Retete Salata Orientala Cu Peste Afumat
Pestele
este un aliment foarte important care trebuie mancat destul de des fiind foarte
benefic pentru organism. O reteta gustoasa simplu si rapid de preparat este
reteta de salata de cartofi cu peste afumat, care merita incercata.
Ingrediente
- 8 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie mare
- 10 masline negre
- 200g peste afumat (macrou afumat)
- ½ lingurita sare (pentru fiert legumele)
- 1 lamaie mare
- ½ legatura patrunjel verde
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
Mod
de preparare
Cum
se face salata de cartofi cu peste. Ingredientele sunt pentru 4 portii, curatam cartofii si morcovii de coaja, ii
spalam bine cu apa rece, ii taiem bucati mai mari si ii punem in apa rece cu
putina sare sa fiarba la foc mic. Intre timp curatam ceapa rosie, o spalam si o
taiem julien. Maslinele daca sunt sarate le oparim putin si apoi le scoatem
samburii si le taiem bucatele. Pestele afumat il curatam de pielita, il dezosam
si apoi il taiem bucatele.
Dupa
ce cartofii si morcovii au fiert ii scoatem intr-un castron si ii mai taiem
pe jumatate sau la dimensiunea dorita, dupa care punem deasupra lor ceapa, maslinele, pestele afumat si
verdeata. Stropim totul cu ulei de masline si zeama de lamaie si amestecam
totul usor ca sa nu se farame pestele si cartofii.
Punem salata de cartofi cu
peste afumat in castronele si o mancam imediat, calduta cand gustul este cel
mai bun, dar si mai tarziu dupa ce s-a racit.
Salata
de cartofi cu peste afumat, o mancare simpla si usoara de al carei gust te
indragostesti pe loc si de care nu te mai saturi.
Pofta
Buna!