Friptura De Pui Cu Cartofi La Cuptor – Retete Pulpe La Cuptor Cu Sos
O friptura
delicioasa si foarte usor de preparat este friptura de pui la cuptor, friptura
poate fi simpla preparata doar in sos propriu sau cu un adaos de vin, se mai pot
adauga dupa gust si cartofi sau alte legume. Eu o sa fac o friptura din pulpe
de pui la cuptor electric in sos de vin cu multe condimente, dar friptura se
poate face si cu orice alta carne de pui ne place, de la piept de pui,
ciocanele sau copanele de pui pana la a face un pui intreg.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de 4 pulpe de pui mari,
2 linguri ulei, 1 cana de vin alb bun, 2 catei de usturoi, 1 lingurita sare, 1
lingurita piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lingurita cimbru
macinat, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1 ceasca de apa optional. Friptura
este pentru 4 persoane si se prepara in aproximativ 90 minute la 250 de grade in cuptor electric,
depinde de marimea copanelor.
Cum facem
friptura de pui. Friptura se face foarte simplu, eu am gasit la Kaufland 4 pulpe
de pui refrigerate foarte frumoase cantarind 500g bucata si acceptabile la pret. Am
curatat bine copanele si le-am parlit pentru un gust mai bun, le-am spalat si
le-am presarat cu sare mare neiodata, apoi le-am pus intr-o punga de plastic si
le-am tinut la rece 24 ore. O sa fac friptura cu copane de pui intregi, am uns
o tava de cuptor cu putin ulei, am scos copanele de la rece si le-am
condimentat cu piper, cimbru, boia si le-am stropit si cu putin ulei, apoi
le-am asezat in tava.
Am adaugat 2 catei de usturoi tocati marunt, 1-2 foi de dafin, 250ml vin, am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat tava in cuptor la 250 grade pentru 60 minute. Cat timp friptura este la cuptor putem face o salata de varza proaspata si o garnitura din cartofi copti sau prajiti, friptura mai merge servita si cu muraturi sau cu o garnitura din alte legume cum ar fi mazare sau fasole verde.
Am adaugat 2 catei de usturoi tocati marunt, 1-2 foi de dafin, 250ml vin, am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat tava in cuptor la 250 grade pentru 60 minute. Cat timp friptura este la cuptor putem face o salata de varza proaspata si o garnitura din cartofi copti sau prajiti, friptura mai merge servita si cu muraturi sau cu o garnitura din alte legume cum ar fi mazare sau fasole verde.
Dupa 60 de minute am scos tava cu friptura din cuptor, am
intors pulpele pe cealalta parte si am bagat tava neacoperita in cuptor pentru inca
30 minute, pana cand friptura este frumos rumenita si carnea este bine
patrunsa. Asa arata friptura dupa 60 minute.
In cele 30 de minute am uns periodic copanele cu sosul din tava format, daca sosul este prea scazut se mai poate adauga ½ cana de vin. Cand friptura este gata se serveste calda, se asaza in farfurie cate o pulpa de pui intreaga si 2-3 linguri de sos, se serveste cu garnitura si salata preferata.
In cele 30 de minute am uns periodic copanele cu sosul din tava format, daca sosul este prea scazut se mai poate adauga ½ cana de vin. Cand friptura este gata se serveste calda, se asaza in farfurie cate o pulpa de pui intreaga si 2-3 linguri de sos, se serveste cu garnitura si salata preferata.
Friptura de
pui la cuptor, o friptura din carne de pui preparata la cuptor, o reteta de
mancare gustoasa si sanatoasa, o reteta care se prepara cel mai simplu si usor.
Pofta Buna!