16 decembrie 2016

Orez cu legume si ciuperci

Retete De Post Orez Cu Legume La Tigaie


retete, mancare, mancaruri de post, retete de post, preparate de post, retete culinare, bucataria romaneasca, gastronomie, orez calugaresc,

O reteta de mancare deosebit de gustoasa preparata in special in timpul postului este reteta de orez cu legume si ciuperci. Reteta de mancare de post este foarte simplu si usor de preparat, se face la tigaie foarte rapid din legume proaspete si orez. Incearca aceasta reteta de post daca cauti mancaruri cu legume, retete de post si preparate de pot de casa.

Ingrediente
  • 200g orez
  • 200g ciuperci
  • 5 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei iute
  • 400g rosii in bullion
  • 400ml suc de rosii
  • 600ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • ½ lingurita piper macinat
  • 1 lingurita otet balsamic
  • ½ legatura patrunjel verde

retete cu legume si orez, preparate din legume si orez, retete culinare,

Mod de preparare
Cum se face orez cu legume si ciuperci la tigaie. Toate legumele se spala, se curata si se taie, ceapa marunt, morcovul cubulete, ardeiul feliute, ciupercile sferturi sau pe jumatate. Se desface conserva de rosii in bulion si se taie rosiile bucatele. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se calesc legumele pe rand, la inceput ceapa cu putina sare pana devine sticloasa, apoi morcovul, ardeiul, ciupercile si rosiile in bulion. 
retete cu ceapa rosie, preparate din ceapa rosie, retete culinare,

retete cu legume, preparate din legume, retete culinare,

retete legume la tigaie, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare,

retete cu legume, preparate din legume, tigaie de legume, retete culinare,

retete ciuperci cu legume la tigaie, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare,

Se adauga orezul iar dupa 2-3 minute se completeaza cu suc de rosii si apa, se adauga condimente dupa gust si se lasa mancarea sa fiarba aproximativ 15 minute, pana cand zeama este absorbita aproape toata dar nu de tot deoarece orezul o sa se mai umfle. Se adauga verdeata proaspata tocata marunt, se mai potriveste gustul de sare si piper si se opreste focul. 
retete tigaie de orez cu legume, retete cu legume si orez, preparate din legume si orez, retete culinare,

retete preparare orez calugaresc la tigaie de post, retete cu legume, preparate din legume, retete culinare,

retete orez cu legume si ciuperci la tigaie de post, retete de post, mancaruri cu legume, preparate de post, retete culinare,

Se serveste mancarea calda dar si rece fiind foarte buna. Poate vrei si alte mancaruri de post: orez calugaresc, tocana de legume
Tigaie de orez cu legume, un preparat de post simplu, gustos si sanatos care se prepara foarte simplu si usor, ideal pentru perioadele de post cand hrana este foarte importanta pentru noi. 
Pofta Buna! 
retete orez calugaresc, reteta pilaf cu legume de post, mancaruri cu legume, retete de post, preparate de post, retete culinare,

retete, orez cu legume, retete de post, orez calugaresc, tocana de legume, preparate de post, mancaruri de post, retete culinare,

retete, orez cu ciuperci, pilaf cu legume de post, mancaruri cu legume, retete de post, preparate de post, retete culinare,

mancaruri de post cu legume si orez, retete de post, preparate de post, retete culinare,

15 decembrie 2016

Sardina la gratar

Retete De Peste Sardina La Gratar Cu Mujdei Si Mamaliguta


retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, grill, gratar de peste, retete de mancare,

Un peste pentru gratar foarte gustos este sardina si scrumbia, un peste gras cu o carne alba si oase subtiri si moi care merg foarte usor alese. Un peste gatit perfect poate fi urmatoarea reteta, iar daca vrei retete de peste si preparate din peste, atunci incearca aceasta reteta de peste simpla si tare gustoasa. Dar ca la orice masa de peste nu trebuie sa lipseasca mujdeiul de usturoi si mamaliguta. 

Cum se face sardina la gratar. Alegem 2 pesti mari de 400-500g, ii curatam de intestine si branhii, ii spalam foarte bine sub jet de apa si ii lasam sa se scurga cateva minute, apoi ii crestam de cateva ori pe ambele parti si ii frecam cu sare grunjoasa atat in interior cat si la exterior. 
scrumbie, peste, retete cu sardina, preparate din sardina, retete culinare,

Intr-un castronel amestecam cateva condimente si plante aromatice: 1 lingurita cimbru macinat, ½ lingurita piper negru si alb macinat, ½ lingurita oregano, ½ lingurita maghiran, ½ lingurita boia de ardei dulce, 1 foaie de dafin rupta bucatele, 1 catel de usturoi taiat feliute.  
retete plante aromatice pentru peste,

retete plante aromatice pentru peste,

Ungem pestii cu ulei de masline, ii condimentam cu amestecul de condimente si ii lasam 15 minute sa prinda gust, timp in care preparam mujdeiul de usturoi si mamaliga care trebuie sa fie calda cand servim pestele. 
crema de usturoi, mujdei de usturoi, dressing, sos,

preparare sardina, preparare scrumbie, retete, retete de peste, preparate din peste,

preparare peste, preparare scrumbie, retete de peste, preparate din peste,

Incingem bine un gratar sau un grill, in burta pestilor punem cateva felii de lamaie si frigem pestii pe gratarul incins intorcandu-i pe ambele parti pana cand sunt gata. In functie de puterea gratarului pestele nu trebuie sa stea mai mult de 5-10 minute maxim pe cate o parte. 
peste la gratar, scrumbie la gratar, retete de peste, preparate din peste, retete de mancare,

peste la gratar, retete de peste, preparate din peste, retete de mancare, sardina la gratar,

preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, sardina la gratar, scrumbie la gratar,

Servim pestele fierbinte cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi si un pahar de vin bun. Sardina la gratar, un peste bungustos, aromat, simplu si usor de preparat pe care-l mananci foarte usor cu multa placere in zilele de post cand este dezlegare la peste sau atunci cand vrei ceva bun, gustos si hranitor. 
Pofta Buna! 
preparate din peste, peste la gratar, scrumbie, sardina, mancaruri cu peste, retete de mancare,

retete de peste, preparate din peste, sardina, scrumbie, grill, retete de mancare, mancaruri cu peste, retete culinare,

retete peste scrumbie la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare,

retete gratar de peste, sardina la grill, scrumbie la gratar, retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare,

preparate din peste, retete de peste, retete de mancare, gratar, grill, scrumbie, sardina,

sardina, scrumbie, retete de peste, retete de mancare, mancaruri cu peste, bucataria romaneasca,

4 decembrie 2016

Peste cu sos de lamaie

Retete Peste La Cuptor Cu Sos De Lamaie


retete de peste la cuptor, preparate din peste, mancaruri cu peste, scrumbie la cuptor, retete culinare, retete de mancare,

O reteta simpla de peste la cuptor este reteta de peste cu sos de lamaie. Pentru preparare avem nevoie de peste si sos de lamaie de post care se prepara cu lamaie, ulei de masline si usturoi, totul mixat la blender iar modul de preparare este aici. Este o reteta usoara, ideala pentru cina sau pentru atunci cand este dezlegare la peste. Daca vrei retete de peste si preparate din peste atunci incearca aceasta mancare de peste delicioasa. 

Ingrediente
  • 4 pesti (macrou, chefal, scrumbie)  
  • sos de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 200ml vin alb
  • 2 lamai
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper macinat
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita busuioc
  • ½ legatura verdeata (marar si patrunjel verde)
  • 5 cartofi pentru garnitura


Mod de preparare 
Pestele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se cresteaza pestele si se unge cu ulei, apoi toate condimentele se amesteca si se condimenteaza pestele pe toata suprafata, atat in interior cat si la exterior. Pestele se lasa intreg sau se taie bucati, se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga usturoiul taiat feliute si cantitatea de vin, se acopera tava cu staniol si se da la cuptor pentru 30-40 minute (depinde de marimea pestelui) la 200 grade. Eu am folosit peste macrou si scrumbie, iar in tava am pus o ceapa taiata rondele sub forma de pat de legume pe care am asezat pestele.  
retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete culinare, macrou la cuptor, scrumbie la cuptor,

Separat se pun cartofii la fiert in putina apa cat sa-i acopere. Cartofii curatati de coaja si taiati cuburi ii punem sa fiarba la foc mic, adaugam putina sare si ii fierbem inabusit pana cand sunt facuti. Verdeata o spalam si o tocam marunt. O lamaie o taiem feliute si una o stoarcem. 

Cand pestele este aproape gata il scoatem din cuptor si ungem fiecare peste cu sos de lamaie, apoi il dam la cuptor pentru inca 15 minute neacoperit ca sa se rumeneasca putin. 
mancaruri cu peste, preparate din peste, retete de peste, retete de mancare, retete culinare, reteta cu macrou si scrumbie,

Cu 5 minute inainte sa fie gata decoram pestele cu feliute de lamaie si verdeata proaspata, in fiecare crestatura introducem feliute de lamaie taiate pe jumatate, iar deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat marunt. 
preparate din peste, retete de peste, mancaruri cu peste, retete de mancare, retete de culinare, masa de peste,

Servim pestele cald cu sos de lamaie si cartofi natur stropiti cu ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie si verdeata proaspata. 
Pofta Buna! 
retete de peste la cuptor, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare de mancare, reteta peste,

retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, retete de mancare,

retete de peste, preparate din peste, mancaruri cu peste, retete culinare, masa de peste, macrou la cuptor,

3 decembrie 2016

Retete mini pizza de casa

Retete De Post - Reteta Mini Pizza Pentru Copii


retete, mini pizza rapide, aperitive, pizza, mancare, retete de post, preparate de post, retete culinare,

O reteta de mini pizza rapide gustoase si aspectuoase foarte simplu si usor de preparat este urmatoarea reteta de pizza care este o reteta de post. Este o reteta de mini pizza pentru copii dar si un aperitiv delicios pentru orice ocazie. 

Ingrediente 
  • 500g faina 
  • 250ml apa 
  • 15ml ulei de masline 
  • 10g sare 
  • 20g zahar 
  • ½ cub mic de drojdie 
  • 200ml suc de rosii cu ardei 
  • 150g branza tofu 
  • 1 ceapa mica 
  • 20 masline negre
  • piper macinat, cimbru si busuioc dupa gust 


Mod de preparare 
Cum se face aluatul pentru mini pizza. Cum procedam, amestecam apa calduta cu uleiul de masline, drojdia topita cu putina apa calduta, sarea si zaharul. Apoi incorporam faina pana cand obtinem un aluat ferm. O reteta de blat de pizza este si aici. Lasam aluatul sa creasca intr-un loc calduros timp de 20-30 minute, pana cand isi dubleaza volumul. 

Cat timp aluatul creste ne ocupam de celelalte ingrediente. Daca nu avem suc de rosii cu ardei atunci mixam la blender 3 rosii si 1 ardei capia, adaugam dupa gust putin zahar si sare si fierbem sucul obtinut 10 minute sau pana cand se leaga si are aspectul unui sos. Branza de post tofu o taiem cubulete, ceapa o taiem rondele, maslinele le curatam de samburi si le taiem feliute. 

Dupa ce aluatul a dospit il intindem pe blatul de lucru presarat cu faina sub forma unei foi subtiri si il taiem cu un pahar obtinand blatul de minipizza
retete, aluat pizza, blat pizza, aluat de post, preparare pizza, retete culinare,

retete pizza, preparare pizza, reteta pizza de casa, retete culinare, retete de mancare preparate,

Luam rotocoalele obtinute si le asezam pe o tava de cuptor unsa cu putin ulei, ungem deasupra cu sos de rosii si ardei, punem tofu, masline, ceapa, condimente, picuram putin ulei si cu degetele impingem usor umplutura in blat sa intre foarte putin. 
retete pizza de casa de post, reteta pizza, minipizza, retete culinare, pizzerie,

retete pizza, reteta mini pizza, preparare pizza, pizzerie, retete culinare, retete de post, retete de mancare,

Se dau la cuptor pentru 10-15 minute la 200 grade si se servesc calde ca aperitiv si gustari langa un pahar de vin alb, sau unse cu sos de rosii, ketckhup, sau orice ne place. 
pizza, retete, minipizza, mini pizza, reteta, preparare pizza, pizzerie, retete de ,amcare, retete culinare, retete de post,

mini pizza, retete, reteta pizza, retete pizza, retete de post, pizza de post, retete culinare, retete de mancare, pizzerie,

Mini pizza rapide, pufoase si aromate, o reteta de pizza incredibil de simpla pe care o poti prepara acasa, de ce sa mergi la pizzerie cand poti prepara ceva mult mai bun acasa? Citeste si alte retete de pizza: pizza la tigaie, pizza de casaPofta Buna! 
mini pizza, retete pizza, pizzerie, retete de mancare, retete de post, retete culinare, reteta pizza,

pizza, retete, minipizza, aperitive, pizzerie, mini pizza, retete de mancare, retete de post, reteta pizza,

pizza, retete, aperitive, minipizza, pizzerie, gustari, retete de mancare, retete de post, pizza de casa,

pizza, retete, gustari, aperitive, pizzarie, pizza de post, pizza copii, retete de mancare, retete culinare,

retete, pizza, mini pizza, aperitive, gustari, pizzerie, retete culinare, retete de mancare, pizza de casa, retete de post,

2 decembrie 2016

Sos de lamaie

Reteta Sos Rapid Pentru Peste Si Legume De Post


retete, sos pentru peste, sosuri, dressing, sos de post, reteta, sos de lamaie si usturoi,

O reteta de sos alb preparat de post din lamaie si usturoi, cu ulei de masline si plante aromatice, este reteta de sos de lamaie care merge servit de minune alaturi de retete de peste, preparate din peste si legume. Reteta de dressing se prepara foarte simplu si usor in 15-20 minute si este un sos de post

Ingrediente 
  • 4 lamai 
  • 3 catei de usturoi 
  • 50ml apa 
  • 50ml ulei de masline 
  • 1 lingurita zahar 
  • ½ lingurita sare 
  • 3 crengute de marar si patrunjel verde 

retete cu lamai usturoi ulei de masline si verdeata, preparate din lamai usturoi ulei de masline si verdeata,

Mod de preparare 
Cum se face sosul de lamaie. Cum procedam, spalam foarte bine lamaile cu apa calda, le stergem cu un servet si le curatam de coaja galbena fara stratul alb care este amarui. 
retete, coaja de lamaie, retete cu lamaie, preparate din lamaie,

Punem un ibric cu apa la fiert si cand aceasta fierbe punem coaja de lamaie si o fierbem la foc mic timp de 1 minut. Scurgem apa si repetam inca odata procedeul, apoi punem coaja de lamaie intr-un blender. Adaugam zeama de la o lamaie, usturoiul curatat si taiat feliute, ulei de masline extravirgin si cantitatea de apa, sare si zahar. 
retete sos de lamaie, retete dressing de lamaie, cum se face sosul de lamaie,

retete sos de lamaie pentru peste la cuptor si legume, retete sosuri si dressinguri, retete la blender,

Mixam la viteza mica 15 secunde, apoi la viteza mare inca 2 minute. Trecem sosul format printr-o sita si la final adaugam verdeata tocata marunt si amestecam, gustam si mai potrivim gustul de sare, zahar si acreala daca mai este nevoie. 
Sos de lamaie si usturoi, un sos cremos si gustos, fin si aromat, un dressing perfect pentru un peste la cuptor, legume fierte sau preparate la aburi. 
Pofta Buna! 
retete, sos de lamaie, sos peste, sos legume, sos friptura, reteta sos, sos alb,

retete sos alb din lamaie si usturoi, reteta sosuri, dressinguri,

retete, sosuri, dressinguri, reteta, sos pentru peste, sos alb, sos pentru legume,

retete, sos de lamaie, sosuri, sos pentru peste, retete culinare, sos alb, sos de post,