Broccoli cu usturoi si ardei iute la tigaie



Retete De Post - Broccoli Sote Cu Usturoi Ghimbir Si Ciusca La Tigaie Wok


broccoli, broccoli reteta, broccoli cu usturoi ghimbir si ardei iute in sos de lamaie la tigaie, broccoli la tigaie, broccoli sote, retete vegetariene, retete, retete culinare, retete dietetice, broccoli gatit, broccoli de post, retete de post, garnituri, retete de mancare, retete sanatoase, preparate culinare, retete cu broccoli, preparate din broccoli, sanatate, dieta, cura, regim,
     O varianta foarte simpla, rapida si sanatoasa de a gati broccoli, un preparat sanatos care poate fi servit ca atare sau si sub forma de garnitura la diverse mancaruri cu carne, orez, peste sau gratar, este reteta de broccoli tras la tigaie wok cu ulei de masline, usturoi, ardei iute, ghimbir si sos de lamaie. 
Preparatul este un sote de broccoli la care putem folosi unt in loc de ulei daca nu vrem sa fie o reteta de post sau o reteta vegetariana. Totul se prepara rapid in doar 15 minute, iar broccoli daca este preparat corect nu este doar sanatos si gustos dar isi pastreaza si proprietatile deosebite pe care le are si cred ca dorim acest lucru. Cateva lucruri simple si utile pe care trebuie sa le stim despre broccoli:
-bogat in antioxidanti, vitamine si minerale;
-previne cancerul; reduce riscul de atac de cord; intareste imunitatea; stabilizeaza tensiunea; antistres; etc.
-se prepara la aburi, gratar, sote sau fiert (oparit);
-nu se fierbe excesiv, o fierbere mai indelungata de10 minute ii distruge toate proprietatile si in plus de asta se si farama;
-daca nu-ti place gustul de broccoli adauga condimente si o sa ai o surpriza placuta;
-prepara broccoli dupa gustul tau, combina ingredientele si condimenteaza cu: lamaie, usturoi, ardei iute, ghimbir, unt, ulei de masline, sos de soia, sare si piper macinat, etc. 
     Cum preparam broccoli corect. Cel mai bine este sa preparam broccoli la aburi (baie de aburi) sau fiert timp de 2-3 minute in apa cu putina sare, daca nu avem un vas special pentru preparat la aburi atunci folosim o oala cu apa care fierbe, peste ea punem o sita, asezam buchetele de broccoli si acoperim cu un capac. Eu insa am incercat alt mod de preparare, o varianta care am vrut sa fie cat mai naturala. Am desfacut broccoli in buchetele, le-am spalat si le-am asezat intr-un vas peste care am turnat apa clocotita cat sa le acopere, le-am lasat asa timp de 5 minute dupa care le-am scurs, am turnat apa rece peste ele si le-am scurs din nou. 
sanatate, broccoli, cum preparam broccoli, cum facem broccoli, broccoli gatit, retete cu broccoli, preparate din broccoli, retete, retete culinare, diete, cure, regim, dieta, cura, broccoli crud, retete vegetariene, retete dietetice, gateste sanatos, mananca inteligent,

Insa broccoli poti sa-l pui si crud in tigaie. Pentru 2 portii de broccoli la tigaie avem nevoie de 500g broccoli, 2 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi, ½ ardei iute, 1 feliuta de ghimbir (0,5 cm), 1 lamaie mica, 1 lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat. 
Cu ce aromam si condimentam mancarea de broccoli la tigaie, retete cu ulei de masline ghimbir usturoi ardei iute, retete culinare, retete cu broccoli, preparate din broccoli,

     Cum gatim broccoli la tigaie. In primul rand pregatim toate ingredientele, curatam si spalam usturoiul, ghimbirul si ciusca, apoi le tocam marunt, lamaia o stoarcem iar broccoli il pregatim cum am explicat mai sus. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim timp de 2 minute avand grija sa nu se arda bucatelele de ghimbir, usturoi si ardei iute, dupa care stingem prajala cu suc de lamaie. Lasam timp de 1 minut sa fiarba sosul de lamaie cu usturoi, ghimbir si ciusca, condimentam cu piper macinat si sare fina dupa gust si adaugam broccoli oparit pe care il amestecam cu grija din cand in cant timp de 2 minute. 
broccoli, broccoli reteta, broccoli cu usturoi ghimbir si ardei iute in sos de lamaie la tigaie, broccoli la tigaie reteta, broccoli sote, retete vegetariene, retete, retete culinare, retete dietetice, broccoli gatit, broccoli de post, retete de post, garnituri, retete de mancare, retete sanatoase, preparate culinare, retete cu broccoli, preparate din broccoli, diete, cure, regim, sanatate,

     Cum servim broccoli preparati la tigaie. Lasam tigaia wok pe foc la foc mic, cu o paleta scoatem broccoli gatit si il asezam in farfurii apoi turnam deasupra cantitatea formata de sos de lamaie placut picant cu gust de usturoi, ghimbir si broccoli. Preparatul se serveste fierbinte langa un gratar de carne sau o friptura de carne. Pofta Buna! 
broccoli, broccoli reteta, broccoli cu usturoi ghimbir si ardei iute in sos de lamaie la tigaie, broccoli la tigaie, broccoli sote, retete vegetariene, retete, retete culinare, retete dietetice, broccoli gatit, broccoli de post, retete de post, garnituri, retete de mancare, retete sanatoase, preparate culinare, retete cu broccoli, preparate din broccoli,

broccoli, broccoli reteta, broccoli cu usturoi ghimbir si ardei iute in sos de lamaie la tigaie, broccoli la tigaie, broccoli sote, retete vegetariene, retete, retete culinare, retete dietetice, broccoli gatit, broccoli de post, retete de post, garnituri, retete de mancare, retete sanatoase, preparate culinare, retete cu broccoli, preparate din broccoli, regim alimentar, cura de slabire, sanatate,

broccoli, broccoli reteta, broccoli cu usturoi ghimbir si ardei iute in sos de lamaie la tigaie, broccoli la tigaie reteta, broccoli sote, retete vegetariene, retete, retete culinare, retete dietetice, broccoli gatit, broccoli de post, retete de post, garnituri, retete de mancare, retete sanatoase, preparate culinare, retete cu broccoli, preparate din broccoli, diete, cure, regim, sanatate,

Sirene cu miere si nuca Retete cornuri de post



Sirene De Post Din Aluat De Paine Cu Miere De Albine Si Miez De Nuca


cornuri, sirene, painici, chifle, mucenici, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari,
     Pentru prepararea Sirenelor cu miere si nuca, vom pregati un aluat dospit asemanator celui de scovergi sau paine, care se modeleaza sub forma de sirene unse cu miere si presarate cu miez de nuca maruntit si apoi coapte in cuptor. Pentru prepararea a 7-8 sirene avem nevoie de 400g faina, 1 ceasca de apa, ½ cub de drojdie, 2 linguri de miere de albine, 2 linguri miez de nuca faramitat, un praf de sare. 
     Cum facem un aluat de paine sau scovergi reusit, punem intr-un castron ½ pachetel de drojdie (25g), presaram putin zahar si faramitam bine drojdia, apoi turnam 1 ceasca de apa calda si un praf de sare. Dizolvam drojdia si amestecam bine continutul apoi adaugam treptat faina (circa 300-400g) pana cand obtinem un aluat elastic care nu se lipeste. Framantam putin aluatul si apoi il punem sa creasca la caldura intr-un vas acoperit pana cand isi dubleaza volumul. 
Dupa ce a crescut presaram putina faina pe blatul de lucru si mai framantam putin aluatul, il rulam si il taiem in bucati potrivit de mari cat de cat egale. Din fiecare bucata de aluat modelam o bila, din care apoi vom modela un snur potrivit de gros si de lung. Incepem sa rulam de la capatul de sus al snurului spre partea dreapta pana la jumatatea acestuia pana cand obtinem o spirala. Din partea de jos a snurului rulam spre partea stanga o alta spirala pana cand cele doua spirale se vor intalni, formand astfel o frumoasa sirena. Continuam asemanator cu celelalte bucati de aluat, apoi le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unde le lasam sa creasca timp de 10-15 minute apoi le ungem cu putina miere dizolvata in apa calduta si le introducem in cuptor sa se coaca la o temperatura de 250 grade. Cand sunt aproape gata, usor rumenite le scoatem si le mai ungem inca o data cu miere si le presaram cu nuca maruntita, dupa care le mai lasam inca putin in cuptor sa se coaca. Cand sunt gata, frumos rumenite, lucioase si nuca usor prajita le scoatem pe un platou si le putem servi imediat. Sunt foarte bune calde, dar la fel de gustoase sunt si dupa ce s-au racit.
     Sirene cu miere si nuca, un desert gustos, simplu si usor de preparat, o reteta de post fara zahar cu miere naturala si sanatoasa si miez de nuca. Desert de post cu miere si nuca, ceva bun, nu prea dulce pentru atunci cand ti-e pofta de ceva bun, gustos, simplu si rapid de preparat cu ce ai prin casa. Daca le insiropezi ai realizat niste deliciosi mucenici de post, sau cornuri daca vrei sa-i numesti asa. 
Pofta Buna! 
cornuri, sirene, painici, chifle, mucenici, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari, aluat paine, aluat scovergi,

cornuri, sirene, painici, chifle, mucenici, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari, aluat paine, aluat scovergi,

cornuri, sirene, painici, chifle, mucenici, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari, aluat paine, aluat scovergi,

mucenici, cornuri, sirene, painici, chifle, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari, aluat paine, aluat scovergi,

cornuri, sirene, painici, chifle, mucenici de post reteta, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari, aluat paine, aluat scovergi,

cornuri, sirene de post, painici, chifle, mucenici, retete de post, retete patiserie, dulciuri, deserturi, retete, retete culinare, aluaturi, cocaturi, covrig polonez, mucenici de post, deserturi, dulciuri, gustari, aluat paine, aluat scovergi, sirene reteta,