Retete Peste La Cuptor Cu Sos De Lamaie
O
reteta simpla de peste la cuptor este reteta de peste cu sos de lamaie. Pentru
preparare avem nevoie de peste si sos de lamaie de post care se prepara cu
lamaie, ulei de masline si usturoi, totul mixat la blender iar modul de
preparare este aici. Este o reteta usoara, ideala pentru cina sau pentru atunci
cand este dezlegare la peste. Daca vrei retete de peste si preparate din peste
atunci incearca aceasta mancare de peste delicioasa.
Ingrediente
- 4 pesti (macrou, chefal, scrumbie)
- sos de lamaie
- 2 linguri ulei
- 200ml vin alb
- 2 lamai
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper macinat
- ½ lingurita cimbru
- ½ lingurita busuioc
- ½ legatura verdeata (marar si patrunjel verde)
- 5 cartofi pentru garnitura
Mod
de preparare
Pestele
se curata, se spala si se lasa la scurs. Se cresteaza pestele si se unge cu
ulei, apoi toate condimentele se amesteca si se condimenteaza pestele pe toata suprafata,
atat in interior cat si la exterior. Pestele se lasa intreg sau se taie bucati,
se asaza intr-o tava unsa cu ulei, se adauga usturoiul taiat feliute si
cantitatea de vin, se acopera tava cu staniol si se da la cuptor pentru 30-40
minute (depinde de marimea pestelui) la 200 grade. Eu am folosit peste macrou si scrumbie, iar in tava am pus o ceapa taiata rondele sub forma de pat de legume pe care am asezat pestele.
Separat
se pun cartofii la fiert in putina apa cat sa-i acopere. Cartofii curatati de
coaja si taiati cuburi ii punem sa fiarba la foc mic, adaugam putina sare si ii
fierbem inabusit pana cand sunt facuti. Verdeata o spalam si o tocam marunt. O
lamaie o taiem feliute si una o stoarcem.
Cand
pestele este aproape gata il scoatem din cuptor si ungem fiecare peste cu sos
de lamaie, apoi il dam la cuptor pentru inca 15 minute neacoperit ca sa se
rumeneasca putin.
Cu 5 minute inainte sa fie gata decoram pestele cu feliute de
lamaie si verdeata proaspata, in fiecare crestatura introducem feliute de
lamaie taiate pe jumatate, iar deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat
marunt.
Servim pestele cald cu sos de lamaie si cartofi natur stropiti cu ulei
de masline extravirgin, zeama de lamaie si verdeata proaspata.
Pofta
Buna!