Retete De Mancare - Budinca De Paste Cu Carne De Porc La Cuptor
Un fel de mancare delicios foarte simplu
si usor de preparat este reteta de paste cu carne la cuptor. Pastele sunt preferatele
mele si ori de cate ori am ocazia imi prepar o mancare cu paste, un
preparat cu paste sanatos si hranitor si indiferent cum ai gati pastele ele
sunt gustoase.
Cum se prepara budinca cu carne la cuptor. Pentru o tava de cuptor electric turcesc in care incap 6-8
portii de paste cu carne avem nevoie de: 1kg paste fainoase (eu am folosit spaghete),
1kg carne tocata de porc (sau amestec vita si porc), 6 rosii marisoare si bine coapte, 2
cepe mari, 4 linguri ulei, 1 lingura pasta de tomate, 5 oua, 100g branza uscata
(parmezan), 1 lingurita cimbru, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita sare, 1 lingurita boia de ardei.
Cum pregatim pastele. In primul
rand fierbem pastele fainoase in suficienta apa si sare conform indicatiilor de
pe ambalaj, apoi le scurgem si le clatim sub jet de apa. Punem pastele fierte din
nou in vasul in care au fiert si le acoperim cu apa proaspata, le lasam asa sa
se umfle pana cand pregatim compozitia de carne si sos.
Cum se prepara compozitia de carne
tocata in sos tomat pentru paste. Curatam ceapa si o tocam marunt, rosiile le
spalam si le dam pe razatoarea mica. Intr-un ceaun calim la inceput ceapa iar
cand aceasta devine sticloasa adaugam rosiile si putin bulion pentru gust si
culoare. Fierbem compozitia 5 minute la foc mic apoi adaugam carnea tocata,
condimentam dupa gust cu sare, piper, cimbru si boia, amestecam bine si oprim
focul. Compozitia preparata seamana putin cu compozitia de sarmale.
Cum facem paste cu carne la
cuptor. Intr-o tava de cuptor asezam 60% din cantitatea de paste, le scoatem cu
o paleta din cratita si scurse de apa le intindem pe toata suprafata tavii.
Peste spaghete asezam carnea tocata cu tot cu sos, o intindem frumos peste tot
in asa fel incat sa nu mai existe loc fara carne. Peste stratul de carne asezam
restul de paste care ne-au mai ramas, iar peste ele punem un strat de branza
rasa si turnam ouale batute spuma.
Coacem tava in cuptorul incins la 250 grade
timp de 20-30 minute, pana cand suprafata este putin rumenita. Se scoate tava
din cuptor si se mai presara deasupra putina branza sau cascaval ras dupa gust, se
serveste calda dar este foarte buna si rece.
Separat se poate prepara putin sos
de rosii sau ketckup proaspat, iar cand servim budinca punem cateva linguri
peste ea de sos preparat dupa gust mai dulce sau mai picant.
Cum se face ketchup de casa. Foarte simplu, mixeaza 3-5 rosii la blender si pune sucul rezultat intr-un vas sa fiarba. Adauga 2 lingurite de bulion, 100ml apa, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita boia, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita cimbru, 1 foaie de dafin si fierbe sosul timp de 5-10 minute la foc mic.
Pofta Buna!