Ficatei la tigaie

Ficatei De Pui Cu Sos La Tigaie Si Piure De Cartofi Cu Muraturi


retete ficatei prajiti cu piure de cartofi si muraturi, retete de mancare, friptura de pui, retete culinare, mancaruri cu carne,

Un fel de mancare gustos pentru un mic dejun reusit este reteta de ficatei de pui prajiti la tigaie serviti cu piure de cartofi, gogosari si castraveti in otet, o friptura de pui delicioasa care merge la fel de bine mancata si la masa de pranz (felul doi) fiind foarte consistenta si satioasa. Reteta de mancare se prepara foarte simplu si usor iar daca vrei sa prepari retete cu ficatei de pui atunci incearca si aceasta reteta rapida si foarte simpla. 
ficat prajit, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

Cum se prepara ficatei de pui prajiti cu piure de cartofi. Pentru 2 portii avem nevoie de 6-8 ficatei de pui intregi, ulei pentru prajit, 4 cartofi mari, 1 lingurita unt, 5 linguri lapte, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, gogosari si castraveti murati.
In primul rand curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii, apoi ii punem sa fiarba in apa cat sa-i acopere cu putina sare.
Cat timp cartofii fierb ne ocupam de ficat pe care il spalam sub jet de apa, il punem intr-un castron acoperit de lapte pentru 5 minute, apoi il lasam intr-o sita sa se scurga. Ficatul nu se sareaza inainte de a fi prajit ca se intareste, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper dupa ce a fost prajit. Incingem putin ulei intr-o tigaie si prajim la foc mediu bucatile de ficatei pe ambele parti pana cand sunt patrunsi, pana cand ficatul prajit nu mai lasa sange. Scoatem ficateii prajiti pe o farfurie, ii condimentam cu sare si piper si ii acoperim cu un capac ca sa se pastreze calzi.
Acum preparam piure-ul de cartofi care este gata in 5 minute. Scurgem zeama cartofilor intr-o cana si pisam carofii, adaugam unt, lapte si putina zeama de cartofi pana cand obtinem un piure la consistent dorita. Gustam si potrivim de sare, piure-ul trebuie sa fie cremos ca o smantana groasa, el din ce sta o sa se intareasca.
Servim mancarea calda, asezam pe farfurie piure de cartofi, ficatei prajiti, cateva linguri de sos cu groseata din tigaie, castraveti si gogosari murati, alaturi de cateva felii de paine neagra,  integral, intermediara sau de secara. 
Pofta Buna! 
ficat prajit la tigaie, ficatei de pui prajiti, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficat prajit, ficatei de pui prajiti, ficatei cu piure, masa de pranz, retete de mancare, fel de mancare, mancaruri cu carne,

ficat prajit, ficatei de pui prajiti cu piure si muraturi, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficatei de pui, ficat prajit, mancare, retete, friptura, mic dejun, felul doi, masa de pranz, retete culinare,

ficatei, ficat, ficatei de pui prajiti la tigaie, ficat prajit cu piure si muraturi, mancaruri cu carne, retete cu pui,

Piept de porc la cuptor

Reteta Friptura Din Piept De Porc Marinat La Cuptor


friptura de porc, friptura la cuptor, fripturi, mancare, retete, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare,

O friptura de porc delicioasa pentru masa de Craciun sau pentru un weekend reusit petrecut in familie sau cu prietenii este reteta de friptura de porc la cuptor. Friptura din piept de porc se prepara foarte simplu si usor, iar pentru reusita acesteia iti trebuie doar putina pofta de gatit si bunadispozitieIncearca cu incredere si reteta mea. 

Ingrediente friptura
  • 1,5 kg piept de porc cu grasime sorici si oase
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200ml supa de carne sau apa
  • 200ml vin alb de calitate
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita piper boabe 

carne de porc, piept de porc cu os, retete cu porc, preparate din porc, retete culinare,

retete cu ceapa usturoi vin supa de carne si plante aromatice, retete culinare,

Ingrediente marinata
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita oregano
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cuisoare
  • ½ ceasca vin alb 

condimente si plante aromatice pentru friptura, retete cu legume si plante aromatice pentru sos friptura porc,

Mod de preparare  
Cum se face friptura din piept de porc. Cum pregatim carnea pentru friptura
In primul rand ne ocupam de carne, crestam soriciul in patratele de 1,5cm. Cum procedam ca sa ne fie mai simplu, carnea spalata inainte si stearsa de apa o asazam cu soriciul in sus si ii taiem (o crestam) mai intai soriciul in felii de 1,5cm latime, crestaturile trebuie sa treaca de grasime si sa ajunga la carne, apoi taiem invers formand patratele. 
piept porc, carne porc, preparare piept de porc cu grasime sorici si oase, retete culinare cu porc,

Ca sa nu ne chinuim trebuie sa avem un cutit foarte bine ascutit, iar carnea trebuie sa fie cat mai rece. Facem o marinata, amestecam uleiul de masline cu lista de condimente si ierburi aromatice enumerata mai sus, adaugam o ceapa mica tocata marunt si un catel de usturoi zdrobit, iar cu pasta (bait) rezultata ungem foarte bine bucata de carne de porc
preparare bait friptura carne porc, retete cu legume si plante aromatice pentru friptura porc, retete culinare,

Carnea masata si frectionata foarte bine o introducem intr-o punga alimentara, adaugam putin vin, o foaie de dafin, inchidem bine punga si o pastram la rece minim 2 ore sau pana a doua zi. 
preparare piept de porc condimentat pentru marinata si friptura, piept de porc preparat pentru friptura la cuptor, retete cu porc, preparate din porc,

piept de porc marinat, retete marinata porc, preparate din porc, retete cu porc, retete culinare,

Cum se prepara friptura de porc. Intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei asezam la inceput sub forma unui pat de legume cepele taiate bucati, daca ceapa este mica o taiem in sferturi. Printre ceapa punem catei de usturoi intregi, cateva boabe de piper, un praf de sare, putin cimbru si rozmarin. 
pat de legume, preparare friptura de porc, ceapa si usturoi la tava pentru friptura de porc,

Scoatem pieptul de porc din marinata, il scurgem putin de zeama si il punem intr-o tigaie cu ulei incins unde il prajim cate 2 minute pe toate partile, pana cand prinde putina culoare si crusta, apoi il asezam in tava cu soriciul in sus pe patul de legume. 
friptura de porc la tigaie, piept de porc la tigaie, preparate din porc, retete cu porc, retete culinare, retete de mancare, friptura de porc,

porc la tigaie, carne prajita la tigaie, preparate din porc, retete cu porc, piept de porc prajit la tigaie preparat pentru friptura de porc la cuptor, retete culinare,

Adaugam supa de carne si putin vin, acoperim tava cu capac sau folie de aluminiu si o dam la cuptor la 180 grade pentru 120 minute. Bucata de friptura se stropeste periodic cu sos din tava, iar dupa 90 minute se descopera si se lasa sa se rumeneasca. 
porc pe pat de legume preparat la cuptor, retete cu porc, preparate din porc, retete friptura de porc,

friptura de porc, friptura la cuptor, friptura cu sos, retete cu porc, preparate din porc, mancaruri cu carne, retete de mancare, retete culinare,

Eu am lasat pieptul de porc cu tot cu os (coaste de porc) deoarece si oasele sunt bune si dau un gust bun sosului, iar in tava de cuptor nu am folosit gratar, am adaugat treptat supa si vin atunci cand a fost nevoie astfel incat in sosul format sa stea doar coastele de porc iar bucata de carne sa fie deasupra. 
Cand friptura a fost gata, am scos carnea intr-un platou iar sosul l-am mixat la blender, l-am condimentat dupa gust cu sare si piper si l-am servit alaturi de carnea feliata. 
sos friptura, dressing, sosuri, sos porc blender, retete culinare, retete de mancare, sos picant,

Friptura de porc, o reteta de mancare gustoasa preparata la tava in cuptor, din carne de porc frageda de ti se topeste in gura servita alaturi de sos si muraturi ca sa alunece mancarea mai bine. Daca vrei retete cu porc sau preparate din porc, incearca si aceasta reteta de friptura simpla si tare gustoasa care merge preparata de Craciun sau oricand iti e pofta de o mancare cu porc la cuptor
Pofta Buna! 
porc, friptura, mancare, cuptor, retete, piept porc, retete culinare, craciun,

friptura de porc, porc la cuptor, fripturi, retete cu porc, mancare, mancaruri cu carne, retete de craciun, retete culinare, meniu,

friptura de porc la cuptor, retete, mancare, fripturi, retete cu porc, preparate din porc, piept de porc la cuptor cu sos, retete de craciun,

friptura din piept de porc la cuptor marinat cu sos, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete culinare, mancare, carne de porc fripta la cuptor in sos propriu,

Rulouri din piept de pui

Retete Rulouri De Pui La Cuptor Umplute Cu Ardei Si Cascaval


retete, friptura, pui, mancare, snitel, cordon bleu, piure, carne, piept de pui, meniu, fel de mancare, muraturi, gastronomie, cuptor, tigaie, bucatarie,

O mancare rapida cu piept de pui, piure de cartofi si muraturi este reteta rulouri de pui cu ardei si cascaval prajite putin la tigaie si apoi coapte la cuptor. Reteta se prepara foarte simplu si usor in maxim 40 minute si este o mancare gustoasa, un fel de mancare indragita in special de cei mici, o friptura de pui delicioasa si consistenta pentru masa de pranz sau servita ca un aperitiv rece si cald. Ruloul seamana putin cu un snitel de pui cu pesmet sau cordon bleu, iar daca vrei retete cu pui sau preparate din pui incearca aceasta reteta de friptura.  

Cum se fac rulourile din piept de pui. Pentru 10 rulouri avem nevoie de urmatoarele ingrediente: piept de pui (de la 2 pui), 5 felii cascaval (cascaval feliat subtire), 1 ardei rosu, 2 oua, 3 linguri faina, 3 linguri pesmet, ½ lingurita sare, ½ lingurita piper macinat. 

Cum se prepara rulourile de pui. Cum procedam, ardeiul il spalam si il curatam de cotor si apoi il taiem betisoare potrivit de groase. Pieptul de pui dezosat si fara piele il congelam putin si apoi il feliem mai usor cat mai subtire. Punem bucatile de piept de pui intre folii alimentare si le batem cu un ciocan pentru snitele pana cand devin cat mai subtiri, dupa care le presaram cu sare si piper si le asezam pe fiecare in parte cate o bucata de cascaval si un betisor de ardei. Cascavalul si ardeiul trebuie sa fie putin mai mici decat latimea pieptului de pui. Infasuram bine rulourile pornind de la ardei si apoi prindem ruloul cu o scobitoare ca sa nu se desfaca in timpul prajirii. 
retete cu pui, preparate din pui, retete cu piept de pui ardei si cascaval, preparate din piept de pui ardei si cascaval,

Pregatim in farfurii diferite faina, pesmetul si intr-un castron batem cele doua oua. Incingem ulei suficient intr-o tigaie si aoi luam un rulou de pui si il trecem prin faina, apoi prin ou iar la sfarsit prin pesmet dupa care il punem in tigaie la prajit cat sa se rumeneasca usor pe ambele parti, maxim 1 minut pe ambele parti. 
retete friptura de pui la tigaie, snitel, cordon bleu, mancare, retete cu pui, preparate din pui, gastronomie, bucataria romaneasca,

retete piept de pui la tigaie, fripturi, friptura de pui, snitele, cordon bleu, mancare rapida, bucataria romaneasca, retete cu pui,

Procedam asemanator cu toate rulourile si apoi le punem intr-o tava de cuptor (tava yena) acoperita cu capac sau folie de aluminiu inca 10-15 minute la cuptor pana sunt facute (la 180 grade). 
retete friptura din piept de pui la cuptor, reteta rulou de pui, retete de mancare, mancaruri cu carne, retete cu pui, cordon bleu, snitele,

retete rulouri umplute de pui la cuptor, friptura, fripturi, mancare, snitele, cordon bleu, mancaruri cu carne, retete de mancare, retete culinare,

Cand sunt gata se scot din cuptor si se servesc fierbinti alaturi de o garnitura de piure de cartofigogosari si castraveti in otei si nu in ultimul rand un vin bun rosu de butuc.  

Rulouri de pui, o reteta din carne de pui gustoasa si aspectuasa pentru o masa onomastica de Sf. Mihail si Gavril sau pentru o masa festiva alaturi de cei dragi. Dar rulourile se mai pot servi si dupa ce s-au racit, se taie felii si se servesc sub forma de aperitiv
Pofta Buna! 
retete rulouri de pui umplute cu ardei si cascaval, friptura, snitel, mancare, tigaie, cuptor, gastronomie, bucatarie, preparate din pui, retete cu pui,

pui cu piure si muraturi, mancaruri cu carne, friptura de pui, retete cu pui, preparate din pui, gastronomie, bucatarie,

rulouri de pui umplute cu legume si cascaval, friptura de pui, retete de mancare, retete cu pui la tigaie si cuptor, preparate din pui, retete culinare, snitele,

rulouri de pui umplute, mancare, cordon bleu, snitele, aperitive reci si calde, gastronomie, bucatarie, retete preparatedevis,

Lasagna de ciocolata

reteta tort lasagna cu frisca si ciocolata fara coacere, prajituri si deserturi cremoase, cake, torturi de casa simple aniversare,

Un desert cremos fara coacere, foarte gustos si racoros este reteta lasagna cu ciocolata si frisca. Reteta este foarte simpla si se prepara foarte usor, iar pentru prepararea unui tort simplu si aspectuos cu diametrul de 24cm urmareste reteta mea explicata pas cu pas. Lasagna de ciocolata este reteta unei prajituri cremoase avand 3 ingrediente minune indragite de toata lumea: ciocolata, frisca si crema de branza.

Ingrediente pentru blat:
  • 400g biscuiti cu cacao (sau biscuiti digestivi plus 2 linguri cacao)
  • 150g unt
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)

retete ingrediente blat de biscuiti cu unt si cacao pentru prajitura lasagna de ciocolata,

Ingrediente pentru compozitie:
  • 600g branza de vaci (branza dulce)  
  • 2 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 400ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare

retete ingrediente compozitie din branza si frisca pentru lasagna de ciocolata,

  • 2 plicuri budinca de cacao
  • 900ml lapte
  • 5 linguri zahar


Ingrediente pentru ornat:
  • 1 ciocolata cu lapte (fulgi de ciocolata sau 2 linguri de cacao)  


Mod de preparare
Cum procedam, in primul rand vom face un blat de biscuiti foarte simplu, asemanator cu blatul prajiturii cheesecake. Punem biscuitii intr-un blender sau robot de bucatarie si ii faramitam foarte bine, apoi ii amestecam cu 150g unt topit. Eu am folosit biscuiti digestivi cu ovaz si 2 linguri cu varf de cacao. 
retete blat de biscuiti pentru torturi si prajituri de casa cremoase cu ciocolata branza si frisca,

Compozitia rezultata o intindem pe fundul unei forme de tort cu peretii detasabili, o presam bine si o nivelam frumos, apoi o pastram la rece cat timp preparam compozitia tortului. 
retete blat de tort din biscuiti cu cacao, blaturi prajituri si torturi de casa,

Acum preparam budinca de ciocolata conform prospectului de pe ambalaj, ea trebuie sa fie calduta cand o folosim. Fierbem cantitatea de lapte cu zahar, adaugam praful de budinca dizolvat in putin lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase, o fierbem pana se leaga. Budinca trebuie amestecata periodic dupa ce este gata deoarece o sa faca caimac, iar la prepararea ei se adauga lapte mai putin decat scrie pe ambalaj. 
retete budinca de casa cu ciocolata, reteta budinca de cacao, desert, dulciuri, crema tort si prajitura din ciocolata,

Cat timp budinca se raceste facem compozitia prajiturii. Mixam la inceput branza cu zahar si un praf de sare pana obtinem crema de branza. Mixam la viteza mica, adaugam smantana, zaharul vanilat si mai mixam putin. 
retete crema de branza pentru prajitura lasagna de ciocolata, creme cu branza, retete cu branza de vaci dulce,

Frisca lichida o mixam pana obtinem o frisca consistenta, apoi amestecam cele doua compozitii. 
retete frisca de casa pentru prajitura cremoasa lasagna de ciocolata, reteta frisca pentru torturi si prajituri cremoase de casa,

retete compozitie prajitura lasagna de ciocolata, reteta compozitie torturi si prajituri de casa cremoase,

Jumatate din compozitie o turnam peste blatul de biscuiti, presam usor si nivelam frumos. Deasupra turnam budinca pe toata suprafata si o nivelam, o tinem cateva minute la rece sa se intareasca dupa care turnam peste ea restul de crema de branza cu frisca
retete preparare prajitura lasagna de ciocolata cu branza si frisca, retete preparare prajituri si torturi de casa cremoase,

Nivelam frumos ultimul strat si pastram prajitura la rece cateva ore bune, apoi desfacem peretii detasabili si ornam tortul dupa gust si imaginatie cu frisca si ciocolata. Incearca aceasta reteta usoara daca vrei retete de prajituri de casa, prajituri cremoase, prajituri fara coacere, tort fara coacere
retete tort fara coacere, prajituri cremoase, reteta desert cremos fara coacere, ciocolata, frisca, crema de branza,

Prajitura lasagna de ciocolata, un desert delicios cu multa frisca si ciocolata pe un blat de biscuiti, cu o aroma si un gust minunat de crema de branza, parfumat si reconfortant pentru atunci cand vrei ceva dulce mai deosebit. 
Pofta Buna! 
retete, tort de ciocolata, torturi, prajitura, desert, prajituri, deserturi, retete fara coacere, ciocolata, frisca, branza de vaci dulce, prajituri cremoase,

tort lasagna de ciocolata si frisca, prajituri cremoase, desert cremos, retete fara coacere, tort de casa fara coacere, cake,

prajitruri, torturi, deseruri, retete, dulciuri, prajitura cremoasa, prajitura de casa cu ciocolata si frisca, cake,

desert cremos, tort de ciocolata, retete, dulciuri, torturi, prajituri, deserturi, cake, frisca, ciocolata, branza,

desert, tort, prajitura, prajitura de ciocolata, tort de ciocolata, dulciuri, cake,