12 octombrie 2016

Trufe cu martipan si unt de arahide

Reteta Bomboane De Casa - Retete Dulciuri Deserturi Si Prajituri De Casa


bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,
O reteta de bomboane de casa umplute cu ciocolata foarte usor si simplu de preparat este reteta de trufe cu martipan si unt de arahide, un desert rafinat care merge servit cu succes cu orice ocazie. Reteta se prepara foarte rapid, trebuie sa avem doar un frigider care ingheata bine si multa rabdare si indemanare

Cum facem trufe cu martipan si unt de arahide. Pentru aproximativ 25 bomboane de ciocolata avem nevoie de: 150g martipan (pasta de migdale), 350g unt de arahide (1 borcan), 200g ciocolata neagra (2 ciocolate), 1 lingurita unt, samburi de migdale pentru decor, 1 ciocolata alba si 1 ciocolata cu lapte pentru glazura si ornat
retete culinare cu ciocolata unt de arahide si martipan,

Cateva precizari. Bomboanele se fac la dimensiunea dorita, eu le-am taiat neregulat, de mai multe dimensiuni. Crema de ciocolata si unt de arahide se pune la fel dupa preferinta, un strat mai gros sau mai subtire. Fara probleme poti reduce la 70% cantitatea de unt de arahide si ciocolata neagra, eu am vrut un strat mai gros, alege o ciocolata de calitate ca sa-ti fie mai usor. 
Bomboanele sunt din ce in ce mai bune cu trecerea timpului, daca reusesc sa stea mult timp nemancate! 

Cum se prepara trufele cu martipan si unt de arahide. Toate ingredientele se lasa la temperatura camerei cu 60 minute inainte sa ne apucam de treaba. Vom folosi o tava dreptunghiulara 16/26. Intindem o hartie de copt si cu sucitorul modelam pe ea martipanul la dimensiunea tavii. Asezam in tava martipanul cu tot cu foaia de copt (sub forma unui blat), taiem si indreptam marginile daca este nevoie si ne apucam de preparat crema de ciocolata si unt
retete cu martipan, modelare martipan, preparare blat din martipan,

preparare martipan, retete cu martipan, blat de martipan, modelare pasta de migdale,

Cum se face crema de ciocolata cu unt de arahide. Intr-un vas la baine marine topim ciocolata, iar cand aceasta este topita oprim focul si adaugam untul de arahide. Amestecam bine crema si o lasam sa se raceasca pana devine cremoasa si de consistenta unei smantani groase care curge. 
crema ciocolata, retete creme prajituri si torturi de casa, crema cu unt de arahide, crema, creme,

Cum se fac trufele cu martipan si unt de arahide. Turnam crema de unt si ciocolata peste foaia de martipan, nu nivelam cu lingura ca sa nu ramana urme deasupra, lasam crema sa se aseze singura miscand si inclinand tava, apoi o dam la rece pentru 2-3 ore sau mai mult. Cu cat sta mai mult la frigider cu atat o sa lucram mai usor cu ea dupa aceea, sfatul meu este sa nu va grabiti. 
crema ciocolata, creme, crema, reteta crema tort si prajitura, retete creme torturi si prajituri,

preparare prajituri si dulciuri de casa, preparare deserturi si bomboane cu crema de ciocolata, retete trufe si praline preparare,

Cand crema este bine intarita scoatem prajitura din tava (acum seamana cu o prajitura), desprindem hartia de copt de pe margini si cu un cutit mare de bucatarie o taiem pe jumatate formand doua parti egale. Asezam bucatile una peste alta si le presam usor ca sa se lipeasca bine una de alta. Am obtinut o prajitura cu doua blaturi de martipan (unul jos si unul la mijloc) si doua randuri de crema de ciocolata pufoasa. O asezam pe o tava (tot pe hartie de copt) si o pastram la rece cat timp preparam glazura de ciocolata
preparare trufe de martipan, preparare bomboane si praline de casa cu crema de ciocolata si unt de arahide, retete deserturi si dulciuri de casa,

retete blat de martipan cu crema de ciocolata si unt de arahide, retete prajituri dulciuri deserturi bomboane si praline de casa,

Cum se face glazura de ciocolata. Glazura se prepara tot la baine marine unde se topeste ciocolata (nu se fierbe), se adauga si putin unt ca sa fie mai legata crema si mai maleabila si sa ne dea suficient timp sa lucram cu ea. Eu am folosit o ciocolata cu lapte si ½ ciocolata alba. 
Daca ciocolata nu este prea cremoasa si nu vrea sa se lege se poate adauga 1 lingurita de lapte, iaurt sau smantana, se amesteca pana se obtine o crema de ciocolata. Cand ciocolata este topita si cremoasa se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca dar nu de tot ca se intareste, trebuie sa curga. 
crema de ciocolata, retete glazuri pentru prajituri bomboane torturi si praline de casa, reteta glazura la baine marine,

Cum se orneaza bomboanele de ciocolata. Scoatem de la rece prajitura de martipan si cu un cutit lung de bucatarie taiem prajitura mai intai in felii si apoi in patrate sau dreptunghiuri dupa preferinta. Poti face bombonele de dimensiunea 2/2, 2/3, 3/3, 3/4, etc. 
Punem castronelul cu glazura alaturi si luam pe rand cate o bomboana si o inmuiem in glazura, apoi o scurgem putin si o asezam inapoi pe hartia de copt. Ne miscam repede deoarece bomboanele se pot topi si glazura se poate intari. Cand am terminat toate bomboanele de ornat le pastram la rece pana cand glazura se intareste (10 min). 
preparare bomboane si praline de casa cu ciocolata, reteta dulciuri si deserturi de ciocolata,

In glazura ramasa adaugam ciocolata alba si o topim la baine marine, apoi stropim bomboanele sau le ornam dupa gust si imaginatie, pe bomboane lipim daca vrem cate un sambure de migdala. Pastram trufele la rece peste noapte iar a doua zi le putem aseza in platou. 
bomboane de ciocolata, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,

bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,

Trufe cu martipan si unt de arahide, delicioase, dulci si rafinate cu un gust minunat de martipan, ciocolata si migdale, praline preferate pentru ocazii speciale, dulci si elegante. Daca cauti retete de bomboane incearca aceasta reteta de bomboane cu crema
Pofta Buna! 
bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, unt de arahide, desert,

bomboane, ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, trufe de ciocolata cu unt de arahide, desert,

bomboane, ciocolata, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, desert, trufe de ciocolata cu unt de arahide,

trufe cu martipan si unt de arahide, retete bomboane, bomboane, de ciocolata, praline, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, bomboane de casa, desert,

11 octombrie 2016

Placinta cu branza la tigaie

Retete Placinta Rapida Preparata Acasa La Tigaie Cu Branza Sarata


retete, placinta, placinte, placinta cu branza, retete mancare, gustari, placintarie, patiserie, mancaruri cu branza in aluat,

O reteta romaneasca de placinta traditionala este reteta de placinta la tigaie. Placinta preparata la tigaie, sau placinta in tigaie (placinte la tigaie) cum se mai numeste, este o reteta de placinta rapida care se prepara foarte simplu si usor in maxim 45 minute. Cum placintele sunt intotdeauna preferatele noastre fiind foarte bune si gustoase preparate cu diverse umpluturi: branza, carne, varza, mere, dovleac, acestea se prepara mai rapid la tigaie fiind o reteta traditionala din zona Ardealului
Eu o sa fac placinta cu branza, iar pentru a prepara 4 placinte delicioase cu branza la tigaie am nevoie de 300g faina½ cub mic de drojdie, ½ lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei, 100g branza telemea de vaca sau oaie sarata, 200ml apa calduta. 

Cum se face aluatul pentru placinta la tigaie. Intr-un castron punem drojdia faramitata cu putin zahar iar cand aceasta s-a inmuiat turnam peste ea apa calduta, uleiul si sarea dupa care amestecam bine pana cand drojdia s-a dizolvat complet. Adaugam faina si amestecam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini asemanator cu cel de scovergi. Acoperim aluatul cu un servet si-l lasam sa creasca timp de 30 minute la loc calduros. 
coca de casa, coca placinta, aluat placinta, retete, aluaturi, cocaturi, patiserie, brutarie, apa cu gaina si drojdie,

retete cu branza, preparate din branza, branza telemea rasa, retete,

Intre timp radem branza pe razatoarea mare. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantam putin, il rulam si-l impartim in 4 bile de aluat egale. Ungem blatul cu putin ulei si intindem o bila de alaut cam cat o farfurie intinsa, dupa care asezam in centrul ei branza rasa si apoi luam marginile si le lipim in interior pana cand branza este complet acoperita. Intoarcem placinta invers si o mai intindem din nou cu sucitorul pana cand se mai mareste si are aproximativ ½ cm grosime. In final placinta obtinuta trebuie sa fie putin mai mica decat tigaia in care o vom coace. Procedam asemanator si cu celelalte placinte
retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta, patiserie, cofetarie,

retete patiserie, retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta,

placinta cu branza, retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta, retete patiserie,

retete preparare placinta de casa cu branza la tigaie, reteta,

Folosim o tigaie ceramica in care orice preparat iti reuseste fara probleme, nu lipeste si nu arde, o ungem putin cu ulei dupa care punem placinta sa se coaca la foc mediu. Cand placinta incepe sa se coaca si se fac bule o ungem deasupra cu putin ulei folosind o pensula si o intoarcem sa se coaca si pe cealalta parte. Totul dureaza aproximativ 6 minute, focul nu trebuie nici prea tare dar nici prea incet. Cand placinta este frumos rumenita o scoatem intr-o farfurie. Coacem asemanator si restul placintelor si le punem unele peste celelalte sa se pastreze calde pana cand le terminam pe toate. 
placinta cu branza la tigaie, placinte la tigaie, placinta in tigaie, retete, placinta, placinte, retete de mancare, placinta de casa,

placinta la tigaie, placinta cu branza, placinta, placinte, retete, retete de mancare, patiserie, placinta de casa, mancaruri cu branza,

Placinte cu branza la tigaie, moi si pufoase cu un gust deosebit cu un aluat rumen cu umplutura de branza pe care daca le gusti nu te mai saturi mancand. Placinta cu branza la tigaie facuta rapid, oricand ti-e pofta de ceva bun, gustos si sanatos care merge foarte bine servita cu un sos de usturoi sau cu o lingura de smantana sau iaurt si de ce nu unsa cu miere de albine sau gem. Placinta cu ceapa si urzici aici
POFTA BUNA!   
placinte, placinta, placinta la tigaie, placinte la tigaie, placinte in tigaie, retete, patiserie, placinta de casa, retete de mancare,

placinte, placinta, patiserie, placintarie, placinta de casa la tigaie, retete, retete de mancare,

placinte, placinta cu branza, placinta la tigaie, placinta rapida, placinte cu branza rapide la tigaie, placintarie, patiserie, retete de mancare,

placinta cu branza, placinta de casa, placinta rapida, retete, placinta cu branza sarata, retete de mancare, mancaruri, patiserie, placintarie,


Dar aluatul pentru placinta se poate face si fara drojdie (nedospit), o sa fie un aluat mai subtire dar la fel de gustos, o reteta de turte umplute cu branza adevarate. 
Cum se face un aluat fara drojdie pentru placinta la tigaie. Metoda de preparare a aluatului si al placintelor este la fel cum am explicat mai sus, dar aluatul nedospit il facem din: 500g faina, 250ml apa calduta, 4 linguri ulei, 1 lingura rasa otet½ lingurita sare. Aluatul dupa ce a fost bine framantat se imparte in 3-4 bile care se intind putin cu vergeaua si se ung cu foarte putin ulei ca sa nu se usuce deasupra, apoi se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute. Dupa aceea se intind, se umplu cu branza rasa si se prajesc la tigaie exact ca in reteta de mai sus. Aluatul preparat astfel este de fapt coca pentru foile de placinta de casa, placinta umpluta cu dovleac, mere, etc. De ce sa mananci placinta cumparata de la patiserie sau placintarie, prepara o placinta adevarata acasa la tine in bucatarie
placinta de casa la tigaie cu branza sarata, placinte, retete de mancare, patiserie, placintarie, retete,

placinta, placinta cu branza, placinta cu branza la tigaie, retete, retete de mancare, patiserie, placintarie,

placintarie, patiserie, placinta, placinta cu branza, placinte, retete culinare,

placinta la tigaie cu branza preparata cu aluat fara drojdie nedospit, placinte, retete, retete de mancare, patiserie, placintarie,

10 octombrie 2016

Vin fiert

Reteta Vin Fiert Pentru Raceala Cu Miere Si Scortisoara


bauturi, izvar, retete vin fiert cu miere si scortisoara pentru gripa si raceala, retete, sanatate, remedii, leacuri, bautura calda, bauturi traditionale romanesti,

O reteta de bautura des intalnita si consumata mai ales in anotimpul rece, o reteta de toamna-iarna foarte aromata si gustoasa avand multe proprietati terapeutice, este reteta de vin fiert sau izvar. Vinul fiert si vinul incalzit sunt 2 leacuri din batrani binecunoscute, un remediu natural si un leac impotriva racelii si gripei, te incalzeste si-ti reda buna dispozitie, insa ca orice bautura alcoolica trebuie consumat cu masura. 
Pentru preparare se foloseste un vin de butuc rosu natural (vin rosu sec), mirodenii cum ar fi: piper, scortisoara, cuisoare, dafin, vanilie, mai poti pune portocale sau mere, iar ca indulcitor: zahar sau miere de albine
Sunt 2 modalitati de preparare a vinului fiert

Vin fiert. Cum se face vinul fiert. Pentru 2 portii vom folosi 500ml vin rosu (2 cani), 1 baton scortisoara, 4 lingurite zahar, 4 cuisoare. Vinul se pune la fiert cu zahar, scortisoara si cuisoare si se da in clocot, apoi se serveste fierbinte. 
Vinul se indulceste dupa gust cu zahar, la acest preparat nu se foloseste miere (mierea nu se fierbe). 
Un vin fiert aburind de Craciun, sau oricand este frig si mai ales cand afara ninge, o bautura calda si un remediu natural care te pune imediat pe picioare si-ti reda pofta de viata

Vin incalzit. Cum se face vinul incalzit. La prepararea vinului incalzit este bine sa folosim miere de albine naturala si vom obtine un preparat natural hranitor si energizant
Pentru 2 portii vom folosi 500ml vin rosu (2 cani), 2 linguri miere de albine, 1 baton scortisoara, 4 cuisoare. Vinul se pune pe foc cu scortisoara si cuisoare, se tine pe foc pana cand se incalzeste (pana apar primele bule), se opreste focul si se adauga miere de albine naturala dupa gust, se amesteca si se serveste imediat cat este cald. Mierea ca sa-si pastreze proprietatile nu se incalzeste la o temperatura mai mare de 40 grade. Vinul incalzit nu-si pierde din tarie. 

Vinul fiert sau izvarul, o metoda simpla la indemana oricui de a fi sanatos si de a preveni raceala si gripa, o bautura benefica pentru sanatate
A venit vremea rece? Nu rata o cana cu vin fiert! 
Degustare placuta si multa sanatate! 
bauturi, izvar, vin fiert, sanatate, remedii, raceala, gripa, leac, bautura calda, vin condimentat, vinuri, vin rosu de butuc,

condimente vin fiert, plante aromatice vin fiert, retete,

retete vin fiert cu scortisoara si miere, izvar, bauturi, remedii, sanatate, leacuri, gripa, raceala, natural, retete, bautura calda, vin incalzit,

retete vin fiert cu scortisoara si cuisoare, retete, bauturi, sanatate, leacuri tratamente si remedii naturise pentru raceala si gripa,

9 octombrie 2016

Rasol de porc cu hrean

Reteta Rasol De Porc Fiert Servit Cu Sos De Hrean In Otet Retete Mancaruri Cu Carne De Casa Taranesti


Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

O reteta de mancare din bucataria romaneasca foarte gustoasa, sanatoasa si simplu de preparat, este urmatoarea reteta de rasol de porc fiert cu hrean in otet. Preparatul este gata in aproximativ doua ore daca folosim o oala normala cu capac sau 40 minute la una sub presiune. Cu aceasta reteta poti face foarte usor doua feluri de mancare, felul 1 si felul 2 (felul principal).


Ingrediente rasol de porc fiert cu hrean in otet

-1 rasol de porc
-1 frunza de dafin
-1 lingurita piper boabe
-1 lingurita sare
-2 cepe
-2 morcovi
-2 cartofi
-1 radacina de hrean
-1 lingurita zahar
-2 linguri otet
-3L apa pentru fiert

Rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne,

Mod de preparare carne de porc fiarta cu hrean in otet

Cum se face rasolul cu hrean. Bucata de rasol se parleste si se spala cu apa rece, apoi se pune la fiert in apa suficienta cu putina sare, iar cand se formeaza spuma se spumeaza. Eu la 2 rasoale mari am pus 4 litri de apa deoarece am vrut sa-mi ramana si supa, am mai adaugat 1 lingurita de sare, 1 foaie de dafin, 1 lingurita piper boabe si 2 cepe taiate marunt.
Rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne rasoale proaspete,

Cat timp rasolul fierbe ne ocupam de hrean. Luam 1 radacina de hrean si o curatam de coaja, o spalam si o radem pe razatoarea mica. Hreanul ras se pune obligatoriu intr-un recipient de sticla cu capac, incape perfect intr-un borcan de 400ml, se adauga apa cat sa-l acopere, ½ lingurita de zahar, 1 varf de lingurita de sare, 2 linguri de otet. Se amesteca si se pastreaza la rece. O reteta de hrean in otet este si aici.
Reteta hrean ras in otet cu apa sare si zahar retete sosuri si dressinguri de casa,

Cum se prepara rasol cu hrean. Am fiert bucatile de carne de porc pana cand s-au desprins de pe os, apoi am adaugat 3 cartofi taiati in sferturi, 2 morcovi taiati rondele. Carnea am desprins-o de pe oase si am taiat-o bucati mari de 3 degete, am pus-o din nou in zeama si am continuat fierberea pana cand legumele au fost fierte.
Preparare rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne rasoale proaspete,

Preparare rasol de porc proaspat reteta de casa retete cu carne rasoale proaspete,

Rasol de porc fiert reteta de casa retete cu carne rasoale fierte,

Am servit rasolul fierbinte cu hrean in otet, am pus bucati de carne pe o farfurie, am adaugat si putina supa de carne, iar deasupra am ornat cu hrean ras in otet. Alaturi de carne poti pune dupa gust si cateva legume fierte.
Supa de rasol se serveste separat, se potriveste gustul de sare si se serveste fierbinte cu bucati de carne de porc fiind foarte gustoasa. Supa de porc o mai poti servi si ca o ciorba de burta sau de ciocanele, dupa gust cu otet, mujdei de usturoi, smantana si hrean, branza rasa, etc. 
In afara de carnea de porc, foarte gustoasa servita cu hrean este si carnea de pui, reteta este aici. Daca cauti retete cu carne de porc, retete de mancare, mancaruri cu carne, incearca aceasta reteta usoara si foarte gustoasa din bucataria romaneasca traditionalaPofta Buna! 
Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

Supa de rasol de porc cu legume reteta de casa retete mancare sanatoasa supe mancaruri cu carne,

Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

Supa de rasol de porc cu legume reteta de casa retete mancare supe mancaruri cu carne sanatoase,

Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,

Reteta hrean ras in otet cu apa sare si zahar retete sosuri si dressinguri de casa,

Rasol de porc fiert cu sos de hrean in otet reteta mancare cu carne preparat culinar gustos sanatos retete mancaruri,