Omleta cu carnati

Retete Culinare Omleta Pufoasa De Casa Cu Carnati De Porc Reteta Taraneasca Traditionala


Omleta cu carnati reteta,
O reteta foarte simpla si usor de preparat pentru un mic dejun delicios, sau chiar si pentru o masa de pranz, este omleta cu carnati. Pe langa oua si carnati se mai pot adauga dupa gust: branza, cascaval, cartofi, ceapa verde sau uscata, rosii, ardei, etc. Omleta se serveste calda si proaspata, asezonata cu sare si piper dupa gust, alaturi de o salata de sezon sau muraturi, gogosari si castraveti in otet. 
Cum facem o omleta gustoasa? Foarte simplu, pentru 2 portii avem nevoie de 4 oua, o bucata de carnat de casa sau de cumparat, o bucatica de branza, putin piper si o lingurita de ulei. Ulei nu punem mult deoarece carnatii contin grasime destula, la fel si sare. Taiem carnatul bucati (rondele) subtiri de 0,5 cm fiecare, ouale le batem spuma, branza o taiem cubulete sau o dam pe razatoarea mare. 
Omleta cu carnati ingrediente reteta,

Incingem o tigaie cu putin ulei si prajim foarte putin bucatile de carnat, apoi adaugam branza si ouale. Omleta o putem amesteca in tigaie sau o lasam asa pana cand oul se incheaga si o putem intoarce si pe cealalta parte ca pe o clatita. 
Omleta cu carnati preparare reteta,

Omleta taraneasca cu branza si carnati, o mancare simpla si rapida din oua, branza si carnati, o reteta pentru masa de pranz dar si pentru un mic dejun sanatos si consistent. Pofta Buna! 
Omleta reteta,

Omleta cu branza si carnati reteta,

Retete cu zer in nutritie si cosmetica

Retete Cu Zer Pentru Un Corp Frumos Si Sanatos Terapia Cu Zer Sau Elixirul Tineretii


     
Zer de casa din lapte proaspat reteta si mod de preparare si utilizare retete bautura miraculoasa pentru uz intern si extern,

Cine nu stie ce este zerul sau cum arata el! Cred ca fiecare a mancat un pahar cu iaurt si a vazut lichidul ala alb pe care il lasa iaurtul. Zerul este o zeama de culoare galben-verzuie si tulbure, ramasa dupa coagularea laptelui, zerul se separa din lapte dupa prepararea diferitelor tipuri de branzeturi si se foloseste la fabricarea urdei, casului, cascavalului si a altor produse lactate.
Atunci cand in lapte se adauga o cantitate de cheag sau o substanta acida cum ar fi zeama de lamaie sau otet, laptele se taie sau se branzeste si se formeaza branza proaspata (foarte sanatoasa consumata atunci cand tinem regim sau diverse cure si diete) si o cantitate de zer cu un gust dulce la inceput apoi treptat devine acrisor.
Zer mai este si lichidul care se scurge din iaurt sau din laptele de vaca prins, sau lichidul alb care ramane dupa prepararea untului (zara, zeruri, stragheata). Daca vrei sa-ti faci acasa un zer natural citeste aici, sau daca vrei sa prepari ceva bun si dulce cu zer citeste aici.
Retete branza si zer de casa din lapte proaspat reteta si mod de preparare si utilizare,

Zer de casa din lapte proaspat reteta si mod de preparare si utilizare retete bautura miraculoasa pentru uz intern si extern,

Zerul crud (nefiert) este foarte bogat in vitamine, proteine si minerale, contine toti aminoacizii esentiali, este un produs natural foarte sanatos si hranitor. Din aceasta cauza taranii au retete proprii din batrani, adevarate leacuri babesti extrem de valoroase pentru ei, il folosesc atat pentru uz personal avand multiple efecte tamaduitoare, in bucatarie cat si pentru hranirea animalelor din gospodarie, in special a porcilor pusi la ingrasat.
Proteina din zer este folosita de sportivi. Zerul mai este numit si “elixirul tineretii”, iar pe langa folosirea in medicina si nutritie (arde grasimile, ajuta la construirea masei muscular, are efect depurativ, stopeaza dezvoltarea tumorilor canceroase, reduce colesterolul, intareste imunitatea, mareste rezistenta organismului la efort si stres, combate anemia, adjuvant in infectia cu HIV, combate insomnia, previne osteoporoza, scade tensiunea arteriala, ajuta ficatul si rinichii, este colagog, previne imbatranirea prematura, etc.) mai este intrebuintat cu succes si in cosmetica unde face adevarate minuni.
Pentru uz intern zerul se consuma proaspat (se beau 1-3 pahare pe zi), sau in diverse preparate culinare, din zer se pot prepara o multime de retete de mancare, de la supe pana la creme si deserturi. Zerul se pastreaza la rece, are un gust foarte bun, poate chiar mai placut decat laptele. Atunci cand preparati branza de casa (peneer), in laptele proaspat fiert se adauga inainte cateva linguri de iaurt (5 linguri la 2l de lapte) si apoi zeama de lamaie, branza o sa fie mult mai cremoasa, iar zerul mult mai bun.

Acasa putem folosi zerul pentru uz extern in adevarate preparate cosmetice


Curatare si intinerire a tenului. Spalam bine pielea fetei cu apa calduta, apoi cu un tampon de vata inmuiat in zer tamponam si masam usor tenul, lasam 30 de minute fata sa se usuce singura apoi o clatim cu apa calduta si aplicam o crema hidratanta sau pur si simplu putin ulei de masline extravirgin. Inca de la prima intrebuintare o sa se simta efectul.
Intinerirea tenului. De 3 ori pe saptamana ne spalam pe fata cu zer proaspat si il lasam 30 de minute sa se usuce singur pe fata, apoi clatim si hidratam pielea cu o crema hidratanta. Incercati si o sa vedeti efectul!
Eczeme. Punem o compresa cu zer pe zona afectata si o lasam o ora sa actioneze, apoi indepartam compresa si lasam locul sa se usuce. Repetam procedeul timp de 10 zile.
Degeraturi. Invelim zonele afectate in tifon inmuiat forte bine in zer si lasam sa actioneze timp de o ora, apoi clatim cu apa calduta. Repetam procedeul pana la vindecare.
Masca din zer. Amestecam bine intr-un castronel de sticla: ¼ ceasca de argila, 2 lingurite de zer, 1 galbenus de ou, 1 lingurita de miere, 2 picaturi de ulei de masline, 2 picaturi de zeama de lamaie. Aplicam masca pe fata cu ajutorul varfurilor degetelor si lasam timp de 20 de minute sa actioneze, apoi clatim bine cu apa calduta si aplicam o crema hidratanta masand pielea fetei.
Produs de curatare natural (peeling). Amestecam intr-un castronel de sticla 1-2 linguri de fulgi de ovaz si 3 linguri de zer. Lasam 5 minute apoi frecam usor pielea fetei cu produsul natural preparat, lasam 2 minute apoi clatim fata cu apa calduta si hidratam cu o crema.
Masca pentru ten sensibil. Amestecam intr-un castronel de sticla 4 lingurite de zer cu 1 lingurita de zeama de lamaie, aplicam usor cu varfurile degetelor masca pe fata bine spalata inainte, lasam 5 minute sa actioneze apoi clatim cu apa calduta si hidratam cu o crema. Produsul natural este foarte util pentru tenurile sensibile care se inrosesc des si repede. Este o masca buna si pentru albirea tenului.
Masca pentru maini crapate si aspre. Intr-un castronel de sticla amestecam o lingura de zeama de lamaie cu 4 linguri de zer proaspat, aplicam pe mainile bine spalate inainte si lasam 15 minute sa actioneze, apoi clatim cu apa calduta si hidratam cu o crema de maini.
Masca pentru par. Pentru intarirea firului de par dar si pentru un corp mai catifelat si o piele mai elastica, amestecam in cada cu apa calda 2-3 litri de zer si stam timp de 10-15 minute masand usor pielea capului dar si a corpului. Apoi clatim bine cu apa calduta.

Reteta masca de fata din ovaz si zer retete peeling si masti naturale pentru ingrijirea tenului,

Paste cu piept de pui in sos alb de smantana


Retete De Paste Cu Pui Si Legume In Sos Alb Picant Din Smantana


paste, paste cu pui, paste cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, paste pene gatite cu sos alb si piept de pui inabusit la tigaie,

     Paste cu pui, o reteta cu paste gustoasa si usor de preparat, cu multa carne din piept de pui si un sos alb din smantana delicios si placut picant. Cine poate refuza o portie de paste? Se prepara simplu si rapid, sunt satioase si le poti gati in foarte multe feluri. Daca iti place si pieptul de pui atunci ai gasit reteta perfecta de paste. Eu o sa pregatesc o reteta de paste delicioase cu carne de pui intr-un sos alb din smantana tare gustos. Incearca reteta mea de paste cu pui si smantana si o sa ai o surpriza placuta.
Pentru preparare avem nevoie de: 200g paste fainoase (taitei, spaghete, spirale, melci, penne,), ½ piept de pui (200g), 200g parmezan (branza, cascaval,), 200ml smantana lichida pentru gatit, 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu (kapia), 1 ardei iute verde (ciusca), 4 catei de usturoi, 100ml vin alb sau rosu (de calitate), 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat. 
ce ingrediente ne trebuie sa preparam paste cu pui si sos alb de smantana, retete culinare de mancare din paste si piept de pui in sos picant din smantana lichida,

     Cum procedam, in primul rand am pregatit toate ingredientele. Am curatam si am spalat toate legumele, ceapa si usturoiul le-am taiat marunt, ardeiul si ciusca bucatele, parmezanul l-am dat pe razatoarea mica, pieptul de pui l-am taiat fasii. Pastele le-am pun in apa suficienta sa fiarba conform prospectului de pe ambalaj. In apa care fierbe am pus o lingurita de sare si o lingurita de unt si am fiert pastele al dente (le-am fiert 1 minut mai putin), apoi le-am clatit sub jet de apa proaspata si le-am scos intr-un castron. 
ce ingrediente ne trebuie sa preparam paste cu pui si sos alb de smantana, retete culinare de mancare din paste si piept de pui in sos picant din smantana lichida, paste preparare,

Am incins putin ulei si am calit cateva minute la inceput ceapa, iar cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat bucatile de carne de pui. 
ceapa si pui calite la tigaie, friptura de pui, carne de pui prajita, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, retete cu paste, preparate din paste,

Dupa ce carnea este aproape facuta am pus ardeiul, ciusca si usturoi. Dupa 5 minute am stropit bine cu vin si am continuat calirea pana cand zeama aproape a scazut de tot, 
legume si pui calite la tigaie, friptura de pui, carne de pui prajita, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, retete cu paste, preparate din paste,

apoi am pus branza rasa si smantana si am amestecat bine compozitia. Am condimentat cu sare si piper si am mai fiert mancarea la foc mic cateva minute, pana cand sosul a devenit omogen ca o ciulama
piept de pui cu legume in sos alb picant din smantana preparare, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, preparate din pui, retete cu paste, preparate din paste,

Am adaugat pastele fierte si am amestecat usor 1-2 minute apoi am oprit focul. 
paste, paste cu pui, paste cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, sos alb picant pentru paste,


Am servit pastele calde cu parmezan si cascaval ras deasupra. Ce a mai ramas a doua zi le-am incalzit la cuptor 5-10 minute cu branza si cascaval ras deasupra, nu si-au schimbat gustul, au iesit perfecte! Ingredientele sunt pentru 4 portii, iar timpul de preparare este de 30 de minute.  
Pofta Buna! 

paste, paste cu pui, paste fainoase cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, sos alb picant pentru paste,

paste, paste cu pui, paste cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, sos alb picant pentru paste,

paste cu pui, paste cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, sos alb picant pentru paste,

paste, paste cu pui, paste cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, sos alb picant pentru paste, pene cu pui,

paste, paste cu pui, paste cu sos alb, retete cu paste, preparate din paste, retete cu pui, preparate din pui, retete culinare, retete de mancare, paste cu legume si piept de pui, mancaruri cu paste, mancaruri cu carne, retete rapide, retete usoare, preparate rapide, retete perfecte, sos alb picant pentru paste,

Hamburger Retete hamburgeri de casa americani

Reteta Hamburgeri Facuti In Casa – Retete Hamburger – Burger Si Cheeseburger


hamburgeri, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana,

     Hamburgerul a devenit o gustare preferata si obisnuita si a multor personane din Romania. Daca pana acum cativa ani doar asistam la multe discutii pro si contra legate despre acest produs controversat specific fast food-lui american, acum ne putem bucura si noi de gustul delicios si de neegalat al acestui preparat si il putem manca ori de cate ori ne este pofta chiar in bucataria noastra, iar metoda de a-l gati este diversa si poate fi adaptata cu succes si unei diete sanatoase. Putem spune pe buna dreptate ca este una dintre mancarurile traditionale americane, americanii il consuma oriunde si in orice combinatie (burger, cheeseburger, barbecue), de la fast food si restaurante pana la celebrele gratare americane facute in familie sau la adevarate petreceri in jurul gratarelor unde celebra chiftea sfaraie si scoate fum arzand de nerabdare sa fie mancata. 

Cum facem un hamburger de casa bun 
     Baza acestui fel de mancare este o carne de vita cat mai proaspata posibil plus mixul de condimente specific bucatariei americane. Asa este reteta originala de hamburger, dar dupa gustul fiecaruia carnea de vita se poate inlocui cu succes si cu alte feluri de carne: carne de pui, curcan, porc, sau un amestec de carne tocata (burger de curcan, burger de vita, burger de porc, burger de pui,). Hamburgerul se mai poate face si de post (burger vegetarian) cu ciuperci, legume si condimente. Si condimentele se pot inlocui dupa fiecare gust. 
hamburger, hamburgeri de casa, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc, hamburger de vita, hamburger de curcan, gratare, grill,

Ingrediente: 
     Ingrediente pentru 4-6 hamburgeri: 500g carne tocata, 1 ou, ½ lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita otet balsamic, 1 lingurita de pesmet, 1 lingurita de mustar, 1 lingurita de ketchup, 1 ceapa, 3 catei de usturoi si condimente dupa gust: sare, zahar, piper, oregano, cimbru, busuioc, boia, coriandru, chimen macinat. Sarea si piperul proaspat macinat sunt condimentele de baza, celelalte condimente se pun dupa preferinta fiecaruia.
     Ingrediente pentru garnitura (servire): chifle rotunde, salata verde si varza dupa preferinta, rosii, branza topita, cartofi prajiti, ceapa rosie sau alba dupa gust, castraveti murati, oua ochiuri daca vrem, maioneza, mustar, ketchup. 
Chifla, cartofi, rosia, ceapa, castraveti, ketchup, mustar, sunt ingredientele de baza, celelalte se adauga dupa preferinta. 
ingrediente pentru hamburgeri, chifle, salata, branza, rosii, ceapa, castraveti, maioneza, ketchup, cartofi prajiti,



Reteta pentru hamburger de casa. Modul de preparare si cateva sfaturi ca sa ne iasa un hamburger reusit. 


Mod de preparare: 
     Cel mai bine este sa cumparam o carne proaspata pe care sa o tocam singuri acasa prin masina de tocat. Procedam aproape ca la chiftele, amestecam bine carnea tocata cu o ceapa taiata marunt, un ou, usturoiul bine frecat cu sare ca la mujdei, putin mustar, ketchup si pesmet, bicarbonat stins in otet, piper macinat si celelalte condimente alese de noi. Modelam hamburgerii de marimea chiflelor sau putin mai mari, in functie de carne ei se pot strange putin pe gratar in timpul coacerii. Folosim o cana sau un bol cu gura in jos ca sa ne iasa hamburgerii egali. Lasam hamburgerii la rece timp de 15 minute sa prinda gust cat timp pregatim celelalte ingrediente pentru servire. 
retete hamburger, reteta hamburger, carne hamburger, preparare compozitie hamburger, modelare hamburger, hamburgeri, cum facem hamburger american, cum facem hamburgeri de casa, retete culinare de mancare pentru gratar american,

Prajim cartofii si facem un ketchup de casa gustos si aromat. Curatam si taiem ceapa rondele, scoatem mijlocul si alegem usor inelele exterioare. Spalam bine si taiem rosiile si castravetii murati tot rondele. Pregatim o salata de varza sau salata verde proaspata. Punem hamburgerii pe gratarul bine incins si ii coacem pe ambele parti pana cand sunt gata, 
hamburgeri la gratar, hamburger la grill, retete hamburger, reteta hamburger, retete pentru gratar, gratar, retete culinare, fripturi, gratare, retete de mancare, retete mancare americana traditionala,

apoi pregatim sandwich-urile dupa metoda clasica adaugand din toate cate putin in interiorul chiflelor taiate pe jumatate, sau in interiorul chiflelor asezam doar cate o bucata de chiftea frumos rumenita cu sosurile preferate iar celelalte ingrediente le servim alaturi. Hamburgerii se pot face si la plita, grill sau chiar la tigaie. Inainte sa-i luam de pe gratar punem pe fiecare hamburger cate o bucata de branza sa se inmoaie (cheeseburger). 
hamburgeri, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana,

     Daca vrei o reteta pentru gratar atunci prepara hamburger pe gratar acasa alaturi de cei dragi si o sa-ti impresionezi familia cu o masa sanatoasa gatita in mod traditional, care sigur o sa satisfaca toate gusturile, nu numai in materie de preparate rapide si simple de preparat dar si din prisma calitatii si a gustului unic. Hamburgerii se servesc in chifla cu rondele de ceapa, castravete murat si rosie, alaturi de cartofi prajiti (sau copti) cu maioneza si ketchup. Daca ii sevim cu felia de branza topita peste ei ii transformam in cheeseburger, dar nu numele conteaza …principalul este sa ne placa si sa ne simtim bine! 
Pofta Buna! 
hamburger, hamburgeri de casa, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc, hamburger de vita, hamburger de curcan,

hamburger, hamburgeri, hamburgeri de casa, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, retete hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc, hamburger de vita, hamburger de curcan, gratare,

hamburger, hamburgeri, hamburgeri de casa, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, retete hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc, hamburger de vita, hamburger de curcan, gratare,

hamburger, hamburgeri, hamburgeri de casa, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, retete hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc cu cartofi prajiti, hamburger de vita, hamburger de curcan, gratare, sandwich-burger,

hamburger, hamburgeri, hamburgeri de casa, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, retete hamburger, hamburgeri americani, hamburger cu cartofi prajiti si salata, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc, hamburger de vita, hamburger de curcan, gratare,

hamburger, hamburgeri, hamburgeri de casa cu cartofi prajiti si salata, sandwich, burger, cheeseburger, barbecue, fripturi, retete pentru gratar, retete, retete culinare, retete de mancare, fast food, reteta hamburger, retete hamburger, hamburgeri americani, hamburger american, gustari, retete straine, retete traditionale americane, mancare americana, hamburger de porc, hamburger de vita, hamburger de curcan, gratare, grill,

Ostropel de pui cu piure de cartofi

Ostropel Cu Piure - O Reteta Ideala Pentru Masa De Weekend


ostropel, retete ostropel, ostropel la ceaun, reteta ostropel, piure de cartofi, sosuri, ostropel de pui, mancaruri cu carne, mancaruri cu cartofi, mancaruri cu sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, ostropel cu piure, pui, preparate din pui, retete si preparate culinare traditionale din bucataria romaneasca, food,

     Cum facem un ostropel cu carne de pui simplu si usor. Cum preparam o mancare gustoasa pentru masa de pranz din ostropel de pui si piure de cartofi. O sa explic pas cu pas cum se face o reteta simpla de ostropel, o mancare romaneasca delicioasa pe care o mananci de obicei alaturi de familie la pranz la masa de weekend, una dintre mancarurile copilariei de care imi amintesc cu drag intodeauna. Daca nu sti ce sa mai gatesti si te gandesti la mancaruri cu carne, mancaruri cu sos sau mancaruri cu cartofi, atunci prepara un ostropel cu piure si o sa-ti satisfaci toate gusturile. Ostropelul este dupa parerea mea cel mai simplu preparat culinar romanesc usor de gatit. 
     Cum procedam ca sa ne iasa un ostropel reusit cu un sos bine legat, gros si foarte gustos. Pentru preparare avem nevoie doar de: carne de pui (copane, aripi), 2 linguri de ulei, 3 linguri de bullion, 2 lingurite de faina, 1 capatana de usturoi, 3 cani de apa si cateva condimente: ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei dulce, ½ lingurita de cimbru macinat, 1 foaie de dafin, 1 lingurita de sare …iar pentru un piure delicios avem nevoie de: cartofi, lapte, unt, sare
ingrediente pentru ostropel de pui, retete cu carne de pui, retete cu bulion, retete cu faina si usturoi, cum se face ostropelul de pui, retete culinare,

Mancarea se prepara cel mai bine intr-un ceaun dar se poate face la fel de bine si in altceva. Pentru inceput pregatim ingredientele pentru ostropel, carnea o curatam si o spalam, apoi o portionam, usturoiul il curatam si il taiem jumatate rondele si cealalta jumatate bucatele mici, faina o amestecam intr-o ceasca cu putina apa pana devine o pasta fara cocoloase. 
ingrediente pentru ostropel de pui, retete cu carne de pui, retete cu bulion, retete cu faina si usturoi, cum se face ostropelul de pui, retete culinare,

Incingem putin ulei intr-un ceaun si prajim inabusit carnea, o intoarcem pe toate partile si chiar daca se lipeste nu este nici o problema, cand este gata o scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins cu gust de carne punem la inceput usturoiul taiat cubulete, iar dupa 2-3 minute punem si pasta de tomate.
carne prajita la ceaun, retete ostropel, reteta ostropel, cum facem un ostropel gustos, retete culinare, retete de mancare, preparare mancaruri cu carne de pui si sos,

carne de pui prajita la ceaun, friptura de pui la ceaun, retete culinare, retete de mancare, retete cu carne de pui, retete cu pui, preparate din pui,

 Bulion punem la inceput doar 2 linguri, amestecam bine compozitia iar cand incepe sa sfaraie punem si pasta de faina si amestecam repede. Adaugam treptat apa (sau supa de carne) amestecand continuu pana obtinem un sos legat, sau pana la consistenta dorita. Condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru si dafin, mai adaugam bulion daca mai este cazul si continuam fierberea la foc mic 10 minute. Dupa acest timp gustam si mai potrivim gustul sosului, punem bucatile de carne prajita si usturoiul taiat rondele, adaugam si un ingredient secret care da un gust desavarsit si este nelipsit de la orice retete de sosuri si anume 2-3 linguri de vin rosu sau alb de calitate, mai fierbem timp de 5 minute apoi oprim focul. 
ostropel, retete ostropel, reteta ostropel, cum facem un ostropel gustos, retete culinare, retete de mancare, preparare mancaruri cu carne de pui si sos, cum facem cel mai gustos ostropel,

     Cat timp mancarii i se mai asaza gusturile si aromele preparam piureul de cartofi care trebuie sa fie cald atunci cand se serveste mancarea. Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete mici, ii punem intr-o craticioara cu apa cat sa-i acopere sa fiarba, iar cand incep sa fiarba adaugam o lingurita de sare. Cand cartofii sunt fierti ii scurgem de zeama si ii pasam bine adaugand dupa gust unt, lapte si zeama in care au fiert cartofii. Amestecam bine pana obtinem un piure potrivit de gros, sau dupa gustul fiecaruia mai subtire sau mai gros. Vom obtine un piure gustos facut de noi in bucatarie, care este un preparat perfect alaturi de o mancare cu sos. 
piure, garnituri, retete culinare, cum facem cel mai bun piure decartofi, retete cu cartofi, preparate din cartofi, cartofi fierti is pasati cu unt si lapte, retete de mancare, retete pentru bebelusi,

     Mancarea se serveste calda, se asaza frumos pe o farfurie 2-3 linguri de piure de cartofi, o bucata de carne alaturi si deasupra se toarna sos. Daca cauti retete cu pui sau retete cu sos atunci fa un ostropel si ai gasit reteta perfecta, o mancare sanatoasa, o mancare romaneasca pe care numai la noi o gasesti! 
Pofta Buna! 
ostropel de pui, retete ostropel, reteta ostropel, sosuri, piure de cartofi, mancaruri cu carne, mancaruri cu cartofi, mancaruri cu sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, ostropel cu piure, pui, preparate din pui, retete si preparate culinare traditionale din bucataria romaneasca, mancaruri la ceaun, retete la ceaun, food, retete cu carne de pui,

ostropel, retete ostropel, reteta ostropel, piure de cartofi, ostropel cu carne de pui, mancaruri cu carne, mancaruri cu cartofi, mancaruri cu sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, ostropel cu piure, pui, preparate din pui, retete si preparate culinare traditionale din bucataria romaneasca, food, sosuri, retete la ceaun, mancaruri la ceaun,

ostropel, retete ostropel, reteta ostropel, piure de cartofi, ostropel de pui, mancaruri cu carne, mancaruri cu cartofi, mancaruri cu sos, retete culinare, retete de mancare, retete cu pui, sosuri, pui, preparate din pui, retete si preparate culinare traditionale din bucataria romaneasca, food, retete la ceaun, ostropel la ceaun,

ostropel, retete ostropel, reteta ostropel, piure de cartofi, ostropel de pui, mancaruri cu carne, mancaruri cu cartofi, mancaruri cu sos, retete culinare, sosuri, retete de mancare, retete cu pui, ostropel cu piure, pui, preparate din pui, retete si preparate culinare traditionale din bucataria romaneasca, food, ostropel la ceaun,

Clatite cu zer Retete clatite pufoase

Cum Facem Cele Mai Fragede Si Mai Pufoase Clatite La Tigaie Pas Cu Pas


dulciuri, deserturi, reteta clatite, clatite cu zer, clatite pufoase, retete, clatite umplute, clatite simple, clatite cu zer si branza de vaci, retete culinare, clatite cu apa minerala, clatite cu zer si dulceata, retete clatite pas cu pas, clatite de casa, clatite cu gem, clatita,

     Cum facem cele mai bune clatite? Pentru prepararea unor clatite mai deosebite si mai sanatoase avem nevoie de un ingredient miraculous, foarte sanatos si anume de zer obtinut din lapte mai gras de vaca. Daca te intereseaza cum se obtine un zer natural de casa citeste aici. Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 200-300g faina, 2-3 oua, 400ml zer proaspat, 50ml apa minerala, un praf de sare, 50ml ulei pentru prajit. Ingredientele sunt pentru aproximativ 20 de clatite. 
     Cum facem un aluat pentru clatite reusit? Cum facem niste clatite pufoase? Foarte simplu, spargem ouale intr-un castron mare, adaugam putina sare si le batem bine impreuna. Adaugam treptat faina, incepem sa turnam zerul si apa mineral si amestecam bine compozitia pana cand toate ingredientele s-au omogenizat si compozitia arata ca o smantana potrivit de groasa care curge. Punem compozitia in frigider pentru 15-30 de minute sa se mai aseze, astfel vor iesi niste clatite mai bune si mai pufoase. 
aluat clatite, aluat pentru clatite cu zer, cum se face aluatul de clatite, cum se face un aluat bun pentru clatite, retete culinare, aluaturi de casa reusite,

     Dupa acest timp luam o tigaie, o incingem bine, o ungem cu putin ulei pe toata suprafata (si pe margini) si cu ajutorul unui polonic mai mic turnam in tigaie compozitia de clatite si o lasam sa se coaca pe o parte, apoi o intoarcem si o coacem si pe cealalta parte. Grosimea clatitei se potriveste in functie de cantitatea compozitiei luata cu polonicul si pusa la prajit in tigaie, deci le facem dupa gustul fiecaruia mai grosute sau mai subtiri. 
clatite, dulciuri, deserturi, reteta clatite, clatite cu zer, clatite pufoase, retete, clatite umplute, clatite simple, retete culinare, clatite cu apa minerala, retete clatite pas cu pas, clatite de casa, clatita,

Coacem astfel toate clatitele si apoi le ungem dupa gust cu putina dulceata de trandafiri sau le umplem cu branza de vaci proaspata, apoi le rulam. 
     Clatite cu zer si dulceata de trandafiri, un desert minunat, simplu si usor de preparat, pufos, dulce si aromat, binevenit oricand ti-e pofta de ceva bun. Clatite cu zer si branza de vaci, unse dupa gust cu gem sau dulceata, un desert gustos si hranitor pe care chiar si cel mai mofturos copil nu-l poate refuza. Poate vrei sa vezi si alte retete: Clatite cu pui la cuptor, Tort de clatite, Clatite cu pui si ciuperci, Clatite pufoase
Pofta Buna! 
dulciuri, deserturi, clatite, reteta clatite, clatite cu zer, clatite pufoase, retete, clatite umplute, clatite simple, clatite cu zer si branza de vaci, retete culinare, clatite cu apa minerala, clatite cu zer si dulceata, retete clatite pas cu pas, clatite de casa, clatita, clatite cu gem,

clatite, dulciuri, deserturi, reteta clatite, clatite cu zer, clatita, retete, clatite umplute, clatite simple, clatite cu zer si branza de vaci, retete culinare, clatite cu apa minerala, clatite cu zer si dulceata, retete clatite pas cu pas, clatite de casa, clatite cu gem,

dulciuri, clatite, deserturi, reteta clatite, clatita, clatite pufoase, retete, clatite umplute, clatite simple, clatite cu zer si branza de vaci, retete culinare, clatite cu apa minerala, clatite cu zer si dulceata, retete clatite pas cu pas, clatite de casa, clatite cu gem,