Friptura rapida de pui

Reteta Pulpe De Pui Prajite La Tigaie Servite Cu Mujdei Si Mamaliga


pui cu mujdei si mamaliguta, retete de mancare, mancaruri cu carne, friptura de pui, retete culinare, bucataria traditional romaneasca,

O mancare romaneasca tare gustoasa pe care n-o poti refuza este reteta de pui prajit la ceaun sau tigaie servit cu mujdei de usturoi si mamaliguta. Reteta se prepara foarte simplu si usor si este gata in 30 minute. Pentru preparare avem nevoie de carne de pui (copane si aripioare de pui), ulei pentru prajit carnea, sare si piper macinat pentru condimentat carnea, usturoi pentru mujdei, malai pentru mamaliga si branza rasa. 

Cum procedam, carnea portionata si spalata o pudram cu putina sare si piper si o punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. O aburim la inceput acoperind tigaia cu un capac, apoi o lasam sa se prajeasca fara capac.
Alaturi punem apa la fiert pentru mamaliga, ca sa ne iasa o mamaliga fara batai de cap vom folosi cantitati masurate: 3 cani de apa si o cana de malai. In apa care fierbe punem ½ lingurita sare si adaugam malaiul in ploaie amestecand continuu, lasam mamaliga sa fiarba acoperita amestecand periodic pana cand este gata.
Cat timp carnea se prajeste si mamaliga fierbe ne ocupam de usturoi pe care il curatam si il zdrobim (sau il dam pe razatoarea fina), apoi il frecam cu putina sare la inceput apoi adaugand ulei pana obtinem o crema de usturoi, picuram putin otet dupa gust si diluam cu apa pana la consistenta dorita. 

Mancarea o servim fierbinte, cand mamaliga este gata o asezam fierbinte in forme pe care le acoperim cu farfurii sa se abureasca si apoi le rasturnam. Asezam mamaliga in mijlocul farfuriei si carnea de pui prajita langa ea, la fel branza rasa si mujdeiul de usturoi.
Pui cu mamaliga si mujdei de usturoi, o mancare traditionala romaneasca, delicioasa, gustoasa si apetisanta pe care o mananci cu multa placere alaturi de un vin bun rosu de butuc, un fel de mancare si un meniu de weekend alaturi de cei dragi. 
Pofta Buna! 
pui prajit cu mamaliguta, carne de pui pralita, pulpe de pui prajite, mancaruri cu carne, retete de mancare, retete,

pui, mancare, mamaliga, friptura, retete, gastronomie, poze mancare, fripturi, friptura de pui, ceaun, tigaie, preparat, reteta,

pui, branza, mamaliga, retete de mancare, mancaruri cu carne, fripturi, retete, retete culinare, tigaie, ceaun, gastronomie, bucatarie, fel de mancare, meniu,

friptura, pui, meniu, mancare, fel de mancare, retete de mancare, fel de mancare, retete, gastronomie, preparat culinar, mancare romaneasca, carne prajita la ceaun si tigaie,

Cheesecake

Reteta Cheesecake Cu Branza De Vaci Si Fructe De Padure


prajitura, tort, dulce, retete, dulciuri, prajituri, deserturi, torturi, retete culinare, new york cheesecake,

Ingrediente pentru blat
  • 200g biscuiti digestivi (25 bucati)
  • 50g zahar (3 linguri)
  • 100g unt

retete cu biscuiti digestivi, preparate din biscuiti unt si zahar, retete, ingrediente blat de biscuiti,

Ingrediente pentru crema
  • 1kg branza de vaci grasa (branza dulce)
  • 250g smantana
  • 4 oua
  • faina (3 linguri)
  • 1 cana zahar (250g)
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie rasa (1 lamaie)
  • 2 pliculete zahar vanilat

retete cu branza de vaci oua faina zahar si smantana, preparate di branza de vaci smantana oua zahar si faina,

Mod de preparare 
Cum se face un cheesecake perfect. Reteta cheesecake, prajitura cu branza sau prajitura in trei straturi se prepara foarte simplu. Nu exista nici un secret pentru un cheesecake reusit, urmeaza pasii facuti de mine si o sa vezi cat de simplu este. 

In primul rand ne ocupam de blat, o sa facem un blat pentru prajitura din biscuiti digestivi cu scortisoara si ovaz, care la final o sa fie foarte gustos. Grosimea blatului se poate face dupa preferinta fiecaruia, dar pentru inceput prepara un blat din 25 biscuiti. 
Se amesteca untul topit la temperatura camerei cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga biscuitii maruntiti foarte bine si se amesteca bine compozitia. 
reteta blat de biscuiti, retete cu biscuiti digestivi, preparate din biscuiti digestivi unt si zahar, retete,

O sa folosim o forma de tort cu diametrul de 22cm pe care o ungem cu unt pana sus, in ea asezam compozitia de blat de biscuiti presand bine compozitia pe fundul tavii si 2cm pe pereti, apoi o pastram la frigider cat timp facem compozitia pentru cheesecake
compozitie blat de biscuiti digestivi pentru blatul prajiturii cheesecake, retete,

preparare blat cheesecake, retete, reteta,

retete blat de biscuiti pentru prajitura cheesecake, retete cu biscuiti digestivi si unt,

Pornim aragazul la 170 grade. Branza de vaci proaspata o mixam la viteza mica impreuna cu 250g zahar si un praf de sare (crema de branza), adaugam faina si apoi smantana. Nu trebuie mixat mult timp si nici la viteza mare, compozitia nu trebuie sa fie prea fina deoarece va crapa. Adaugam ouale unul cate unu si apoi coaja de lamaie si zaharul vanilat. 
reteta compozitie prajitura cu branza de vaci oua smantana si zahar, retete cheesecake, reteta cheesecake,

Compozitia o rasturnam peste blatul de biscuiti, nivelam frumos deasupra si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 170 grade, apoi inca 60 minute la 120 grade. Forma de tort o punem in alt vas si apoi o dam la cuptor, prajitura cand este gata trebuie sa aiba mijlocul putin moale, normal dupa 60 minute se verifica, aici depinde si de aragaz. Eu m-am grabit si am dat focul putin mai tare si prajitura a avut o tentativa de rumenire dar am fost pe faza. 
retete cheesecake, reteta cheesecake, retete cu branza de vaci smantana zahar faina si oua, retete,

cheesecake reteta si preparare, reteta cu branza dulce smantana oua zahar si faina, retete,

reteta cheesecake preparat la cuptor, retete,

Cand prajitura este gata se lasa sa se raceasca foarte bine, se poate pastra peste noapte la rece iar a doua zi se desface din forma de tort si se orneaza cu fructe de padure sau orice toping de fructe ne place. 
new york cheesecake, cake, sweets, desserts, dulce, homemade,

New York Cheesecake, un desert delicios, cremos, pufos, racoros, o reteta de prajitura pe care trebuie doar s-o gusti o singura data ca sa te indragostesti de ea. Cheesecake este foarte aromat si aspectuos si merge preparat si ca un tort festiv. Daca vrei retete de torturi si prajituri de casa incearca si aceasta reteta usoara
Pofta Buna! 
torturi, prajituri, dulciuri, deserturi, cheesecake, cheesecake cu branza de vaci, cheesecake cu fructe de padure,

cheesecake cu branza de vaci, desert, tort, dulce, prajitura, retete, reteta,

cheesecake cu fructe de padure, reteta cheesecake, retete cheesecake, prajituri si torturi de casa,

Prajitura cheesecake cu fructe de padure, tort, desert, dulciuri, dulce, retete, prajitura,

tort cheesecake, retete, prajituri, dulce, desert, dulciuri, deserturi,

Prajitura cheesecake cu branza de vaci, retete, tort, prajitura, desert, dulciuri, homemade, de casa,

Tochitura rapida la tigaie

Reteta Tochitura De Porc Cu Carne Si Carnati La Tigaie


tochitura, tochitura de porc, retete de mancare, retete culinare, mancaruri cu carne, bucataria romaneasca, tochitura cu mamaliga, mancaruri romanesti, retete, gastronomie,

Tochitura de porc este o mancare traditionala din bucataria romaneasca preparata din carne de porc, organe de porc, carnati de porc, costita de porc, totul prajit la ceaun sau la tigaie si servit cu mamaliga, oua ochiuri si un mix de branza uscata rasa deasupra, alaturi de muraturi sau mujdei de usturoi dupa preferinta. Reteta de tochitura este foarte simpla si usor de preparat, se prepara in special de Craciun sau atunci cand se taie porcul si seamana putin cu pomana porcului

Cum se face tochitura de porc. Eu o sa prepar o tochitura mai simpla dar la fel de gustoasa, o sa folosesc doar carne si carnati in mult sos care este tot gustul mancarii. Pentru 6 portii avem nevoie de 1kg ceafa de porc proaspata, 700g carnati de porc proaspeti, 200g sunca de porc, 3 cepe mari (rosie, alba, galbena), 3 catei de usturoi, 200ml vin alb, 200ml apa, 1 lingurita untura de porc, 1 lingurita bulion, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, 1 lingurita cimbru macinat, 1 foaie de dafin. Condimentele se pun dupa gust, trebuie sa tinem cont ca si carnatii sunt sarati si condimentati, gustul tochiturii se potriveste la sfarsit. 
porc, preparate din porc, retete cu porc, carnati de porc, carne de porc, ceafa de porc, retete, carne,

ceapa usturoi vin piper dafin cimbru si sare pentru condimentat reteta de tochitura,

Cum se prepara tochitura de porc. Carnea si carnatii se portioneaza in bucati potrivit de mari (de 2-3 degete), ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt, iar sunca se taie bucatele. 
carne de porc si carnati de porc pentru tochitura, retete cu porc, preparate din carne de porc, retete culinare,

Cum procedam, punem intai sunca intr-o tigaie incinsa sa se topeasca, adaugam untura si putina apa si o fierbem pana cand incepe sa-si lase grasime. 
Sunca de porc la tigaie reteta,

Apoi adaugam carnea si ceapa, condimentam cu piper, cimbru, dafin si putina sare. Fierbem totul inabusit stropind din cand in cand cu apa pana cand carnea este patrunsa si ceapa topita. 
carne de porc prajita cu ceapa si condimente la tigaie, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare,

Adaugam carnatii iar dupa 5 minute pasta de tomate, amestecam periodic iar cand carnatii sunt patrunsi adaugam usturoiul si vinul, lasam sa fiarba cateva minute si apoi potrivim gustul de sare si piper. Cand sosul este bine legat oprim focul si servim tochitura calda, asezam pe farfurie 2-3 linguri de mamaliguta calda iar alaturi punem bucati de carne, carnati si mult sos. 
reteta tochitura de porc, preparare tochitura de porc, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare,

preparare tochitura de porc cu carne si carnati la tigaie, retete romanesti, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare de mancare traditionala,

preparare tochitura de porc cu carne si carnati, preparate traditionale romanesti, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare,

tochitura de porc la tigaie cu carne si carnati, retete de mancarem, mancaruri cu carne, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare, reteta, retete,

Tochitura de porc, un preparat traditional romaneasc, o reteta de mancare foarte buna, gustoasa si consistenta, care se mananca cu multa placere si bucurie in preajma Craciunului si nu numai, alaturi de cei dragi cu o mamaliga aburinda si o carafa de vin de butuc bun. 
Daca cauti retete cu porc, preparate din porc, sau mancaruri cu carne atunci incearca aceasta reteta romaneasca
Pofta Buna! 
tochitura de porc, tochitura retete, mancare romaneasca traditionala, retete cu porc, preparate din porc, carne si carnati la tigaie, mancaruri cu carne, retete,

tochitura de porc cu carnati, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete traditionale romanesti, retete cu porc, preparate din porc, retete carne si carnati prajiti la tigaie,

Tochitura de porc cu mamaliga reteta,

Tochitura de porc cu carnati reteta,

Lapte de pasare cu ciocolata

Reteta Lapte De Pasare De Casa Cu Ciocolata Vanilie Si Cacao


dulciuri, deserturi, prajituri, retete, lapte de pasare, crema de ciocolata, desert cremos de casa cu ciocolata si vanilie,

Un desert dulce si cremos indragit de iubitorii cremelor de ciocolata este reteta lapte de pasare cu ciocolata. Reteta se prepara foarte simplu, iar pentru cine a preparat macar o data reteta clasica de lapte de pasare o sa fie si mai simplu. Pentru 4 portii avem nevoie de: 1l lapte, 6 oua, 7 linguri zahar, 2 lingurite rase faina, 100g ciocolata amaruie, 1 lingura cacao, ½ sticluta esenta de vanilie, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de la 1 lamaie, 1 praf de sare
retete cu lapte oua ciocolata zahar vanilie si cacao, preparate din lapte oua ciocolata zahar vanilie si cacao,

Cum se face lapte de pasare. Laptele se pune la fiert de preferat intr-o cratita mai intinsa. Pana fierbe laptele separam ouale albusuri de galbenusuri, ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un castronel cu o lingura de cacao. 

Cum se prepara lapte de pasare cu ciocolata. Punem un praf de sare peste albusuri si le mixam foarte bine pana cand acestea nu mai cad din castron, apoi cu lingura luam din albus si punem in laptele care fierbe la foc mic. 
O sa facem niste galuste din albus pe care o sa le fierbem in lapte timp de 1 minut pe ambele parti, apoi le scoatem frumos cu o spumiera pe o farfurie. Dupa ce am terminat tot albusul, oprim focul si lasam laptele sa se raceasca putin cat timp ne ocupam de crema de ciocolata. 
preparare bezea de albusuri la mixer, albus de ou mixat cu mixerul, retete cu oua, preparate din oua,

albusuri de ou mixate cu mixerul, retete cu oua, preparate din oua, retete,

preparare galuste de albus fierte in lapte pentru reteta lapte de pasare, retete,

retete galuste de albus pentru reteta lapte de pasare, retete,

In castronul cu ciocolata si cacao punem 2-3 linguri de lapte fierbinte si amestecam putin ca sa ajutam ciocolata sa se topeasca. Galbenusurile le mixam foarte bine cu un praf de sare si 7 linguri de zahar, le mixam bine pana cand zaharul este complet dizolvat apoi adaugam faina, coaja de lamaie si crema de ciocolata, continuam sa mixam turnand treptat din lapte pana cand il punem pe tot. Punem din nou laptele pe foc si il dam in clocot amestecand continuu. Laptele nu trebuie fiert prea mult deoarece o sa se ingroase imediat, sunt suficiente 2-3 clocote. 
preparare crema de galbenusuri mixate cu zahar la mixer pentru compozitia de lapte de pasare, retete cu oua, preparate din oua, retete,

preparare reteta compozitie lapte de pasare de casa, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare,

reteta compozitie preparare lapte de pasare cu ciocolata de casa, retete lapte de pasare, reteta lapte de pasare, retete,

retete crema de ciocolata, creme, dulciuri si deserturi preparare, retete,

Dar putem prepara 2 compozitii, o compozitie clasica doar cu vanilie si una cu ciocolata, merg foarte bine servite impreuna. De exemplu putem pune intr-un pahar straturi de crema de vanilie si ciocolata, iar in mijloc si deasupra asezam galuste pudrate cu ciocolata
retete crema de vanilie, creme, reteta crema de vanilie, retete dulciuri si deserturi de casa cu vanilie, retete,

Pastram la rece 1-2 ore atat crema de ciocolata cat si galustele din albusuri, iar cand s-au racit le punem in castronase sau farfurioare si le servim ornate cu ciocolata rasa. 
Lapte de pasare, un desert racoros cu un gust si o aroma minunata de vanilie si ciocolata, o reteta de ceva dulce pe care o putem prepara oricand ne este pofta de dulciuri, deserturi sau prajituri de casa
Pofta Buna! 
lapte de pasare cu ciocolata, dulciuri, deserturi, prajituri, retete ciocolata si vanilie, retete, lapte de pasare de casa,

desert, deserturi, dulciuri, prajituri, retete, lapte de pasare in straturi, cake, recipe,

lapte de pasare de casa cu ciocolata, dulciuri, deserturi, prajituri, retete, retete culinare, ciocolata, crema de ciocolata,