Paste cu seminte Retete desert din spaghete cu nuca




desert, retete naturiste, paste, retete de paste, retete cu paste, preparate din paste, paste cu nuca, paste cu susan, paste cu mac, paste cu cocos, deserturi, dulciuri, retete, retete culinare, diete, cure, retete de post,
     Prapara-ti un desert simplu si rapid, gustos si sanatos, in doar 15 minute din paste si seminte, totul indulcit dupa gust cu zahar sau miere de albine. Pentru prepararea a doua portii ai nevoie de 200g paste fainoase (spirale, melci, taitei, macaroane, spaghete, penne) si cate 2 lingurite de seminte (mac, susan, floarea soarelui, cocos, nuca). Pune pastele tale preferate la fiert conform prospectului de pe ambalaj in apa cu putina sare, sau le poti fierbe al dente daca iti plac. Cat timp pastele sunt pe foc amesteca intr-un castronel cate 2 lingurite cu varf de seminte de susan, seminte de floarea soarelui (mieji decojiti), seminte de mac, miez de nuca faramitat, fulgi de cocos. Combinatia o poti face dupa gustul tau, adauga si 2 lingurite de zahar tos si amesteca bine semintele cu zaharul. 
amestec de seminte pentru paste, miez de nuca, seminte de susan, seminte de mac, fulgi de cocos, zahar tos, seminte de floarea soarelui, retete, deserturi si dulciuri preparare,

spaghete fierte, paste fierte, retete cu paste, preparate din paste, retete culinare, paste preparare,

Cand sunt gata pastele clatestele bine cu apa rece si lasa-le 2 minute la scurs, apoi pune-le intr-un castron si rastoarna peste ele amestecul de seminte si zahar, apoi amesteca bine. Serveste-le imediat cat timp sunt proaspat preparate, le poti orna cu miez de nuca si putin zahar. In loc de zahar poti pune miere de albine, iar pentru un miros imbietor poti pune putina coaja de lamaie rasa. Mananca sanatos, gateste sanatos si inteligent deserturi simple si sanatoase preparate acasa, paste cu seminte un desert care iti reda un plus de energie pentru intreaga zi.
Pofta Buna!  
desert, retete naturiste, paste, retete de paste, retete cu paste, preparate din paste, paste cu nuca reteta desert, paste cu susan, paste cu mac, paste cu cocos, deserturi, dulciuri, retete, retete culinare, diete, cure, retete de post,

desert, retete naturiste, paste, retete de paste, retete cu paste, preparate din paste, paste cu nuca, paste cu susan, paste cu mac, paste cu cocos, deserturi, dulciuri, retete, retete culinare, diete, cure, retete de post,

desert, retete naturiste, paste, retete de paste, retete cu paste, preparate din paste, paste cu nuca, paste cu susan, paste cu mac, paste cu cocos, deserturi, dulciuri, retete, retete culinare, diete, cure, retete de post,

Placinta Americana cu mere si scortisoara de post


Retete De Post - Deserturi De Post - Dulciuri De Post


dulciuri, deserturi, placinta, placinta pufoasa, placinta frageda, placinta de post, placinta de mere, placinta cu mere, placinta americana, retete, retete culinare, retete de post, desert de post, mancare de post, mancaruri de post, aluat placinta, tarta de mere, aluat cu mere la cuptor,

     O placinta Americana cu mere si scortisoara si aluat de post foarte gustoasa o putem prepara si aici la noi, foarte simplu si usor. Pentru aceasta avem nevoie de 10 mere dulci-acrisoare (2 kg), 2 linguri zahar, 2 linguri scortisoara, 2 linguri miere de albine, 800g faina, 1 cub de drojdie de 50g, 400ml apa calduta, 50g margarina sau ulei, ½ lingurita sare. Reteta de placinta se prepara foarte simplu iar ingredientele sunt suficiente pentru o tava mare de cuptor electric turcesc.
     Incepem intai sa pregatim un aluat pentru placinta care nu difera mult de cel pentru scovergi, singura deosebire este ca acesta contine margarina sau ulei. Intr-un vas punem drojdia faramitata cu putin zahar, turnam putina apa calduta si o dizolvam bine, apoi adaugam restul de apa calduta, un praf de sare si faina treptat. Amestecam usor, incorporam si margarina topita la temperatura camerei dupa care framantam pana cand vom obtine un aluat elastic, potrivit de tare pe care-l lasam sa creasca la caldura pana cand isi dubleaza volumul. Cat timp aluatul va creste spalam bine merele, le curatam de coaja de cotor dupa care le taiem cubulete.
aluaturi, cocaturi, aluat, coca, aluat paine, aluat scovergi, aluat placinta, retete, retete culinare,

retete cu mere, preparate din mere, mere taiate cuburi pentru dulciuri si deserturi de casa, retete culinare de post,
Luam o tava de cuptor si o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem cu putina margarina. Presaram blatul de lucru cu putina faina si luam 2/3 din aluat din care vom intinde o foaie de placinta rotunda putin mai mare decat dimensiunea tavii. Dupa ce am intins foaia o luam si o asezam in tava dupa care o intepam cu o furculita. Punem deasupra bucatelele de mere peste care pudram zahar si scortisoara.

cum se face placinta americana cu mere si scortisoara, retete placinta de post, retete culinare, retete de post preparare, preparare placinta cu mere la cuptor,

Din aluatul care a mai ramas intindem din nou o foaie cat tava pe care o taiem in fasii groase de 3 cm. Luam fasiile de aluat si le asezam in tava peste umplutura de mere la o distanta de 2 cm intre ele sub forma unui grilaj. Aranjam frumos marginile placintei si apoi coacem tava in cuptorul preincalzit aproximativ 60 minute la 200 grade, pana cand aceasta va fi coapta si usor rumenita. 
cum se face placinta americana cu mere si scortisoara, retete placinta de post, retete culinare, retete de post preparare, preparare placinta cu mere la cuptor,

Cand placinta este gata scoatem tava din cuptor si o acoperim cu un prosop 15 minute sa se abureasca, apoi o ungem cu miere si o taiem in bucati mai mari dupa care o asezam pe un platou si o putem servi.
     Placinta Americana cu mere si scortisoara este o placinta foarte buna si gustoasa cu o aroma ametitoare de mere coapte si scortisoara, care poate fi desertul ideal pentru week-end sau oricand dorim ceva bun, sanatos si cat mai natural din mere rosii, scortisoara si miere. Placinta cu mere, o reteta de post delicioasa, o placinta care se face foarte usor si este cea mai buna!
Pofta Buna! 
dulciuri, deserturi, placinta reteta, placinta pufoasa, placinta frageda, placinta de post, placinta de mere, placinta cu mere, placinta americana, retete, retete culinare, retete de post, desert de post, mancare de post, mancaruri de post, aluat placinta, tarta de mere, aluat cu mere la cuptor,

dulciuri, deserturi, placinta, placinta pufoasa, placinta frageda, placinta de post, placinta de mere, placinta cu mere, placinta americana reteta, retete, retete culinare, retete de post, desert de post, mancare de post, mancaruri de post, aluat placinta, tarta de mere, aluat cu mere la cuptor,

dulciuri, deserturi, placinta, placinta pufoasa, placinta frageda, placinta de post, placinta de mere, placinta cu mere reteta, placinta americana, retete, retete culinare, retete de post, desert de post, mancare de post, mancaruri de post, aluat placinta, tarta de mere, aluat cu mere la cuptor,

dulciuri, deserturi, placinta, placinta pufoasa, placinta frageda, placinta de post, placinta de mere reteta, placinta cu mere, placinta americana, retete, retete culinare, retete de post, desert de post, mancare de post, mancaruri de post, aluat placinta, tarta de mere, aluat cu mere la cuptor,

Supa crema de ciuperci Retete de post



Retete Supa Crema De Ciuperci Dietetica - Reteta Supa Crema De Legume De Post

supa crema de ciuperci reteta, supa crema de ciuperci de post, supa crema de ciuperci cu crutoane, supa crema de ciuperci retete, retete, retete de post, supe creme, supa crema de ciuperci cu smantana, mancaruri de post, mancare de post, retete cu ciuperci, supa de ciuperci, piure de ciuperci, supa crema de legume, de post, supe, ciorbe, retete vegetariene, retete culinare,

     Cum se face supa crema de ciuperci. Eu o sa prepar o supa crema de ciuperci dietetica fara smantana si prajeala, cu legume si ciuperci fierte si pasate, o reteta de post servita cu crutoane si verdeata proaspata. Pentru preparare a 4 portii de supa crema avem nevoie de 400g ciuperci proaspete, 1 ceapa, 1 morcov, 1 cartof, telina cat morcov, ½ ardei iute, 1 catel de usturoi, 1 litru apa, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare, ½ lingurita piper macinat, ½ legatura patrunjel proaspat, crutoane. 
retete culinare cu morcovi ciuperci telina cartofi ceapa, retete cu legume, legume proaspete pentru mancare,

Curatam ceapa, cartoful, morcovul si telina, le spalam si le punem la fiert taiate bucati intr-un litru de apa, adaugam sare dupa gust, catelul de usturoi si le lasam sa fiarba timp de 10 minute. 
preparare supa crema de legume, retete supa crema de legume, cum se face supa crema de legume de post reteta, retete culinare, retete de post preparare, mancare de post preparare, mancaruri de post preparare, legume fierte,

Cat timp legumele sunt pe foc curatam ciupercile de coaja si le taiem felii, le spalam si le adaugam in oala cu legume care fierbe dupa ce acestea au fiert pe jumatate. 
preparare supa crema de ciuperci, retete supa crema de ciuperci, cum se face supa crema de ciuperci de post reteta, retete culinare, retete de post preparare, mancare de post preparare, mancaruri de post preparare, legume fierte,

Fierbem si ciupercile timp de 10 minute dupa care scurgem zeama in alt vas, iar legumele le pasam cu un blender picurand din cand in cand cate putina supa de legume pana cand obtinem o pasta de legume consistenta. Crema de ciuperci obtinuta o condimentam dupa gust cu piper macinat, ulei de masline, sare fina si mai adaugam zeama pana la consistenta dorita. 
legume pasate la blender, supa crema de ciuperci, supa crema de ciuperci de post, supa crema de ciuperci cu crutoane, supa crema de ciuperci reteta, retete, retete de post, supe creme, supa crema de ciuperci cu smantana, mancaruri de post, mancare de post, retete cu ciuperci, supa de ciuperci, piure de ciuperci, supa crema de legume, de post, supe, ciorbe, retete vegetariene, retete culinare, retete zepter,

     Servim supa crema de legume calda cu crutoane si patrunjel verde, iar daca nu tinem post o putem servi si cu smantana. Painea prajita pentru crutoane o putem unge inainte cu o crema de usturoi, iar gustul o sa fie delicios si o sa mearga de minune alaturi de supa de ciuperci. Este o mancare de post hranitoare cu un gust delicios si o aroma imbietoare de ciuperci, foarte usor si simplu de preparat, daca iti plac ciupercile nu rata aceasta reteta. Supa crema de ciuperci, un preparat delicat, cremos, foarte gustos si sanatos din ciupercute proaspete si delicate, servit alaturi de crutoane rumene si crocante cu aroma fina de usturoi pe care-l mananci oricand cu placere alaturi de cei dragi.
Pofta Buna! 
supa crema de ciuperci, supa crema de ciuperci de post, supa crema de ciuperci cu crutoane, supa crema de ciuperci reteta, retete, retete de post, supe creme, supa crema de ciuperci cu smantana, mancaruri de post, mancare de post, retete cu ciuperci, supa de ciuperci, piure de ciuperci, supa crema de legume, de post, supe, ciorbe, retete vegetariene, retete culinare,

supa crema de ciuperci, supa crema de ciuperci de post reteta, supa crema de ciuperci cu crutoane, supa crema de ciuperci reteta, retete, retete de post, supe creme, supa crema de ciuperci cu smantana, mancaruri de post, mancare de post, retete cu ciuperci, supa de ciuperci, piure de ciuperci, supa crema de legume, de post, supe, ciorbe, retete vegetariene, retete culinare,

supa crema de ciuperci, supa crema de ciuperci de post, supa crema de ciuperci cu crutoane, supa crema de ciuperci reteta, retete, retete de post, supe creme, supa crema de ciuperci cu smantana, mancaruri de post, mancare de post, retete cu ciuperci, supa de ciuperci, piure de ciuperci, supa crema de legume de post reteta, de post, supe, ciorbe, retete vegetariene, retete culinare,

Varza a la Cluj de post


Retete De Post – Varza Dulce Calita La Cuptor Fara Carne Gatita Dupa Metoda Clujana


varza, varza de post, varza calita, retete, varza la cuptor, varza a la cluj, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de post, varza in straturi, bucatarie ardeleneasca, bucatarie romaneasca, sarmale amestecate, preparate culinare, varza cu soia si ciuperci, varza fara carne, food,
     Ce mai gatim in Postul Pastelui. In comparatie cu Postul Craciunului, in Postul Pastelui se mananca doar de doua ori peste (dezlegare la peste - Buna Vestire si Florii), este un post putin mai greu din acest punct de vedere. 
Ce mai mancam de post sau ce mai gatim de post, doua intrebari pe care orice gospodina si le pune.  
Mie mi-e pofta de varza à la Cluj varianta gatita fara carne. Normal varza a la Cluj se face cu varza murata (varza acra) dar eu am cumparat o varza proaspata atat de frumoasa incat o sa prepar mancarea cu ea. Glumind putin varza a la Cluj te duce putin cu gandul la o oala de sarmale amestecate, iar daca iti plac sarmalele n-are de ce sa nu-ti placa si varza calita la cuptor gatita dupa reteta clujeana, bucataria ardeleneasca avand multe retete si preparate culinare care merita incercate. Varianta de varza a la Cluj de post fara carne este la fel de simpla de preparat si gustoasa ca reteta “de dulce” cu carne, este o varza in straturi gatita la cuptor asemanatoare cu un tort de varza foarte bun de mancat, este o mancare din bucataria romaneasca satioasa pe care o mananci oricand cu placere, este atat de gustoasa ca n-ai zice ca-i de post!
Cum facem varza a la Cluj de post. Cum facem o reteta rapida si simpla de varza calita pentru 4 portii de mancare. Reteta este formata din 2 componente, varza si umplutura, dar sa le luam pe rand.
     Varza, pentru prepararea variantei cu varza dulce avem nevoie de 1,5 kg varza dulce, 1 ceapa mica, 1 ardei gras sau kapia, 5 linguri ulei, 1 ceasca de apa, 1 lingurita bulion, 1 lingurita sare, 1 lingurita boia de ardei dulce, ½ lingurita sare de lamaie, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita cimbru macinat, 1 frunza de dafin, 1 cutie mica rosii in bulion (400g), ½ legatura marar verde, ½ legatura patrunjel verde. Condimente, sare si verdeata se adauga dupa gust si preferinta, iar in loc de rosii decojite se poate la fel de bine folosi pasta de tomate. Eu n-am vrut sa fac o varza calita clasica rosie la culoare deoarece este umplutura destul de colorata, am intentionat sa am varza cat mai aproape de culoarea ei binenteles rumenita. Daca folosim varza murata se scurge bine de zeama si se intelege ca nu mai avem nevoie de sare de lamaie. Varza este buna grasa, deci dupa gustul fiecaruia pe langa 5 linguri de ulei mai merg inca 2.
Cum procedam, curatam si spalam toate legumele apoi taiem varza normal la cutit ca la orice mancare de varza, iar ceapa si ardeiul le taiem marunt, rosiile decojite le scoatem din sucul de rosii si le taiem cubulete, iar verdeata o tacam marunt. Varza o presaram cu putina sare, o framantam putin in maini si o lasam asa cat timp intr-o tigaie sau ceaun incingem ulei si calim la inceput ceapa si ardeiul, apoi adaugam varza iar dupa ce varza isi schimba putin culoarea si isi micsoreaza volumul punem rosiile tocate si putin bulion de gust. 
retete varza calita de post a la cluj cu soia si ciuperci, cum facem varza de post, retete de post preparare, mancare de post preparare, retete culinare, retete,

Punem putina apa, adaugam dupa gust sare, piper, cimbru, dafin, boia si sare de lamaie pana varza capata o tenta foarte putin acrisoara. Tinem varza pe foc pana cand zeama scade aproape in totalitate dupa care adaugam marar si patrunjel si oprim focul. 
retete varza calita de post a la cluj cu soia si ciuperci, cum facem varza de post, retete de post preparare, mancare de post preparare, retete culinare, retete,

     Umplutura, pentru a prepara umplutura de post avem nevoie de 50g soia granule, 50g orez, 3 ciuperci champignon, 2 linguri ulei, 1 morcov mic, 1 bucata telina mica (cat morcov), 1 ardei mic, 1 lingura cu varf de bulion, ½ lingurita sare, condimente dupa gust: cimbru, boia, piper macinat, ½ legatura marar verde. De curand am preparat sarmale de post iar umplutura pentru varza se face exact ca la sarmale, daca nu te descurci si vrei procedeul de preparare mai detaliat citeste si aici. Deci toate legumele taiate se calesc in ulei incins, apoi se adauga soia tinuta 15 minute in apa sa se hidrateze, orezul umflat in putina apa cu sare, bulion pana capata o culoare placut rosiatica, condimente si verdeata dupa gust, se amesteca bine compozitia si se opreste focul. 
retete umplutura din soia ciuperci orez ceapa morcovi telina bulion si verdeata pentru preparare varza a la cluj de post, retete de post preparare, mancare de post preparare, retete culinare, umplutura sarmale de post,

     Dupa ce am terminat si varza si umplutura de preparat, luam o tava de cuptor si o ungem cu ulei, impartim varza in doua parti egale si asezam un strat de varza calita in tava iar peste el intindem compozitia de post, deasupra asezam restul de varza, iar peste stratul de varza turnam sucul de rosii ramas in cutie. 
retete varza a la cluj de post, varza cu soia si ciuperci, mancare de post preparare, retete de post preparare, varza calita la cuptor preparare, retete culinare, retete de mancare,

In tava putem aseza varza si umplutura si in mai multe straturi. Coacem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de minute, sau pana cand varza este frumos rumenita. Varza la cuptor, o mancare de post romaneasca gustoasa de te lingi pe degete. Servim varza calda cu o mamaliguta aburinda si un ardei iute alaturi. Daca nu tinem post o sevim si cu smantana deasupra.
Pofta Buna! 
varza, retete, varza de post, varza calita, varza la cuptor, varza a la cluj, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de post, varza in straturi, bucatarie ardeleneasca, bucatarie romaneasca, sarmale amestecate, preparate culinare, varza cu soia si ciuperci, varza fara carne, food,

varza, varza de post, varza calita, retete, varza la cuptor, varza a la cluj de post, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de post, varza in straturi, bucatarie ardeleneasca, bucatarie romaneasca, sarmale amestecate, preparate culinare, varza cu soia si ciuperci, varza fara carne, food,

varza a la cluj de post, varza, varza de post, retete, varza calita, varza la cuptor, varza a la cluj, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de post, varza in straturi, bucatarie ardeleneasca, bucatarie romaneasca, sarmale amestecate, preparate culinare, varza cu soia si ciuperci, varza fara carne, food,

varza, retete, varza de post, varza calita, varza la cuptor, varza a la cluj, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de post, varza in straturi, bucatarie ardeleneasca, bucatarie romaneasca, sarmale amestecate, preparate culinare, varza cu soia si ciuperci, varza fara carne, varza a la cluj de post, food,

varza calita la cuptor de post, retete, varza gatita, varza de post, varza calita, varza la cuptor, varza a la cluj, mancare de post, mancaruri de post, retete culinare, retete de post, varza in straturi, bucatarie ardeleneasca, bucatarie romaneasca, sarmale amestecate, preparate culinare, varza cu soia si ciuperci, varza fara carne, food,