21 noiembrie 2016

Inghetata de dovleac

retete inghetata de casa, retete de post, deserturi, dulciuri, reteta inghetata,

Bunatati romanesti din bucataria romaneasca preparate pe timpul postului. Un desert de post foarte aromat, dulce si cremos este inghetata de dovleac copt. Pentru preparare se poate folosi si dovleac fiert sau dovleac calit la tigaie, dar mult mai gustos si sanatos este dovleacul copt. Reteta de inghetata se prepara foarte simplu si usor iar o reteta de inghetata de post cu dovleac este urmatoarea. 
retete, dovleac, retete cu dovleac, preparate din dovleac, dovleci, reteta, retete culinare,

Ingrediente
  • 400g dovleac copt
  • 200ml smantana pentru frisca (frisca vegetala) 
  • 50g miere de albine
  • 50g miez de nuca
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cuisoare
  • ½ lingurita nucsoara
  • ½ lingurita ienibahar

Mod de preparare
Dovleacul il spalam, il taiem felii si il curatam de samburi, apoi il coacem la cuptor la 200 grade timp de 30-40 minute, pana cand furculita intra usor in el. 
retete, dovleac placintar, dovleci, retete cu dovleac, preparate din dovleac, reteta, retete culinare, gastronomie,

retete, dovleac copt, dovleac gatit, retete cu dovleac, preparate din dovleac, reteta, retete culinare,

retete, dovleac, dovleac la cuptor, desert, retete cu dovleac, preparate din dovleac, reteta, retete culinare,

Dupa ce este gata il razuim cu lingura de pe coaja, iar miezul de dovleac il mixam la blender adaugand putina apa pana obtinem un piure de dovleac
retete preparare piure de dovleac copt, dovleac mixat, retete cu dovleac, preparate din dovleac, deserturi, mancare copii, piure, reteta,

Smantana lichida pentru frisca o scoatem de la rece si o mixam conform indicatiilor de pe ambalaj, pana obtinem o frisca consistenta care nu mai cade din castron. 
retete preparare frisca vegetala, frisca pentru prajituri torturi si desrturi de post,

Scortisoara, zaharul vanilat, nucsoara si ienibaharul le mixam pana devin pulbere, apoi adaugam miezul de nuca si mai mixam cateva secunde pana cand nucile devin dupa preferinta granule sau pulbere. 
retete aroma inghetata cu scortisoara cuisoare ienibahar nucsoara si vanilie, retete culinare, plante aromatice si condimente,

Amestecam toate cele 3 compozitii, intai adaugam nucile si condimentele in piureul de dovleac, iar dupa ce s-au incorporat complet adaugam miere de albine pana la gustul dorit. 
retete preparare dovleac, crema de dovleac aromat pentru inghetata, retete culinare cu domleac, preparate culinare din dovleac, reteta,

retete preparare inghetata de dovleac copt cu nuci, retete cu dovleac, preparate din dovleac, desert, mancare copii, piure dovleac,

retete preparare inghetata de post din dovleac, retete cu dovleac, preparate din dovleac, preparare desert de post, crema de dovleac, piure de dovleac,

La final adaugam frisca vegetala si amestecam bine compozitia de inghetata, apoi o rasturnam intr-o forma de inghetata si o dam la congelator pentru 3 ore bune sau la masina de inghetata unde este gata mai repede. 
retete inghetata de dovleac de post cu frisca vegetala si nuci, deserturi de post, dulciuri de post, retete cu dovleac, preparate din dovleac,

retete inghetata de casa din dovleac de post, deserturi, dulciuri, retete de post, inghetata de post, reteta, retete culinare,

Punem inghetata in cupe si o ornam cu miez de nuca sau orice toping ne place. 
Inghetata de dovleac, o inghetata foarte gustoasa, proaspata si aromata cu un gust minunat si o aroma care te invaluie, un desert gustos si sanatos, nu prea dulce potrivit in timpul postului pe care-l pregatesti foarte usor si rapid si il mananci cu multa placere impartindu-l cu cei dragi. Daca vrei retete de post, in special deserturi si dulciuri de post, atunci incearca aceasta reteta cu dovleac
Pofta Buna! 
retete inghetata, deserturi, dulciuri, reteta inghetata, retete de post, preparate de post,

retete inghetata de casa de post, desert, dulciuri, dulce, deserturi de post, reteta inghetata,

retete inghetata de post, deserturi, dulciuri, reteta inghetata de casa, retete culinare, retete,

deserturi, dulciuri, retete, inghetata, retete de post, preparate de post, reteta inghetata, ice cream,

19 noiembrie 2016

Tartine cu fasole batuta

retete de post, fasole batuta, retete de mancare, fasole frecata, retete culinare, mancaruri de post, tartine cu fasole batuta,

O mancare romaneasca de post foarte gustoasa este reteta de fasole batuta sau fasole frecata (fasole facaluita), preparata cu usturoi si sos de ceapa calita cu bulion. Reteta este simpla si se prepara foarte usor, avem nevoie de 500g fasole uscata de preferinta fasole cu bobul mare (fasole alba), 1 ceapa galbena, 1 morcov, 1 ardei gras galben sau capia rosu, 1 felie de telina radacina, 7 catei de usturoi romanesc, 2 linguri de ulei, 1 lingurita de sare, 1 crenguta de cimbru
ingrediente mancare de fasole retete preparare, legume, mancaruri cu legume,

Pentru prajeala de ceapa avem nevoie de 3 cepe galbene mari, 5 linguri ulei, ½ lingurita sare, 1 lingurita zahar, 1 lingura vin alb, 1-2 linguri pasta de tomate, 1 ceasca apa, putin piper si boia de ardei. Sare si condimente se pun dupa gust, iar pentru o aroma mai speciala eu am folosit ceapa rosie, ceapa alba si ceapa galbena. 
ingrediente mancare de fasole retete preparare, legume, ceapa, bulion, mancaruri cu legume,

Cum se face fasolea batuta. In primul rand pregatim fasolea care trebuie lasata la inmuiat cu o zi inainte de preparare. Cum procedam, spalam fasolea si o fierbem timp de 5 minute in apa suficienta deoarece ea o sa se umfle, apoi o scurgem de apa si o lasam in apa proaspata pana a doua zi. A doua zi o scurgem iar de apa si o fierbem din nou in apa proaspata, apoi turnam apa rece peste ea si incercam sa o alegem de coji care se vor desprinde foarte usor doar printr-o simpla amestecare. 
fasole oparita, retete cu fasole, preparare fasole uscata, retete culinare,

retete fasole uscata alba fiarta si curatata de coji, retete cu fasole, preparate din fasole uscata, retete culinare de post,

Cum se prepara fasolea batuta. Punem fasolea sa fiarba in apa cat s-o acopere, adaugam putin ulei, cimbru, ceapa, morcov, ardei si putina telina, toate legumele curatate si taiate normal ca pentru mancareFierbem fasolea acoperita cu capac pana cand este bine fiarta. 
retete cu legume, preparate din legume, preparare mancare de fasole, retete culinare,

retete preparare mancare de fasole de post, bucataria romaneasca, gastronomie, mancare romaneasca,

retete preparare mancare de fasole uscata boabe alba, retete de mancare, mancaruri de post, retete culinare,

Cat timp fasolea fierbe facem prajeala de ceapa care o sa dea un gust minunat preparatului. Curatam si taiem ceapa julien, apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei incins, adaugam sare si zahar si o stropim periodic cu apa pana cand este facuta. 
retete ceapa taiata julien sau solzi, retete cu ceapa, preparate din ceapa, retete culinare,


retete sos la tigaie din ceapa calita cu pasta de tomate si suc de rosii, retete culinare de post, ceapa calita pentru gatit mancare,

La final adaugam bulion sau suc de rosii, boia, piper, vin si foarte putina apa cat sa lege sosul, gust si aspect de tocanita de ceapa
retete ceapa calita cu bulion la tigaie pentru mancare, retete culinare de post, sosuri,

Curatam usturoiul si il zdrobim, apoi il frecam cu putina sare grunjoasa, picuram putin ulei si il frecam pana obtinem o pasta de usturoi
retete pasta de usturoi, reteta mujdei de usturoi, dressing, sos de usturoi, retete cu usturoi, retete culinare,

Fasolea fiarta o scurgem de zeama, apoi o pasam bine. Se poate face si la blender dar mult mai buna este batuta manual. Picuram cate putina zeama in care a fiert fasolea pana la consistenta dorita, pana cand fasolea are consistenta unei creme (pasta de fasole), adaugam usturoiul frecat si potrivim gustul de sare. 
retete preparare fasole facaluita, reteta fasole frecata, mancare de post, retete de post, retete culinare,

Zeama ramasa o servim separat sub forma de supa de fasole dreasa dupa gust cu putin suc de rosii, condimente si plante aromatice. 
supe, retete de post, mancaruri de post, reteta supa fasole boabe, retete culinare, retete de mancare,

Dupa ce am terminat fasolea, prajim felii de paine (bagheta, paine de casa) pe care intindem un strat de fasole batuta, iar peste ea un strat de ceapa calita si servim tartinele imediat cat sunt calde. Restul de fasole ramasa o asezam in boluri iar deasupra ornam cu ceapa calita cu bulion, o pastram la rece fiind foarte gustoasa rece a doua zi. O putem servi cu gogosari si castraveti murati. 
retete mancare de fasole de post, reteta fasole facaluita cu ceapa calita, mancaruri de post, fasole frecata, retete de post, aperitiv, retete culinare,

Tartine cu fasole facaluita, o reteta de tartine de casa delicioase, un preparat din bucataria traditionala romaneasca, un aperitiv si o reteta de post care nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre mai ales in timpul postului alaturi de alte bunatati cum ar fi zacusca din legume coapte, salata de vinete si ardei copti. Daca vrei retete de mancare, retete de post si mancaruri de post atunci incearca aceasta reteta simpla. 
Pofta Buna! 
retete, fasole, aperitiv, tartine, mancare, fasole facaluita, fasole frecata, fasole batuta, retete culinare,

retete fasole batuta, reteta fasole facaluita, retete de post, mancaruri de post, retete culinare,

retete, fasole batuta, aperitive, gustari, mancare, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, mancare de fasole,

retete, aperitive, fasole, tartine, gustari, mancare de post, fasole facaluita cu paine prajita, retete de post, mancaruri de post, retete culinare,

retete mancaruri de post, retete de post, fasole facaluita cu paine prajita si sos de ceapa calita cu bulion, fasole frecata, retete culinare, bucataria romaneasca,

16 noiembrie 2016

Salata de legume

Retete De Post Salata De Legume Fierte Cu Masline Si Ceapa Rosie


retete salata orientala de cartofi, retete de post, mancaruri de post, retete de mancare, mancaruri cu legume, salata de legume fierte,

Un fel de mancare gustos preparata indeosebi atunci cand vrei sa mananci sanatos sau in perioadele de post deoarece este o reteta de post, este salata de legume fierte sau salata orientala (salata de cartofi). Daca vrei mancaruri cu legume sau retete de salate, atunci prepara aceasta reteta simpla si foarte usor de preparat care merge servita atat la masa de pranz cat si la cina
retete salata de cartofi, salata orientala, salata de legume, retete de post, mancaruri cu legume, mancaruri de post,

Pentru 4 portii o sa folosim: 8 cartofi, 2 morcovi, ¼ telina radacina, 2 cepe galbene, 2 cepe rosii, 15 masline kalamata uscate, 10 masline verzi cu gogosari, 2 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita sare, 2 linguri otet de mere sau zeama de lamaie. Salata este gata in 40 de minute, sare si otet se pun dupa gust, iar salata se mai poate servi cu hrean in otet fiind foarte gustoasa. 

Cum se face salata de legume. Salata orientala de cartofi se face obligatoriu din cartofi fierti in coaja, dar in cazul nostru pentru ca vom folosi mai multe legume ii vom curata de coaja si ii vom fierbe impreuna cu celelalte legume pentru a-si lasa gustul impreuna. Cum procedam, in primul rand curatam cartofii de coaja, apoi ceapa, morcovii si telina. Punem la fiert cartofii intregi sau taiati pe jumatate daca sunt mari, cu telina si morcovii bucati si o ceapa galbena pe care o putem taia in doua. Adaugam in apa putina sare si fierbem legumele acoperite cu capac la foc mic pana cand sunt gata. Cand sunt fierte le scoatem cu o paleta din zeama, taiem cartofii bucati iar morcovii si telina feliute. Ceapa rosie si ceapa galbena ramasa o taiem solzisori si ii frecam putin in mana dupa care ii punem peste legume. Adaugam maslinele verzi taiate in doua si maslinele uscate kalamata curatate de samburi si taiate la fel si ele. 

Adaugam putina sare, ulei de masline si otet peste legume si le amestecam usor cu o paleta pana cand sunt amestecate bine si au gustul dorit. Punem salata in boluri sau farfurii adanci, ornam cu feliute de lamaie si stropim cu putina zeama de lamaie sau sos de hrean. 
Salata de legume fierte, un preparat simplu, gustos si sanatos foarte potrivit in timpul postului sau ca si garnitura alaturi de o bucata de carne. 
Pofta Buna! 
retete salata orientala, salata de legume fierte, retete de post, mancaruri cu legume, retete de mancare,

retete salata de legume fierte, retete de post, salata de legume, salate, mancaruri de post,

retete salate, reteta salata, salata orientala de post cu legume fierte, retete culinare de post, mancaruri cu legume,

14 noiembrie 2016

Tuica fiarta

Reteta Tuica Fiarta Cu Piper Pentru Raceala Si Gripa


tuica fiarta cu piper, bautura, bauturi, alcool, tuica, remediu si leac pentru raceala si gripa, retete,

Cine nu a auzit si nu a consumat macar o ceasca de tuica fiarta. Una dintre cele mai populare bauturi consumate de romani in anotimpul rece este tuica fiarta. Sunt mai multe variante de a prepara tuica fiarta, o poti face cu chimen, cuisoare, scortisoara, coaja de portocala, zahar ars, miere de albine, miez de nuca, etc …dar cea mai populara este tuica fiarta cu zahar si piper.
retete, tuica fiarta cu piper, tuica fiarta, bautura alcoolica, bautura romaneasca, raceala, gripa, remediu, leac, tuica,

Reteta de tuica fiarta se prepara foarte simplu si usor in maxim 5 minute, iar bautura este un renumit remediu natural pentru raceala si gripa, un tratament naturist si un leac babesc cunoscut din batrani, care consumat cu moderatie ca orice alta bautura alcoolica are efecte benefice organismului. 
Cum se face tuica fiarta de casa. Cum facem cea mai buna tuica fiarta. Pentru 2 portii (2 cesti) avem nevoie de 300ml tuica de casa naturala 35-40% alcool, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de piper boabe. Intr-un ibric punem tuica, zaharul si boabele de piper, amestecam ca zaharul sa se dizolve si fierbem tuica pana cand da primul clocot, apoi oprim focul si servim tuica calda

Daca vrei tuica fiarta cu zahar ars atunci pui intai in ibric zaharul si il topesti pe foc, apoi adaugi tuica si boabele de piper, amesteci bine pana cand zaharul este dizolvat si dai tuica in fiert. 
Cum se face tuica naturala de casa citeste si aici
Tuica fiarta, o bautura romaneasca, aromata si parfumata, cu un miros si o aroma imbietoare, cu un gust delicios care te da pe spate! Daca vrei o protectie naturala impotriva racelii si gripei atunci consuma cu incredere si cu masura țuică fiarta alaturi de o mancare sanatoasa traditional romaneasca! 
Degustare placuta! 
tuica fiarta, bauturi alcoolice, tarie, alcool, tuica romaneasca, raceala, gripa, dureri de gat, retete,

retete tuica fiarta, bauturi, raceala, gripa, gat, remediu, tratament, natural, naturist, alcool, tarie, rachie,

13 noiembrie 2016

Ficatei la tigaie

Ficatei De Pui Cu Sos La Tigaie Si Piure De Cartofi Cu Muraturi


retete ficatei prajiti cu piure de cartofi si muraturi, retete de mancare, friptura de pui, retete culinare, mancaruri cu carne,

Un fel de mancare gustos pentru un mic dejun reusit este reteta de ficatei de pui prajiti la tigaie serviti cu piure de cartofi, gogosari si castraveti in otet, o friptura de pui delicioasa care merge la fel de bine mancata si la masa de pranz (felul doi) fiind foarte consistenta si satioasa. Reteta de mancare se prepara foarte simplu si usor iar daca vrei sa prepari retete cu ficatei de pui atunci incearca si aceasta reteta rapida si foarte simpla. 
ficat prajit, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

Cum se prepara ficatei de pui prajiti cu piure de cartofi. Pentru 2 portii avem nevoie de 6-8 ficatei de pui intregi, ulei pentru prajit, 4 cartofi mari, 1 lingurita unt, 5 linguri lapte, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, gogosari si castraveti murati.
In primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii, apoi ii punem sa fiarba in apa cat sa-i acopere cu putina sare.
Cat timp cartofii fierb ne ocupam de ficat pe care il spalam sub jet de apa, il punem intr-un castron acoperit de lapte pentru 5 minute, apoi il lasam intr-o sita sa se scurga. Ficatul nu se sareaza inainte de a fi prajit ca se intareste, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper dupa ce a fost prajit. Incingem putin ulei intr-o tigaie si prajim la foc mediu bucatile de ficatei pe ambele parti pana cand sunt patrunsi, pana cand ficatul prajit nu mai lasa sange. Scoatem ficateii prajiti pe o farfurie, ii condimentam cu sare si piper si ii acoperim cu un capac ca sa se pastreze calzi.
Acum preparam piure-ul de cartofi care este gata in 5 minute. Scurgem zeama cartofilor intr-o cana si pisam carofii, adaugam unt, lapte si putina zeama de cartofi pana cand obtinem un piure la consistent dorita. Gustam si potrivim de sare, piure-ul trebuie sa fie cremos ca o smantana groasa, el din ce sta o sa se intareasca.
Servim mancarea calda, asezam pe farfurie piure de cartofi, ficatei prajiti, cateva linguri de sos cu groseata din tigaie, castraveti si gogosari murati, alaturi de cateva felii de paine neagra,  integral, intermediara sau de secara. 
Pofta Buna! 
ficat prajit la tigaie, ficatei de pui prajiti, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficat prajit, ficatei de pui prajiti, ficatei cu piure, masa de pranz, retete de mancare, fel de mancare, mancaruri cu carne,

ficat prajit, ficatei de pui prajiti cu piure si muraturi, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficatei de pui, ficat prajit, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficatei, ficat, ficatei de pui prajiti la tigaie, ficat prajit cu piure si muraturi, mancaruri cu carne, retete cu pui,