Mar Copt Umplut Cu Miere Scortisoara Si Nuca – Mar Copt La Cuptor Umplut Cu Banane
Cel mai gustos si sanatos desert dar si
usor si simplu de preparat, este reteta de merele coapte la cuptor, mere coapte simple sau
umplute cu ce ne place. Eu o sa fac cateva mere umplute cu miez de nuca, altele
umplute cu banane, dar toate merele o sa le ung inainte in interior cu miere de
albine si scortisoara. Pentru preparare avem nevoie de 8 mere Ionatan de marime
medie, o mana miez de nuca, 1 banana coapta, 2 lingurite scortisoara macinata,
4 lingurite miere de albine.
Cum procedam, spalam toate merele foarte
bine sub jet de apa, apoi le curatam cu grija de cotor. Eu nu le-am curatat de
tot, m-am chinuit putin si am reusit sa las fundul merelor neatins, astfel zeama si
tot gustul o sa ramana cat de cat in interior. Am amestecat intr-o ceasca mierea cu
scortisoara si cu amestecul obtinut am uns bine merele in interior.
In compozitia ramasa am inmuiat pe rand miezul de nuca si l-am introdus in merele care urmau sa fie umplute cu miez de nuca. Dupa ce am terminat de umplut merele cu nuca, am desfacut banana si am taiat-o bucati, iar cu bucatile obtinute am umplut restul de mere iar deasupra am pus sub forma de capac cate o felie de banana.
Am asezat merele umplute intr-o tava de cuptor si le-am copt la o temperatura de 180 grade timp de 30 minute. Tava se poate tapeta inainte cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa cateva minute sa se raceasca inainte de a fi servite.
Se pot servi dupa preferinta pudrate cu zahar pudra, unse cu zeama lor din tava sau stropite cu zeama de mandarine sau portocale.
Mere coapte umplute cu banane, un desert minunat cu un gust deosebit de mar si banane pe care il mananci oricand cu placere si satisfactie. Mere coapte umplute cu nuca si miere, un desert de casa delicios si hranitor, racoros si parfumat foarte apreciat de copii dar si de adulti. Daca vrei ceva dulce de post incearca aceasta reteta simpla!
In compozitia ramasa am inmuiat pe rand miezul de nuca si l-am introdus in merele care urmau sa fie umplute cu miez de nuca. Dupa ce am terminat de umplut merele cu nuca, am desfacut banana si am taiat-o bucati, iar cu bucatile obtinute am umplut restul de mere iar deasupra am pus sub forma de capac cate o felie de banana.
Am asezat merele umplute intr-o tava de cuptor si le-am copt la o temperatura de 180 grade timp de 30 minute. Tava se poate tapeta inainte cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa cateva minute sa se raceasca inainte de a fi servite.
Se pot servi dupa preferinta pudrate cu zahar pudra, unse cu zeama lor din tava sau stropite cu zeama de mandarine sau portocale.
Mere coapte umplute cu banane, un desert minunat cu un gust deosebit de mar si banane pe care il mananci oricand cu placere si satisfactie. Mere coapte umplute cu nuca si miere, un desert de casa delicios si hranitor, racoros si parfumat foarte apreciat de copii dar si de adulti. Daca vrei ceva dulce de post incearca aceasta reteta simpla!