Salata de telina morcov si sfecla rosie Retete vegetariene


Gateste Inteligent Si Mananca Sanatos – Reteta Vegetariana – Salata De Cruditati


retete, salate, salata de cruditati, retete vegetariene, garnituri, salata, retete de post, retete culinare, retete de mancare, salata de telina morcov si sfecla rosie, diete, cure, regim, gateste sanatos, gateste inteligent, slabeste sanatos, salata dietetica, salata de cruditati dietetica, salata de legume, remedii naturiste, alimente minune, food,
     Slabeste sanatos cu salata de cruditati. Cum facem o salata de cruditati dietetica gustoasa. Ce este mai bun si mai sanatos decat o mancare naturala nepreparata termic, o mancare vie din legume proaspete de tara cu un adaos de zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin presat la rece. Te simti slabit si fara energie atunci prepara o salata de telina cu morcovi si sfecla rosie, salata o poti consuma simpla sau ca o garnitura perefecta si sanatoasa alaturi de o mancare delicioasa pe baza de orez si peste preparat la gratar sau la cuptor. Daca cauti retete de post, retete de salate sau retete vegetariene nu rata aceasta salata reusita cu un gust minunat.
     Pentru preparare avem nevoie de ½ telina radacina mare, 2 morcovi tineri, 1 sfecla rosie de marime medie, 1-2 linguri ulei de masline, 1 lamaie mare, ¼ ciusca iute. Se mai poate adauga dupa gust sare fina si piper macinat dar dupa gustul meu consider ca nu mai este nevoie si de aceste ingrediente. Salata se serveste imediat, cantitatea este suficienta pentru 2-4 persoane si se prepara foarte simplu si usor in maxim 15 minute, se poate orna cu frunzulite de menta proaspete sau alte plante aromate care ne plac, este o salata placut picanta plina de vitamine si minerale. 
legume proaspete rase pentru salata sanatoasa vegetariana, retete salate, retete, retete culinare, retete cu telina morcovi si sfecla rosie,

     Cum se prepara salata de telina, morcovi si sfecla rosie. Toate legumele se curata si se spala, apoi se dau printr-o razatoare fina si se amesteca intr-un castron de sticla sau portelan, se adauga zeama de la o lamaie si ulei de masline extravirgin, se amesteca bine si se serveste imediat simpla sau alaturi de un gratar de carne sau peste.
Pofta Buna! 
salata de telina morcov si sfecla rosie, salata de cruditati dietetica, retete vegetariene, garnituri, salate, salata, retete de post, retete, retete culinare, retete de mancare, diete, cure, regim, gateste sanatos, gateste inteligent, slabeste sanatos, salata dietetica, salata de cruditati dietetica, salata de legume, remedii naturiste, alimente minune,

retete vegetariene, garnituri, salate, salata, retete de post, retete, retete culinare, retete de mancare, salata de telina morcov si sfecla rosie, diete, cure, regim, gateste sanatos, gateste inteligent, slabeste sanatos, salata dietetica, salata de cruditati dietetica, salata de legume, remedii naturiste, alimente minune, salata de cruditati, garniturra la friptura si gratar,

salata de cruditati, retete vegetariene, garnituri, salate, salata, retete de post, retete, retete culinare, retete de mancare, salata de telina morcov si sfecla rosie, diete, cure, regim, gateste sanatos, gateste inteligent, slabeste sanatos, salata dietetica, salata de cruditati dietetica, salata de legume, remedii naturiste, alimente minune,

salata de cruditati, reteta vegetariana, garnituri pentru gratare si fripturi, salate, salata, retete de post, retete, retete culinare, retete de mancare, salata de telina morcov si sfecla rosie, diete, cure, regim, gateste sanatos, gateste inteligent, slabeste sanatos, salata dietetica, salata de cruditati dietetica, salata de legume, remedii naturiste, alimente minune,

salate, retete, salata de cruditati, retete vegetariene, garnituri, salata, retete de post, retete culinare, retete de mancare, salata de telina morcov si sfecla rosie, diete, cure, regim, gateste sanatos, gateste inteligent, slabeste sanatos, salata dietetica, salata de cruditati dietetica, salata de legume, remedii naturiste, alimente minune,

Sarmale de post Retete sarmalute in frunze de stevie si hrean

Retete Culinare Sarmale De Post In Frunze De Hrean Si Stevie Cu Soia Si Ciuperci Fierte In Bors


Sarmale in frunze de stevie si hrean reteta,
Sarmalute de post invelite in frunze de stevie si hrean, o delicatesa culinara preparata in special in perioadele de post (Postul Pastelui si Postul Craciunului) cu orez, soia si legume bine dozate invelite in foi de hrean si stevie proaspete care vor da o aroma speciala preparatului, o reteta de sarmale de post cu un gust mult mai bun si mai deosebit decat reteta de sarmale in foi de vita de post.
Dar reteta de sarmale in foi de stevie si hrean se mai poate prepara si o cu umplutura de carne tocata daca nu vrem sa fie o mancare de post. Ca sa prepari niste sarmale de casa gustoase trebuie sa cunosti cateva secrete inainte de a te apuca, secrete pe care orice mancare le are si sunt stiute doar de bucatar.
Pentru preparare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
-2 legaturi frunze de stevie
-2 legaturi frunze de hrean
-1 ardei kapia
-1 morcov mic
-1 bucata de telina (cat morcov)
-4 ciuperci normale
-3 cepe potrivit de mari
-3 linguri bulion
-150g orez
-100g soia granule
-1 legatura marar verde
-3 cani bors acru de casa
-3 linguri ulei
-1 lingurita sare
-½ lingurita piper macinat
-½ lingurita cimbru macinat
-½ boia de ardei iute
Ingredientele sunt pentru aproximativ 60 de sarmale, depinde de cat de mari le facem.
Sarmale de post ingrediente reteta,

Reteta este foarte simpla, sarmalele se modeleaza mai mari sau mai mici in functie de marimea frunzelor, condimentele se pun dupa gust, cateva lucruri simple care este bine sa le stim:
-frunzele de marar se pun in compozitie iar cozile (tulpina) se asaza pe fundul cratitei sub sarmale,
-ciupercile se pun cu tot cu picioruse,
-frunzele de stevie si de hrean ramase nu se arunca, se asaza pe fundul cratitei si deasupra peste sarmale,
-orezul se fierbe inainte cateva minute pana se umfla putin in apa cu putina sare, daca nu-l fierbem inainte sarmalele pleznesc,
-soia se fierbe sau se tine in apa timp de 30 minute sa se hidrateze,  
-frunzele de stevie si hrean sunt foarte fragede si nu se oparesc, o sa-si pastreze culoarea si elasticitatea daca le bagam timp de o secunda in apa fiarta si apoi in apa rece,
-pentru un gust mai bun folosim bors in loc de apa.
Cum procedam, in primul rand fierbem timp de 15 minute soia granule in apa cu sare, in apa mai punem piper, boia, dafin, cimbru, un catel de usturoi, putin vin, etc. Cand soia este fiarta o surgem bine de zeama si o punem intr-o farfurioara. Orezul il fierbem cateva minute in apa cu putina sare, apoi il scurgem de zeama. 
Cum facem o compozitie de sarmale de post reusita. Curatam toate legumele, le spalam bine apoi telina, morcovul si ardeiul le dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem bucatele, iar ceapa o taiem marunt. Frunzulitele mararului le alegem de pe tulpina, le spalam bine si le tocam marunt.
Sarmalute de post ingrediente reteta,

Intr-o cratita incingem putin ulei si calim la inceput ceapa, apoi adaugam restul legumelor iar dupa doua minute punem si ciupercile. Amestecam compozitia, picuram si putina apa iar cand legumele sunt patrunse adaugam soia fiarta,
Umplutura sarmale de post preparare reteta,

apoi orezul fiert si pasta de tomate, condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, cimbru si marar, amestecam bine si lasam compozitia de sarmale sa se raceasca.
Compozitie sarmale de post preparare reteta,

Umplutura sarmale de post reteta,

Acum pregatim frunzele de hrean si stevie pentru sarmale. Cum procedam, intr-o craticioara punem apa la fiert iar in alta punem apa rece, spalam frunzele sub jet de apa rece iar cand apa fierbe luam cate 2-3 frunze de codita si le bagam in apa clocotita, le scoatem si le trecem imediat prin apa rece, apoi le scurgem si le punem pe o farfurie. Dupa ce am terminat de oparit toate frunzele incepem sa modelam sarmalele. Sarmalele se infasoara ca orice sarmale clasice, se intinde frunza de stevie si i se taie codita, se pune 1-2 lingurite de umplutura si apoi se infasoara. Daca frunza de stevie are nervura prea groasa se taie cu varful cutitului dar nu de tot ca sa ramana frunza intreaga.
Dupa ce am infasurat toate sarmalele, luam o cratita si asezam pe fundul ei un strat de frunze curatate de nervuri. Apoi punem coditele de marar spalate si taiate in doua daca sunt prea lungi, apoi asezam sarmalele una langa alta in straturi. Deasupra acoperin cu frunze pe toata suprafata, punem bors cat sa le acopere si le fierbem la foc mic acoperite cu un capac timp de zece minute.
Sarmale in frunze de stevie si hrean preparare reteta,

Le servim calde dar fiind un preparat de post sunt chiar mai bune reci, daca nu tinem post le putem servi cu iaurt sau smantana si un ardei iute. Daca cauti retete de post sau mancaruri de post mai deosebite nu rata aceasta mancare de post delicioasa. Pofta Buna!
Sarmale de post reteta,

Sarmalute in foi de stevie si hrean reteta,

Supa crema de legume Retete de post



Retete Supa Crema De Legume Cu Crutoane Reteta De Post


retete, supa crema, supa crema de legume, supa crema de legume cu crutoane reteta, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, mancare de post, retete de mancare, retete cu legume, preparate din legume, mananca sanatos, crema de legume, piure de legume, supe creme, supa crema de broccoli cartofi ceapa morcovi telina,
     Astazi am avut chef sa bucataresc si daca tot am stat mai mult prin bucatarie am zis sa fac si ceva gustos si sanatos, o mancare mai deosebita nu prin complexitate, ci prin aroma, gust si savoare, un preparat pe care il mananci oricand cu placere si nu-l poti refuza niciodata daca te iubesti in primul rand pe tine si vrei sa mananci sanatos.  
Supa crema de legume este o mancare usoara, o mancare vie, foarte aromata, gustoasa si sanatoasa care merge foarte bine consumata in special primavara, o mancare preparata din multe legume proaspete de tara romanesti frumos colorate, o multime de gusturi, arome si culori intr-o farfurie vesela plina de viata si sanatate. 
Reteta o poti face mai dietetica daca tii o cura de slabire sau un regim alimentar prin inlocuirea cantitatii de ulei, sare si piper, cu putin ulei de masline, sare de mare si putin ardei iute, o poti consuma simpla cu crutoane fiind o reteta de post deosebita, sau o poti servi si cu smantana daca iti place si nu vrei sa fie o mancare de post, sau o mai poti prepara si cu putina supa de carne care o sa-i dea un gust aparte.
     Gateste sanatos si gustos retete romanesti, cum facem o supa de legume si crutoane gustoasa. Cea mai buna mancare este mancarea gatita de tine in bucataria ta. Alegem legume proaspete si sanatoase, pentru 4 portii de crema de legume avem nevoie de 2 cartofi, 2 morcovi, 2 pastarnac, ½ telina radacina, 1 ceapa, 1 ardei gras verde, 1 ardei kapia rosu, 1 catel de usturoi, 1 lingura ulei, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ legatura patrunjel proaspat, 2 litri de apa. Mai poti adauga dupa gust broccoli, conopida, praz, dovlecel, mazare, rosie, patrunjel radacina si alte plante aromate (busuioc, oregano, menta). Reteta se prepara foarte simplu si usor in 30 de minute si este de dificultate minima. 
legume, legume de tara, retete cu legume, preparate din legume, broccoli, morcovi, ceapa, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, ardei iute, retete, retete culinare, alimente naturale, gateste sanatos, gateste inteligent, gateste gustos, diete, cure, regim,

Toate legumele se curata si se spala, apoi se taie bucati si se pun intr-o oala cu capac, se adauga apa cat sa le acopere si se fierb timp de 20 minute, pana cand toate legumele sunt bine fierte. Cand sunt gata se varsa zeama de legume in alt vas iar legumele fierte se paseaza cu un blender (mixer vertical) sau pur si simplu cu o furculita. Se adauga putin ulei si zeama de legume pana la consistenta dorita (consistenta cremoasa), se condimenteaza cu piper dupa gust si se amesteca bine, se potriveste gustul de sare si se pune pe foc unde se fierbe 2 minute la foc mic. 
legume, legume proaspete, legume de tara, retete cu legume, preparate din legume, broccoli, morcovi, ceapa, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, ardei iute, retete, retete culinare, alimente naturale, gateste sanatos, gateste inteligent, gateste gustos, diete, cure, regim,

legume fierte si mixate, retete pentru copii, retete, supa crema, supa crema de legume, supa crema de legume cu crutoane, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, mancare de post, retete de mancare, retete cu legume, preparate din legume, mananca sanatos, crema de legume, piure de legume, supe creme, supa crema de broccoli cartofi ceapa morcovi telina,

     Zeama de legume ramasa n-o arunca, fierbe cateva paste sau taitei de casa (sau galuste) si pune-le in zeama, adauga verdeata si ai facut o minunata supa de legume. Sau poti fierbe pastele in zeama de legume, le scoti cu o paleta si le asezonezi cu putin ulei de masline, parmezan si piper si a iesit o mancare chinezeasca cu paste de te lingi pe degete, binenteles de post. 
Poate vrei sa vezi si alte retete: supa crema de broccoli, supa crema de dovleac, supa crema de telina, supa crema de fasole.
     Serveste supa crema calda cu crutoane si verdeata proaspata tocata deasupra, rasfata-te in arome si culori!
Pofta Buna! 
retete, supa crema, supa crema de legume, supa crema de legume cu crutoane, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, mancare de post, retete de mancare, retete cu legume, preparate din legume, mananca sanatos, crema de legume reteta, piure de legume, supe creme,

retete, supa crema, supa crema de legume reteta, supa crema de legume cu crutoane, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, mancare de post, retete de mancare, retete cu legume, preparate din legume, mananca sanatos, crema de legume, piure de legume, supe creme,

retete, supa crema, supa crema de legume, supa crema de legume cu crutoane, retete culinare, retete de post, mancaruri de post, mancare de post, retete de mancare, retete cu legume, preparate din legume, mananca sanatos, crema de legume, piure de legume, supe creme, supa crema de broccoli cartofi ceapa morcovi telina,

Placinta rapida cu spanac


Retete Placinta De Casa Greceasca Cu Spanac Si Branza Rapida


placinta cu spanac si branza, retete culinare, retete, retete placinta, placinte, reteta placinta, placinta rapida, placinta cu branza, retete de mancare, retete patiserie, placinta greceasca, placinta dobrogeana, spanakopita, placinta, placinta de casa,
     O placinta rapida si sanatoasa, preparata cu ingrediente de tara naturale, fara prajeli ingredientele fiind adaugate in stare naturala, este placinta cu spanac si branza, oua si iaurt cu foi de placinta de cumparat. Placinta este gata in maxim 40 de minute, ingredientele sunt pentru o tava mare de cuptor electric turcesc, o placinta gustoasa potrivita pentru 4 persoane. Pentru preparare avem nevoie de 1 pachet foi de placinta, 500g spanac proaspat, 200g branza telemea, 3 oua, 300ml iaurt, 3 linguri de ulei, sare si piper dupa gust. 
Cum facem o placinta de casa reusita simplu si usor. Curatam spanacul, alegem doar frunzele si apoi il spalam bine in apa rece, dupa care il oparim 1 minut in apa fiarta. Dupa aceea il strecuram si il trecem sub jet de apa rece si il punem intr-o sita sa se scurga, dupa care il tocam. Branza se rade pe razatoarea mare si ouale se bat bine. Desfacem pachetul cu foi de placinta si asezam 3 foi de placinta unse cu putin ulei una peste cealalta, dupa care punem deasupra branza rasa si spanac si 2 linguri de ou batut. Rulam de la ambele margini foile pana cand obtinem un sul de placinta. Procedam la fel cu celelate foi de placinta, iar in final vom obtine 4 suluri de placinta. 
Luam o tava de cuptor si o ungem cu putin ulei apoi asezam sulurile unul langa celalalt. Amestecam ouale batute care ne-au mai ramas cu iaurt si apoi il turnam in tava peste sulurile de placinta. Stropim cu putin ulei deasupra si introducem tava in cuptorul incins la 250 de grade pentru 20 de minute, pana cand placinta este frumos rumenita. Cand placinta este gata, o scoatem din cuptor, o lasam 5 minute sa se raceasca si apoi o taiem bucati. Asezam bucatile de placinta de spanac si branza intr-un platou si o servim calda dar si rece este foarte buna. 
     Placinta cu spanac si branza, o placinta greceasca foarte buna si gustoasa, hranitoare si plina de vitamine cu o aroma imbietoare si un gust deosebit care merge foarte bine cu un pahar de iaurt bun facut in casa.
Pofta Buna! 
placinta, placinta cu spanac si branza, retete culinare, retete, retete placinta, placinta cu spanac, placinte, reteta placinta, placinta rapida, placinta cu branza, retete de mancare, retete patiserie, placinta greceasca, placinta dobrogeana, spanakopita,

placinta cu spanac si branza, retete culinare, retete, retete placinta, placinte, reteta placinta, placinta rapida, placinta cu branza, retete de mancare, retete patiserie, placinta greceasca, placinta dobrogeana, spanakopita,

placinta cu spanac si branza, retete culinare, retete, retete placinta, placinte, reteta placinta, placinta rapida, placinta cu branza, retete de mancare, retete patiserie, placinta greceasca, placinta dobrogeana, placinta, spanakopita,

placinta cu spanac, retete culinare, retete, retete placinta, placinte, reteta placinta, placinta rapida, placinta cu branza, retete de mancare, retete patiserie, placinta greceasca, placinta dobrogeana, spanakopita, retete grecesti,