Sos de ghimbir Retete dressing de iaurt cu ghimbir si usturoi

Reteta Sos De Ghimbir Cu Iaurt Si Usturoi - Retete Sosuri Si Dressinguri


sosuri, dressinguri, ghimbir, sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, dressing de ghimbir, dressing de iaurt, retete, retete culinare, dressing de iaurt cu ghimbir si usturoi, sos picant, sos iute, retete sosuri pentru fripturi si gratare, sos indian, leac impotriva gripei si racelii,
     Un sos deosebit de gustos, foarte aromat si placut picant avand o iuteala delicata dar intensa care te revigoreaza, o sa simti imediat cum organismul incepe sa lucreze dupa cateva linguri de sos. Sosul merge de minune alaturi de fripturi calde sau reci, gratare, peste, legume coapte, fierte sau preparate la aburi, este un preparat nelipsit din bucataria indiana care se prepara in multe feluri, de la pasta de ghimbir (ghimbir, usturoi si ulei) pana la sosul cu sos de soia sau cu iaurt gras
Eu o sa fac o reteta care imi place mie, este un dressing foarte simplu de preparat din iaurt, ghimbir, usturoi si putin ulei de masline, cimbru, sare si piper dupa gust, care se prepara in maxim 10 minute. Pe langa faptul ca este un preparat culinar foarte gustos si sanatos, mai este si un adevarat tratament si medicament natural antigripal si este bine sa fie mai des introdus in meniul zilnic mai ales toamna si primavara atunci cand ne supara de obicei raceala si gripa. Eu dintre sosuri si dressinguri, folosesc de obicei in anotimpul rece sos de ghimbir, iar in anotimpul cald sos tzatziki care este foarte racoros si la fel de bun si sanatos
     Cum facem un sos de ghimbir bun. Avem nevoie de 5 linguri pline de iaurt (400ml), ghimbir proaspat de marimea unei nuci, 1 lingura de ulei (ulei de masline), 3 catei de usturoi, 1 lingurita cimbru macinat, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de sare. Ingredientele sunt pentru 4 persoane iar piper se pune numai daca ne place, sosul fiind destul de iute si fara el. 
retete sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, cum se face sosul de ghimbir, ingrediente sos de ghimbir, cum facem dressing de ghimbir cu iaurt si usturoi, retete culinare din bucataria indiana,
Sunt doua modalitati de preparare, la blender sau manual. Daca esti in criza de timp, la blender se poate face o reteta rapida de sos, dar la final tot trebuie lasat sosul minim 15 minute la rece sa i se aseze gustul. Cum procedam, ghimbirul proaspat se curata de coaja si se spala, la fel si cateii de usturoi, apoi intr-un blender mixam toate ingredientele pana obtinem o pasta iar toate ingredientele sunt bine pasate si amestecate, se pastreaza la rece timp de 30 minute. 
Daca nu vrem la blender atunci putem foarte bine si fara el. Ghimbirul se rade pe razatoarea mica, iar usturoiul se zdrobeste si se freaca foarte bine cu sare si apoi cu ulei ca la pasta de usturoi. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, cimbru si piper, apoi se pastreaza la rece timp de 30 minute.  
preparare sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, preparare dressing de ghimbir cu iaurt si usturoi, retete de sosuri si dressinguri picante pentru fripturi si gratare, sos de iaurt, dressing de iaurt,

preparare sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, preparare dressing de ghimbir cu iaurt si usturoi, retete de sosuri si dressinguri picante pentru fripturi si gratare, sos de iaurt, dressing de iaurt,

     Vrei sa tii raceala si gripa departe? Introdu in alimentatie in anotimpul rece sos de ghimbir iar vara sos tatiki cu mult marar proaspat si usturoi si poti scapa de raceala.  
Sos de ghimbir, o reteta de sos picant, un dressing gustos care n-ar trebui sa lipseasca alaturi de retete si preparate din peste, gratare de carne si legume, fripturi la cuptor, mancaruri cu carne si legume, retete vegetariene. Poate vrei sa vezi si alte retete: sos tzakiki, ceai de ghimbir, iaurt de casa, leacuri babesti.  
Pofta Buna! 
sos de ghimbir, sosuri, dressinguri, ghimbir, sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, dressing de ghimbir, dressing de iaurt, retete, retete culinare, dressing de iaurt cu ghimbir si usturoi, sos picant, sos iute, retete sosuri pentru fripturi si gratare, sos indian, leac impotriva gripei si racelii,

sos de ghimbir, sosuri, dressinguri, ghimbir, sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, dressing de ghimbir cu iaurt si usturoi, dressing de iaurt, retete, retete culinare, dressing de iaurt cu ghimbir si usturoi, sos picant, sos iute, retete sosuri pentru fripturi si gratare, sos indian, leac impotriva gripei si racelii,

sos de ghimbir, sosuri, dressinguri, ghimbir, sos de ghimbir cu iaurt si usturoi, dressing de ghimbir, dressing de iaurt, retete, retete culinare, dressing de ghimbir cu iaurt si usturoi, sos picant, sos iute, retete sosuri pentru fripturi si gratare, sos indian, leac impotriva gripei si racelii,

sos de ghimbir, dressing de ghimbir, ginger sauce recipe, sosuri, dressinguri, sos de iaurt, dressing de iaurt, retete, retete culinare, sos indian, retete indiene, sos si dressing iute pentru fripturi si gratare,

Fasole cu ciolan Retete mancare de fasole cu ciolan afumat



Fasole Scazuta Cu Ciolan Afumat - Supa De Fasole Cu Afumatura


fasole, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, mancaruri de fasole, fasolica, retete traditionale romanesti,

     Una dintre multele retete din bucataria traditionala romaneasca este reteta de mancare de fasole, o reteta de mancare simpla si foarte usor de preparat, un preparat hranitor, sanatos si tare gustos. Cum facem o mancare de fasole gustoasa, eu niciodata nu gatesc mancarea de fasole separat, nu fac doar un singur fel de mancare, supa sau scazuta, le gatesc impreuna deoarece mancarea iese mult mai gustoasa gatita asa. Din fasole boabe uscata poti prepara multe retete de mancare, de la o fasole simpla de post fara carne, pana la mancaruri cu carne, carnati si afumaturi, supe, borsuri  si ciorbe, iahnie de fasole, fasole facaluita sau batuta, etc. Eu astazi o sa prepar o mancare de fasole gustoasa formata din doua feluri, pentru felul intai o supa de fasole cu ciolan afumat, iar pentru felul doi o mancare de fasole scazuta cu ciolan afumat. Mancarea am s-o prepar cu multe legume proaspete care o sa-i dea un plus de gust si aroma mancarii pe langa mireasma imbietoare de afumatura de porc.  
retete mancare de fasole cu ciolan, retete mancaruri de fasole, retete cu porc, retete cu fasole, retete culinare, ciolan de porc afumat, fasole uscata boabe, legume, zarzavat, retete cu legume, mancaruri cu fasole si ciolan de porc afumat, retete de mancare, ingrediente fasole gatita,

     Cum o zi inainte sa prepar reteta de fasole, am oparit timp de 5 minute 1kg de fasole uscata (boabe), apoi am clatit-o bine cu apa rece si am lasat-o in apa proaspata pana a doua zi, timp in care boabele de fasole s-au umflat frumos. A doua zi am clatit din nou fasolea si am oparit-o din nou cateva minute, apoi am clatit-o si am scurs-o de apa. Intr-o cratita incapatoare am pus sa fiarba un ciolan de porc afumat in apa cat sa-l acopere, cand a inceput sa fiarba am adunat spuma formata, am adaugat fasolea boabe si am completat cu apa. Am mai adaugat in oala care fierbe: 2 cepe taiate marunt, 3 morcovi potriviti, 2 ardei (rosu si verde) si ¼ telina radacina taiate bucatele. Dupa aproximativ 60 de minute, cand carnea de pe ciolan se desprindea singura de pe os, am scos bucata de carne afumata, am mai completat cu apa calda si am continuat fierberea pana cand fasolea a fost fiarta. Cand s-a racit am ales carnea de pe oase si am taiat-o in bucati. Fasolea a fiert in 2 ore intr-o oala acoperita cu capac, in 4 litri de apa.  
preparare mancare de fasole uscata cu ciolan de porc afumat, cum se face mancarea de fasole supa si scazuta, retete de mancare, retete culinare,

     Cat timp fasolea a fost pe foc, am facut o prajala de ceapa cu pasta de tomate, care da un gust foarte bun mancarurilor de fasole. De fapt a fost ceapa calita si inabusita si sa nu va zgarciti la ceapa ca aici este tot gustul. Am curatat 6 cepe mari, le-am spalat si le-am taiat marunt. Am incins 4 linguri de ulei si am calit ceapa inabusit pana cand a devenit sticloasa. In ceapa am mai adaugat o lingurita de sare si una de zahar. Cand ceapa a fost gata am pus 2 linguri de bulion si am amestecat bine compozitia, apoi am adaugat o lingurita de boia de ardei dulce si ½ ceasca de apa ca sa lege toate ingredientele intr-un sos gustos cu aspect de tocanita de ceapa.  
ceapa calita in ulei cu adaos de bulion pentru mancare, cum facem prajeala de ceapa, ceapa calita cu bulion, retete culinare, retete de mancare,

     Cand fasolea a fiert am scos din boabe aproximativ 60-70% pentru mancarea scazuta. Am pus boabele in alt vas in care am adaugat 2-3 polonice de zeama de fasole, jumatate din prajeala de ceapa si jumatate din carnea de pe ciolan. Am amestecat bine mancarea si am mai adaugat: 1-2 foi de dafin, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de cimbru macinat, am mai adaugat bulion si apa pana la consistenta si culoarea dorita. Am mai fiert mancarea timp de 10 minute, am potrivit gustul de sare si am oprit focul. La fel am procedat si la supa, in oala in care a fiert fasolea am adaugat restul de prajeala de ceapa, restul de carne dar si bucata de os afumat cu maduva, ½ lingurita de cimbru macinat, 1 lingurita de sare dupa gust si bullion pana la culoarea dorita. Am mai fiert supa inca 15 minute dupa care am potrivit gustul de sare si am oprit focul.  
preparare mancare de fasole uscata cu ciolan de porc afumat, cum se face mancarea de fasole supa si scazuta, retete de mancare, retete culinare, preparare supa de fasole, retete supa de fasole cu ciolan afumat preparare,

     Mancarea se serveste calda cu muraturi si un ardei iute alaturi fiind deosebit de gustoasa. Se mai poate orna cu verdeata proaspata tocata marunt.
Pofta Buna! 
fasole, supe, supa, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, borsuri, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, fasolica, zeama de fasole,

fasole, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, fasolica, mancaruri de fasole,

muraturi de casa, gogonele, gogonele acrite, gogonele murate, fasole cu muraturi, retete culinare, garnituri,

fasole, supe, supa, fasole cu ciolan afumat, fasole gatita, supa de fasole, retete, fasole scazuta, fasole cu afumatura, fasole cu carne, retete culinare, retete de mancare, mancaruri cu carne, mancare de fasole scazuta cu ciolan de porc afumat, fasolica, mancaruri de fasole,

Salata de peste afumat Retete salata de macrou afumat

Salata Simpla De Peste Afumat Cu Ceapa Si Maioneza - Retete De Salate Cu Peste


peste, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de macrou afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,

     O reteta foarte simpla si usor de preparat, deosebit de gustoasa cu un gust inconfundabil, cu o aroma si un miros specific pestelui afumat, este reteta de salata de peste afumat. Pentru preparare avem nevoie doar de 3 ingrediente: peste afumat, ceapa rosie sau galbena si maioneza. Eu o sa fac o salata de macrou afumat, salata se prepara foarte simplu in maxim 20 de minute.  

Ingrediente:
  • 1 peste macrou afumat (250g)
  • 1 ceapa mare rosie sau galbena (sau verde)
  • 5 linguri cu varf de maioneza



Mod de preparare:

     In primul rand facem o maioneza simpla dintr-un ou crud, 200 ml ulei, 1 lingurita mustar, ½ lingurita sare si ½ lamaie (zeama de lamaie sau sare de lamaie dupa gust). Eu prepar maioneza cu un mixer vertical Zepter, daca vrei sa vezi cum fac eu o maioneza de casa buna in doar 2 minute intra aici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se amesteca intr-un castron cu 5 linguri de maioneza. Pestele macrou afumat se curata foarte usor, in primul rand il curatam de piele, apoi il desfacem pe jumatate si ii inlaturam sira spinarii si putinele oase care le are la burta. Dupa ce l-am curatat il taiem bucatele si-l mai alegem de oase daca mai sunt. 


Pestele nu se taie prea marunt, se lasa bucatele mai marisoare, mai mari decat bucatile de ceapa. Se adauga pestele dezosat si taiat bucati in castron peste maioneza cu ceapa si se amesteca usor fara sa se farame. Se mai adauga maioneza si se mai potriveste gustul daca mai este nevoie. Gustul final o sa-l capete dupa cateva ore, iar a doua zi salata cu peste afumat o sa fie delicioasa. Deoarece folosim un peste sarat nu se adauga sare, nici maioneza nu se pune multa, doar atat cat este nevoie ca sa lege toate ingredientele. Gustul salatei il dau ingredientele bine dozate, dar fiecare poate prepara salata dupa gustul propriu. 
     Salata de peste se asaza in castronase, se lasa simpla fiind deosebit de aspectoasa sau se orneaza cu felii de lamaie, masline, felii de ardei sau ceapa, diverse muraturi dupa gust. Salata de macrou afumat cu ceapa si maioneza, un aperitiv cu peste gustos, o reteta de peste sau un preparat din peste pe care dupa ce l-ai gustat prima data cu siguranta o sa mai vrei. 
Pofta Buna! 
salata de peste afumat, peste, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de macrou afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,

salata cu peste, peste, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de peste afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,

peste, salata de peste afumat, salate, retete de peste, peste afumat, preparate din peste, retete culianre, aperitive, retete de mancare, macrou afumat, salata de macrou afumat, salata de peste macrou afumat cu ceapa si maioneza, salata, food, recipes, cooking, retete cu poze,


Cosulete de cartofi cu kaizer si cascaval Retete mini pizza si mini omlete

Reteta Cosulete De Cartofi Umplute Retete Culinare Mini Pizza Si Mini Omleta De Casa


Cosulete de cartofi cu kaizer si cascaval reteta,

O reteta mai deosebita de gustari reci sau calde este reteta de cosulete din cartofi rasi umplute cu oua, legume, diverse afumaturi si branzeturi, iar datorita ingredientelor le putem numi si mini pizza sau mini omlete. Pentru un mic dejun mai special vom pregati delicioasele cosulete umplute. Pentru acestea avem nevoie de 4 cartofi mari, 1 ardei kapia rosu si 1 ardei verde, 2 felii de kaizer si bacon, 2-3 felii de cascaval, 4 oua, 2 linguri ulei, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat si o tava pentru briose pentru coacerea lor in cuptor. Ingredientele sunt aproximativ pentru 12 cosulete. 
Cosulete de cartofi ingrediente reteta,

Cum procedam, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii radem pe razatoarea mare, dupa care ii amestecam cu putina sare si ulei. Ungem tava de briose cu putin ulei si asezam in fiecare spatiu cartofii rasi, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, apasand usor cu degetele in interior si pe margini. Introducem tava in cuptor la 250 de grade celsius pana cand cartofii se vor rumeni frumos si vor deveni aurii. Batem ouale spuma intr-un castron cu un praf de sare si piper ca pentru omleta, spalam si curatam ardeii de cotoare dupa care ii taiem in bucatele mici. Procedam la fel si cu kaizerul, iar cascavalul il radem pe razatoarea mica. 
Ingrediente cosulete de cartofi mini pizza si mini omlete reteta,

Scoatem tava din cuptor si asezam in fiecare forma bucatele asortate de ardei rosu, verde si kaizer. 
Cosulete de cartofi cu kaizer si cascaval preparare reteta,

Turnam deasupra ouale batute, iar la sfarsit presaram in fiecare cascaval ras. Coacem tava in cuptor timp de 15-20 minute la 250 grade celsius pana cand cosuletele sunt frumos crescute si rumenite iar cascavalul este topit. Scoatem tava din cuptor, o lasam foarte putin sa se raceasca si apoi scoatem din tava si asezam frumos pe un platou fiecare cosulet umplut. 
Cosulete de cartofi mini pzza si mini omleta preparare reteta,

Cosulete de cartofi rasi umplute cu ardei, oua, kaizer si cascaval, o gustare deosebit de gustoasa si aspectoasa, se pot servi calde dar sunt foarte bune si dupa ce s-au racit la un mic dejun stropite cu ketchup picant. Cosulete umplute, un aperitiv deosebit, o gustare si un mic dejun delicios, gustos  si consistent pentru un weekend in familie. Pofta buna! 
Mini pizza mini omlete cosulete de cartofi umplute reteta,

Cosulete cu kaizer si cascaval mini pizza omleta reteta,

Cosulete de cartofi umplute cu kaizer si cascaval reteta,

Ciorba cu afumatura Retete ciorba cu costita afumata



 Retete Ciorba Taraneasca Cu Afumatura De Porc - Reteta Ciorba De Oase Afumate


retete ciorba, retete ciorbe, reteta ciorba, bors, borsuri, ciorba, ciorbe, retete culinare, retete de mancare, retete, ciorba cu afumatura de porc, ciorba cu costita afumata, ciorba taraneasca cu oase afumate, mancaruri cu carne, mancare traditionala romaneasca, gastronomie, bors de afumatura, zeama,

     O reteta de ciorba taraneasca mai deosebita este ciorba cu afumatura de porc sau bors de afumatura, in care pentru preparare se foloseste carne si oase de porc afumate (afumatura, oase garf afumate, costita afumata,). Ciorba se face ca orice ciorba de cartofi cu bors si carne si merge servita foarte bine dreasa cu smantana. Pentru a face o ciorba buna trebuie sa avem niste costite de porc afumate (semipreparate) sau costite de porc proaspete, in jur de 500g -1 kg (dupa gust), 4 cartofi rosii, 2 cepe mari, 2 morcovi, 1 ardei, 1 bucata de telina radacina, 1 rosie, 2 lingurite orez, 2 litri de bors proaspat de casa, 2 oua, ½ lingurita sare.
     Spalam si taiem costitele de porc afumate in bucati si le punem sa fiarba intr-o oala cu putina apa. In timpul acesta curatam zarzavatul si il taiem in bucati ca la orice ciorba si apoi le punem in oala peste costite. Dupa ce au fiert legumele impreuna cu costitele, se scot costitele pe un tocator si se dezoseaza, taind carnea in bucati potrivit de mari, iar daca dorim putem sa lasam si oasele pentru cine prefera sa le roada fiind foarte gustoase. Dupa ce am taiat carnea o adaugam din nou in ciorba si turnam deasupra borsul fiert separat. Mie imi place ciorba cu carne sa fie alba, dar cine prefera ciorba rosie poate pune si o lingura de bulion. Cand a inceput sa fiarba punem orezul si lasam totul sa dea cateva clocote impreuna, timp in care intr-un castron batem bine ouale impreuna cu putina sare. Daca dorim putem sa adaugam putina smantana sau iaurt si sa le batem impreuna cu ouale. Amestecam treptat ouale cu putina ciorba ca sa nu se taie si apoi le turnam in oala si mai lasam sa dea 2 clocote, dupa care gustam si potrivim gustul de sare si oprim ciorba, o lasam putin sa se raceasca apoi o putem manca impreuna cu un ardei iute si un paharel de tuica buna de casa.
     Ciorba de costite afumate, un bors taranesc cu oase de porc, o reteta de ciorba foarte buna si simplu de preparat, gustoasa si aromata de care nu te mai saturi mancand, atat este de minunata.

Pofta Buna! 
ciorba cu afumatura, retete ciorba, retete ciorbe, reteta ciorba, bors, borsuri, ciorba, ciorbe, retete culinare, retete de mancare, retete, ciorba cu afumatura de porc, ciorba cu costita, ciorba taraneasca cu oase afumate, mancaruri cu carne, mancare traditionala romaneasca, gastronomie, bucate alese, zeama, acreala, bors de afumatura,

ciorba cu afumatura, retete ciorba, retete ciorbe, reteta ciorba, bors, borsuri, ciorba, ciorbe, retete culinare, retete de mancare, retete, ciorba cu afumatura de porc, ciorba cu costita afumata, ciorba taraneasca cu oase afumate, mancaruri cu carne, mancare traditionala romaneasca, gastronomie, bors de afumatura, retete simple, retete cu porc, zeama,

ciorbe, supe, borsuri, retete, retete culinare, food, recipes, soup, retete de mancare, ciorba cu oase afumate, retete cu porc, retete cu afumatura, retete cu oase de porc afumate, ciorba taraneasca, mancare traditionala din bucataria romaneasca,