Retete Ficat De Porc Prajit La Tigaie In Sos De Vin Alb Si Condimente
Ficatul de porc este foarte bun si gustos
si se poate prepara foarte simplu si rapid prajit la tigaie, sau in diferite
moduri, dar eu am ales acum sa il prepar in sos de vin cu putin unt si multe
condimente aromate. Pentru aceasta reteta am folosit 500g ficat de porc
proaspat (1 lob de ficat), 1 cana de vin alb de calitate (200ml), ½ lingurita
piper macinat, ½ lingurita sare, 1 lingurita cimbru macinat, 1 lingurita unt, 3
linguri ulei pentru prajit.
Ca garnitura o sa fac un piure de cartofi proaspat si o sa servesc preparatul cu muraturi, un ou ochi prajit, castraveti murati si gogosari in otet. Pentru a se fragezi mai bine ficatul l-am pus la frigider intr-un castron cu lapte timp de 2-3 ore.
Am pus bucata de ficat intr-un castron si l-am acoperit cu lapte fiert inainte si racit, am pastrat la rece in frigider castronelul cu ficat in lapte timp de 3 ore.
Ca garnitura o sa fac un piure de cartofi proaspat si o sa servesc preparatul cu muraturi, un ou ochi prajit, castraveti murati si gogosari in otet. Pentru a se fragezi mai bine ficatul l-am pus la frigider intr-un castron cu lapte timp de 2-3 ore.
Am pus bucata de ficat intr-un castron si l-am acoperit cu lapte fiert inainte si racit, am pastrat la rece in frigider castronelul cu ficat in lapte timp de 3 ore.
In acest timp am preparat piureul care trebuie sa fie cald si gustos, am scurs cartofii de zeama, i-am batut foarte bine, am adaugat dupa gust putin unt, lapte si zeama in care au fiert cartofii. Piureul trebuie sa fie cremos si foarte bine pasat, nu trebuie sa curga sau sa fie prea tare.
Ficatul nu trebuie facut prea tare sau prea uscat ca se intareste, dar nici prea crud ca sa curga sange din el, cand este gata oprim focul si il putem servi.
Ficat de porc in sos de vin, se serveste cald alaturi de o garnitura de piure de cartofi, cartofi prajiti, orez, cuscus si o salata de muraturi asortate, castraveti murati, gogosari in otet sau salata de varza proaspata. Bineinteles ca nu trebuie sa uitam de un pahar de vin alb sau rosu de casa. Ficat de porc in sos de vin un preparat foarte gustos, fraged si aromat pe care-l mananci oricand cu placere.
POFTA
BUNA!