care punem placinta sa se coaca la foc mediu. Cand placinta incepe sa se coaca si se fac bule o ungem deasupra cu putin ulei folosind o pensula si o intoarcem sa se coaca si pe cealalta parte. Totul dureaza aproximativ 6 minute, focul nu trebuie nici prea tare dar nici prea incet. Cand placinta este frumos rumenita o scoatem intr-o farfurie. Coacem asemanator si restul placintelor si le punem unele peste celelalte sa se pastreze calde pana cand le terminam pe toate. 
placinta cu branza la tigaie, placinte la tigaie, placinta in tigaie, retete, placinta, placinte, retete de mancare, placinta de casa,

placinta la tigaie, placinta cu branza, placinta, placinte, retete, retete de mancare, patiserie, placinta de casa, mancaruri cu branza,

Placinte cu branza la tigaie, moi si pufoase cu un gust deosebit cu un aluat rumen cu umplutura de branza pe care daca le gusti nu te mai saturi mancand. Placinta cu branza la tigaie facuta rapid, oricand ti-e pofta de ceva bun, gustos si sanatos care merge foarte bine servita cu un sos de usturoi sau cu o lingura de smantana sau iaurt si de ce nu unsa cu miere de albine sau gem. Placinta cu ceapa si urzici aici
POFTA BUNA!   
placinte, placinta, placinta la tigaie, placinte la tigaie, placinte in tigaie, retete, patiserie, placinta de casa, retete de mancare,

placinte, placinta, patiserie, placintarie, placinta de casa la tigaie, retete, retete de mancare,

placinte, placinta cu branza, placinta la tigaie, placinta rapida, placinte cu branza rapide la tigaie, placintarie, patiserie, retete de mancare,

placinta cu branza, placinta de casa, placinta rapida, retete, placinta cu branza sarata, retete de mancare, mancaruri, patiserie, placintarie,


Dar aluatul pentru placinta se poate face si fara drojdie (nedospit), o sa fie un aluat mai subtire dar la fel de gustos, o reteta de turte umplute cu branza adevarate. 
Cum se face un aluat fara drojdie pentru placinta la tigaie. Metoda de preparare a aluatului si al placintelor este la fel cum am explicat mai sus, dar aluatul nedospit il facem din: 500g faina, 250ml apa calduta, 4 linguri ulei, 1 lingura rasa otet½ lingurita sare. Aluatul dupa ce a fost bine framantat se imparte in 3-4 bile care se intind putin cu vergeaua si se ung cu foarte putin ulei ca sa nu se usuce deasupra, apoi se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute. Dupa aceea se intind, se umplu cu branza rasa si se prajesc la tigaie exact ca in reteta de mai sus. Aluatul preparat astfel este de fapt coca pentru foile de placinta de casa, placinta umpluta cu dovleac, mere, etc. De ce sa mananci placinta cumparata de la patiserie sau placintarie, prepara o placinta adevarata acasa la tine in bucatarie
placinta de casa la tigaie cu branza sarata, placinte, retete de mancare, patiserie, placintarie, retete,

placinta, placinta cu branza, placinta cu branza la tigaie, retete, retete de mancare, patiserie, placintarie,

placintarie, patiserie, placinta, placinta cu branza, placinte, retete culinare,

placinta la tigaie cu branza preparata cu aluat fara drojdie nedospit, placinte, retete, retete de mancare, patiserie, placintarie,

10 octombrie 2016

Vin fiert

Reteta Vin Fiert Pentru Raceala Cu Miere Si Scortisoara


bauturi, izvar, retete vin fiert cu miere si scortisoara pentru gripa si raceala, retete, sanatate, remedii, leacuri, bautura calda, bauturi traditionale romanesti,

O reteta de bautura des intalnita si consumata mai ales in anotimpul rece, o reteta de toamna-iarna foarte aromata si gustoasa avand multe proprietati terapeutice, este reteta de vin fiert sau izvar. Vinul fiert si vinul incalzit sunt 2 leacuri din batrani binecunoscute, un remediu natural si un leac impotriva racelii si gripei, te incalzeste si-ti reda buna dispozitie, insa ca orice bautura alcoolica trebuie consumat cu masura. 
Pentru preparare se foloseste un vin de butuc rosu natural (vin rosu sec), mirodenii cum ar fi: piper, scortisoara, cuisoare, dafin, vanilie, mai poti pune portocale sau mere, iar ca indulcitor: zahar sau miere de albine
Sunt 2 modalitati de preparare a vinului fiert

Vin fiert. Cum se face vinul fiert. Pentru 2 portii vom folosi 500ml vin rosu (2 cani), 1 baton scortisoara, 4 lingurite zahar, 4 cuisoare. Vinul se pune la fiert cu zahar, scortisoara si cuisoare si se da in clocot, apoi se serveste fierbinte. 
Vinul se indulceste dupa gust cu zahar, la acest preparat nu se foloseste miere (mierea nu se fierbe). 
Un vin fiert aburind de Craciun, sau oricand este frig si mai ales cand afara ninge, o bautura calda si un remediu natural care te pune imediat pe picioare si-ti reda pofta de viata

Vin incalzit. Cum se face vinul incalzit. La prepararea vinului incalzit este bine sa folosim miere de albine naturala si vom obtine un preparat natural hranitor si energizant
Pentru 2 portii vom folosi 500ml vin rosu (2 cani), 2 linguri miere de albine, 1 baton scortisoara, 4 cuisoare. Vinul se pune pe foc cu scortisoara si cuisoare, se tine pe foc pana cand se incalzeste (pana apar primele bule), se opreste focul si se adauga miere de albine naturala dupa gust, se amesteca si se serveste imediat cat este cald. Mierea ca sa-si pastreze proprietatile nu se incalzeste la o temperatura mai mare de 40 grade. Vinul incalzit nu-si pierde din tarie. 

Vinul fiert sau izvarul, o metoda simpla la indemana oricui de a fi sanatos si de a preveni raceala si gripa, o bautura benefica pentru sanatate
A venit vremea rece? Nu rata o cana cu vin fiert! 
Degustare placuta si multa sanatate! 
bauturi, izvar, vin fiert, sanatate, remedii, raceala, gripa, leac, bautura calda, vin condimentat, vinuri, vin rosu de butuc,

condimente vin fiert, plante aromatice vin fiert, retete,

retete vin fiert cu scortisoara si miere, izvar, bauturi, remedii, sanatate, leacuri, gripa, raceala, natural, retete, bautura calda, vin incalzit,

retete vin fiert cu scortisoara si cuisoare, retete, bauturi, sanatate, leacuri tratamente si remedii naturise pentru raceala si gripa,

9 octombrie 2016

Rasol de porc cu hrean

Reteta Rasol De Porc Fiert Servit Cu Sos De Hrean In Otet Retete Mancaruri Cu Carne De Casa Taranesti


Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

O reteta de mancare din bucataria romaneasca foarte gustoasa, sanatoasa si simplu de preparat, este urmatoarea reteta de rasol de porc fiert cu hrean in otet. Preparatul este gata in aproximativ doua ore daca folosim o oala normala cu capac sau 40 minute la una sub presiune. Cu aceasta reteta poti face foarte usor doua feluri de mancare, felul 1 si felul 2 (felul principal).


Ingrediente rasol de porc fiert cu hrean in otet

-1 rasol de porc
-1 frunza de dafin
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita sare
-2 cepe
-2 morcovi
-2 cartofi
-1 radacina de hrean
-1 lingurita zahar
-2 linguri otet
-3L apa pentru fiert

Rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne,

Mod de preparare carne de porc fiarta cu hrean in otet

Cum se face rasolul cu hrean. Bucata de rasol se parleste si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa suficienta cu putina sare, iar cand se formeaza spuma se spumeaza. Eu la 2 rasoale mari am pus 4 litri de apa deoarece am vrut sa-mi ramana si supa, am mai adaugat 1 lingurita de sare, 1 foaie de dafin, 1 lingurita piper boabe si 2 cepe taiate marunt.
Rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne rasoale proaspete,

Cat timp rasolul fierbe ne ocupam de hrean. Luam 1 radacina de hrean si o curatam de coaja, o spalam si o radem pe razatoarea mica. Hreanul ras se pune obligatoriu intr-un recipient de sticla cu capac, incape perfect intr-un borcan de 400ml, se adauga apa cat sa-l acopere, ½ lingurita de zahar, 1 varf de lingurita de sare, 2 linguri de otet. Se amesteca si se pastreaza la rece. O reteta de hrean in otet este si aici.
Reteta hrean ras in otet cu apa sare si zahar retete sosuri si dressinguri de casa,

Cum se prepara rasol cu hrean. Am fiert bucatile de carne de porc pana cand s-au desprins de pe os, apoi am adaugat 3 cartofi taiati in sferturi, 2 morcovi taiati rondele. Carnea am desprins-o de pe oase si am taiat-o bucati mari de 3 degete, am pus-o din nou in zeama si am continuat fierberea pana cand legumele au fost fierte.
Preparare rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne rasoale proaspete,

Preparare rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne rasoale proaspete,

Rasol de porc fiert reteta de casa retete cu carne rasoale fierte,

Am servit rasolul fierbinte cu hrean in otet, am pus bucati de carne pe o farfurie, am adaugat si putina supa de carne, iar deasupra am ornat cu hrean ras in otet. Alaturi de carne poti pune dupa gust si cateva legume fierte.
Supa de rasol se serveste separat, se potriveste gustul de sare si se serveste fierbinte cu bucati de carne de porc fiind foarte gustoasa. Supa de porc o mai poti servi si ca o ciorba de burta sau de ciocanele, dupa gust cu otet, mujdei de usturoi, smantana si hrean, branza rasa, etc. 
In afara de carnea de porc, foarte gustoasa servita cu hrean este si carnea de pui, reteta este aici. Daca cauti retete cu carne de porc, retete de mancare, mancaruri cu carne, incearca aceasta reteta usoara si foarte gustoasa din bucataria romaneasca traditionalaPofta Buna! 
Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

Supa de rasol de porc cu legume reteta de casa retete mancare sanatoasa supe mancaruri cu carne,

Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

Supa de rasol de porc cu legume reteta de casa retete mancare supe mancaruri cu carne sanatoase,

Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

Reteta hrean ras in otet cu apa sare si zahar retete sosuri si dressinguri de casa,

Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

8 octombrie 2016

Chec simplu si pufos cu cacao

Reteta Chec De Casa Simplu Si Rapid Cu Cacao


chec, kek, dulciuri, prajituri, deserturi, chec de casa, chec pufos, chec rapid, retete, retete culinare,

O prajitura rapida si tare gustoasa este chec-ul, un desert pufos indragit de toata lumea. Prajitura chec se prepara cel mai simplu si rapid si nu-ti trebuie mare experienta in bucatarie ca sa-ti reuseasca. Ingredientele de baza sunt: oua, faina, zahar si praf de copt …mai poti adauga cacao si diverse fructe preferate, o reteta de chec simplu se prepara in felul urmator. 

Cum se face un chec pufos simplu si gustos. Pentru un chec mare facut in forma de cozonac avem nevoie de 6 oua, 1 cana de faina, 1 ceasca (sau cana) de zahar, 1 plic praf de copt, coaja de lamaie (1 lamaie), coaja de portocala (½ portocala), 2 linguri cacao, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei

Cum se prepara un chec bun. Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Ouale se separa albusuri de galbenusuri, albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare apoi se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se continua mixarea pana cand se obtine o bezea care nu mai cade din castron. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si restul de zahar pana cand zaharul este complet dizolvat si se obtine o compozitie cremoasa si consistenta ca o smantana groasa. Se toarna compozitia de galbenusuri peste bezea si se amesteca usor pana cand se incorporeaza compozitia de galbenusuri dupa care se adauga treptat faina si se amesteca usor cu furculita de sus in jos ca la pandispan, pana cand faina este complet incorporata si compozitia este aerata. 

Tapetam cu hartie de copt o forma dreptunghiulara si o ungem cu unt si o tapetam cu faina, turnam 80% din compozitia de chec in forma si o nivelam frumos. In restul de compozitie ramasa adaugam cacao si amestecam, apoi turnam in forma compozitia de cacao si cu o scobitoare amestecam usor compozitia formand niste arabescuri doar la suprafata. 
preparare chec pufos de casa simplu si rapid retete culinare,

preparare chec de casa simplu si rapid cu cacao foarte pufos retete culinare,

Coacem checul in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la 180 grade, iar cand acesta este gata si trece testul scobitorii il scoatem din cuptor, il lasam putin sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il scoatem din tava, il pudram cu zahar pudra, il taiem felii si il putem servi. 
chec de casa, chec pufos, retete, prajituri, deserturi, dulciuri, kek, pandispan, retete culinare, cake, aperitiv,

Chec de casa, un desert simplu si usor de preparat, o prajitura rapida cu care nu dai gres niciodata, un kek pe care il poti umple dupa preferinta cu miez de nuca, cacao, fructe confiate, stafide, ciocolata, rahat, etc. 
Daca cauti retete de prajituri si deserturi atunci incearca aceasta reteta simpla. 
Pofta Buna! 
kek, chec pufos cu cacao de casa, prajituri, deserturi, dulciuri, aperitiv, pandispan, retete, retete culinare, cake,

chec simplu, chec rapid, kek, deserturi, dulciuri, prajituri, pandisman alb, retete culinare,

chec, chec pufos cu cacao, prajituri, dulciuri, deserturi, chec de casa, retete, retete culinare, pandispan, aperitiv, cake,

chec, chec de casa, chec rapid, dulciuri, prajituri, deserturi, retete, retete culinare, kek,

chec, deserturi, prajituri, dulciuri, retete, kek, chec de casa, chec cu cacao, chec rapid, retete culinare,

chec, chec cu nuca, chec rapid, kek, dulciuri, retete, prajituri, deserturi, chec de casa,

chec, chec pufos, chec simplu, retete, kek, dulciuri, prajituri, deserturi, cake, retete culinare, chec de casa,

7 octombrie 2016

Masca de par

Masca Pentru Par Naturala Facuta Acasa


masca pentru par naturala, masti de par, frumusete, sanatate, tratament pentru par, masca de par cu oua ulei de masline si ricin miere de albine si usturoi, retete, ingrijirea parului,

O masca pentru par naturala foarte usor de preparat de noi acasa, cu un puternic efect hranitor si antimicrobian care intareste si da stralucire firului de par, este urmatoarea reteta de masca de par pe care eu o folosesc in special primavara si toamna. 
Daca ai un par degradat, iti cade parul si ai matreata, ai parul rar si parca nu mai creste ca altadata si mai ales daca este fara viata si fara stralucire, atunci incearca macar o singura data aceasta masca de par simpla
Daca ai probleme cu podoaba capilara incearca un tratament natural pentru par cu aceasta masca. Masca este compusa din: oua de prepelita, ulei de masline extravirgin, ulei de ricin virgin, miere de albine si usturoi
ulei de masline si ricin, usturoi si oua de prepelita, retete si preparate din ulei de ricin si masline usturoi si oua de prepelita,

Cum se prepara masca pentru par. Cantitatea ingredientelor pentru masca se folosesc in functie de cat de mare avem parul, eu la un par semilung folosesc 2 oua de prepelita proaspete sau 1 ou de gaina, 2 catei de usturoi, 1 lingura miere de albine naturala, 2 linguri ulei de ricin virgin, 2 linguri ulei de masline extravirgin presat la rece. Pentru un par scurt ingredientele se reduc la jumatate. Masca este ata pentru femei cat si pentru barbati
preparare masca de par naturala cu oua usturoi miere de albine si ulei de masline si ricin, sanatate, infrumusetare, tratamente pentru piele unghii si par,

Cum se face masca de par. Ouale se spala bine apoi ne spalam pe maini. Usturoiul se curata de coaja, se spala si se da pe o razatoare fina, apoi se freaca bine pana cand se obtine o pasta. In pasta de usturoi se adauga treptat mierea de albine proaspata si nezaharisita, uleiul de masline si uleiul de ricin, se amesteca bine pana cand toate s-au incorporat, apoi se adauga ouale batute. Compozitia mastii rezultata se trece printr-o sita ca sa fie mai fina si mai cremoasa si sa nu ramana pulpa de usturoi neamestecata. Se insista pana cand toata compozitia trece prin sita in special usturoiul. 

Cum se foloseste masca de par. Masca se intinde pe par, incepand cu pielea capului si radacina firului de par masand usor, apoi ungem firul de par pana ajungem la varf. Strangem parul si lasam masca sa actioneze timp de 60 minute sau mai mult, apoi spalam parul cu apa calda si sampon si il lasam sa se usuce fara sa folosim uscatorul de par. 
Dupa aplicare, contrar asteparilor, o sa simtim o caldura placuta in zona capilara, deci nu-ti ingheata capul chiar daca temperatura in camera este mai scazuta si simti cum masca lucreaza. 

Folosirea mastii de par are urmatoarele beneficii: intarirea firul de par, disparitia matretii, activarea cresterii parului, oprirea caderii parului, puternic antibacterian capilar, insanatosirera pielii capului, revigoreaza si reda stralucirea parului, etc. 
Incearca cu incredere aceasta masca de casa naturala daca cauti: masca de par cu usturoi, masca de par cu ulei de ricin, masca de par cu ulei de masline, masca de par cu miere de albine

Masca este si un bun tratament pentru unghii si piele deoarece am observat la mana dreapta, mana folosita in aplicarea mastii ca unghiile sunt mai tari si mai frumoase iar pielea degetelor mai catifelata, plus ca unghiile au crescut mult mai repede decat cele de la mana stanga. 
masca pentru par, masca de par cu ou ulei de masline si ricin miere de albine si usturoi, tratament par, ingrijire par, matreata, par degradat, chelie, cresterea parului, masti pentru par, podoaba capilara,